Τελευταία Νέα
Διεθνή

Al Jazeera: Το Ισραήλ εξαπολύει ποταπές απειλές σε δημοσιογράφους μας - Να παρέμβουν οι διεθνείς θεσμοί

Al Jazeera: Το Ισραήλ εξαπολύει ποταπές απειλές σε δημοσιογράφους μας - Να παρέμβουν οι διεθνείς θεσμοί
Το δορυφορικό δίκτυο καλεί «τους διεθνείς θεσμούς να παρέμβουν και να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους και όλους τους αθώους πολίτες»
Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις «απειλές» του Ισραήλ σε δημοσιογράφο του, εξέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο, με έδρα το Κατάρ, Al Jazeera.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική δήλωση, οι ισραηλινές απειλές προς την Αγγλίδα δημοσιογράφο του Al Jazeera Youmna ElSayed, έρχoνται λίγες μόλις ημέρες μετά τη δολοφονία της οικογένειας του δημοσιογράφου του Al Jazeera Arabic, Wael al-Dahdouh.
Ειδικότερα το από το αραβικό δίκτυο επισημαίνουν:
«Το Al Jazeera καταδικάζει την ισραηλινή απειλή προς την Αγγλίδα δημοσιογράφο του Al Jazeera Youmna ElSayed και την οικογένειά της στη Λωρίδα της Γάζας.
Η οικογένειά της έλαβε μια απειλή που ισχυρίστηκε ότι είναι από τις ισραηλινές δυνάμεις που τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η περιοχή όπου διαμένει η δημοσιογράφος βρίσκεται υπό σφοδρό ισραηλινό βομβαρδισμό.
Αυτή η ποταπή απειλή έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την αδιάκριτη δολοφονία της οικογένειας του δημοσιογράφου του Al Jazeera Arabic, Wael al-Dahdouh, που κλήθηκε να μετακινηθεί στα νότια [της Γάζας] προτού βομβαρδιστεί.
Οι ενέργειες του Ισραήλ συνεχίζονται ατιμώρητες καθώς προσπαθούν να φιμώσουν τον "αγγελιοφόρο".
Τουλάχιστον 29 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου, μεταξύ των οποίων 24 Παλαιστίνιοι.
Το Al Jazeera καταδικάζει σθεναρά αυτές τις πράξεις βίας και καλεί τους διεθνείς θεσμούς να παρέμβουν και να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους και όλους τους αθώους πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης