Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Εξωτερική παρέμβαση τα όσα έγιναν στο Dagestan – Σύσκεψη υπό τον Putin

Ρωσία: Εξωτερική παρέμβαση τα όσα έγιναν στο Dagestan – Σύσκεψη υπό τον Putin
Για προσπάθεια να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ μουσουλμάνων και Εβραίων της Ρωσίας έκανε λόγο ο Πατριάρχης Κύριλλος
Σχετικά Άρθρα
Για εξωτερική παρέμβαση έκανε λόγο η Ρωσία αναφερόμενη στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 29/10 στο αεροδρόμιο Makhachkala του Dagestan, όπου Ρώσοι μουσουλμάνοι που κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ κατά του Ισραήλ, αναζητούσαν Εβραίους που μόλις είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο με πτήση από το Τελ Αβίβ.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε ότι τα γεγονότα αυτά που είχαν ως αποτέλεσμα να προσαχθούν 60 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 20, ανάμεσα τους και 9 αστυνομικοί, ήταν «σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα εξωτερικής παρέμβασης».
«Τα γεγονότα γύρω από το αεροδρόμιο της Makhachkala χθες βράδυ είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα εξωτερικής παρέμβασης, περιλαμβανομένων εξωτερικών πληροφοριών» είπε ο Peskov, αν και ο κυβερνήτης του Dagestan, Sergei Melikov άφησε να εννοηθεί πως οι ταραχές οργανώθηκαν από το ουκρανικό έδαφος.
«Με τις τηλεοπτικές εικόνες της φρίκης που προκαλείται στη Λωρίδα της Γάζας είναι πολύ εύκολο για κακοπροαίρετους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν, να προκαλέσουν την κατάσταση, να διεγείρουν τους ανθρώπους» είπε ο Peskov, ανακοινώνοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin θα προεδρεύσει αργότερα σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών, «για να συζητηθούν οι δυτικές προσπάθειες να χρησιμοποιηθούν τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή για να διχάσουν τη ρωσική κοινωνία».
Σημειώνεται πως ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε ότι η εισβολή του όχλου των μουσουλμάνων στο αεροδρόμιο του Dagestan ήταν «μια προσπάθεια να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ των μουσουλμάνων και των Εβραίων της Ρωσίας».
«Θεωρώ πως αυτό που συνέβη ήταν μια προσπάθεια να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους Εβραίους της Ρωσίας, που διατηρούν καλές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας εδώ και αιώνες» υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης