Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η… προσευχή της Ουκρανίας – Άλλαξε η ρητορική του Biden

Η… προσευχή της Ουκρανίας – Άλλαξε η ρητορική του Biden
Οι Ουκρανοί έχουν αποτύχει στην αντεπίθεση τους
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσεύχεται πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν στον πόλεμο της με τη Ρωσία αναφέρει σε δημοσίευμα του το βρετανικό περιοδικό The Spectator.
Σύμφωνα με το Spectator, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden δεν είναι πλέον σε θέση να εξηγήσει στους Αμερικάνους για ποιο λόγο πρέπει να συνεχίσουν να βοηθούν την Ουκρανία και για αυτό το λόγο αλλάζει τη ρητορική του.
«Ο Biden άλλαξε το μήνυμά του, και από «υποστήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί», έχει περάσει στο «θα βοηθήσουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της».
Το επιχείρημα του όμως δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό, δεδομένης της έλλειψης προόδου όσον αφορά την ουκρανική αντεπίθεση» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει πως την ένταση στο εσωτερικό των ΗΠΑ διατηρεί και ο ορισμός του νέου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Mike Johnson που τάσσεται υπέρ της μείωσης της στρατιωτικής βοήθειας προς τον ουκρανικό στρατό αλλά και της επιστροφής του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu, από την έναρξη της αντεπίθεσης τους στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 90.000 στρατιώτες και 600 τανκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης