Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Έρχεται νέα πρόταση εκεχειρίας για τη Γάζα από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μάλτα

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Έρχεται νέα πρόταση εκεχειρίας για τη Γάζα από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μάλτα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να ενημερωθεί από κορυφαίους αξιωματούχους του ΟΗΕ στην περιοχή
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλέστηκε σήμερα (30/10) από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αναμένεται να πραγματοποιηθεί περίπου στις 15:00 τοπική ώρα.
Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να ενημερωθεί από κορυφαίους αξιωματούχους του ΟΗΕ στην περιοχή, το παράρτημα της UNRWA στη Γάζα, καθώς και από το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Al Jazeera, η Μάλτα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επεξεργάζονται ένα άλλο προσχέδιο ψηφίσματος, με σκοπό την επίτευξη κάποιας μορφής εκεχειρίας στην περιοχή.
Ήδη τέσσερα προσχέδια έχουν καταψηφιστεί ή ασκηθεί βέτο από τότε που ξεκίνησε η σύγρουση Ισραήλ - Hamas, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Ρωσίας.
Όπως μεταδίδει το Al Jazeera τα 10 εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επεξεργάζονται επειγόντως ένα άλλο σχέδιο ψηφίσματος, δεδομένης της προϊούσας κλιμάκωσης και προσπαθώντας να το φτάσουν σε ένα σημείο, όπου ενδεχομένως θα μπορούσε να κατατεθεί σε ψηφοφορία τις επόμενες ή δύο ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης