Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παταγώδης αποτυχία Ουκρανών: Κατερρίφθησαν 8 Storm Shadow που είχαν στόχο την Κριμαία

Παταγώδης αποτυχία Ουκρανών: Κατερρίφθησαν 8 Storm Shadow που είχαν στόχο την Κριμαία
Υπό κράτηση ένας Ρώσος στην Κριμαία με την υποψία της προδοσίας
Σχετικά Άρθρα
Στην κατάρριψη 8 Storm Shadow με τους οποίους οι Ουκρανοί επιχείρησαν να πλήξουν την Κριμαία, προχώρησε η ρωσική αεράμυνα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και οι οκτώ ουκρανικοί πύραυλοι κατερρίφθησαν.
«Στις 30 Οκτωβρίου, περίπου στις 13:00 ώρα Μόσχας, μια απόπειρα επίθεσης του καθεστώτος του Κιέβου με οκτώ πυραύλους cruise Storm Shadow που είχαν στόχους στη χερσόνησο της Κριμαίας, σταμάτησε.
Όλοι οι πύραυλοι κατερρίφθησαν» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αν και οι Ουκρανοί ανέφεραν πως έπληξαν επιτυχώς σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας στην Κριμαία, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για επίθεση με πυραύλους ATACMS.

Επίθεση και με drones

Επιπλέον, αναφέρθηκε πως τρία ουκρανικά drones επιφανείας εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Σεβαστούπολης, της βάσης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία.
Ωστόσο, επισημαίνεται πως τα δύο από αυτά καταστράφηκαν και ότι συντρίμμια τους έπεσαν σε χώρους σχολείων.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές της Σεβαστούπολης, ένας 57χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.
Λόγω των επιθέσεων, διεκόπη προσωρινά και η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα της Κριμαίας.

Υπό κράτηση

Την ίδια ώρα, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό κράτηση έναν Ρώσο στην Κριμαία με την υποψία της προδοσίας, κατηγορώντας τον ότι έδωσε στρατιωτικά μυστικά στην Ουκρανία.
Σε ανακοίνωση την οποία επικαλείται το RIA, η FSB ανέφερε ότι ο άνδρας, που δεν κατονομάστηκε, είχε «συγκεντρώσει και μεταδώσει πληροφορίες για συγκεκριμένες τοποθεσίες με αναφορά σε γεωγραφικές συντεταγμένες σε εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης