Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία παίζει καθυστερήσεις με Σουηδία - Κανένα χρονοδιάγραμμα… για την επικύρωση της ένταξης στο ΝΑΤΟ

Η Τουρκία παίζει καθυστερήσεις με Σουηδία - Κανένα χρονοδιάγραμμα… για την επικύρωση της ένταξης στο ΝΑΤΟ
Ο πρόεδρος Erdogan έχει υποβάλλει το σχετικό έγγραφο από τις 23 Οκτωβρίου στο Κοινοβούλιο
Κανένα χρονοδιάγραμμα δεν έχει ορίσει ακόμα το τουρκικό Κοινοβούλιο σχετικά με την επικύρωση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Σύμφωνα με το TASS, η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας δεν έχει ακόμα ορίσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση και την ψηφοφορία επί της έγκρισης του πρωτοκόλλου για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
«Το πρωτόκολλο υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο, υπεβλήθη στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για εξέταση.
Λάβαμε το έγγραφο, το έχουμε.
Ωστόσο, ακόμα τελεί προς διεκπεραίωση.
Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για το πότε θα παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση του Κοινοβουλίου για συζήτηση και ψηφοφορία» αναφέρει η σχετική πηγή στο TASS, επισημαίνοντας πως το έγγραφο βρίσκεται στις επιτροπές Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Υποθέσεων, με το τελευταίο όργανο να χειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του διαδικαστικού έργου.
Ο Τούρκος πρόεδρος Rejep Tayip Erdogan υπέγραψε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και το υπέβαλε στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση στις 23 Οκτωβρίου.
Οι Αρχές της Τουρκίας είχαν αναφέρει ότι το θέμα της Σουηδίας θα μπορούσε να εξεταστεί μόλις ξεκινήσει η φθινοπωρινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης