Διεθνή

Σκηνές πογκρόμ στο Dagestan - Έψαχναν... Εβραίους - Ρωσία: 60 προσαγωγές

Σκηνές πογκρόμ στο Dagestan - Έψαχναν... Εβραίους - Ρωσία: 60 προσαγωγές
Εννέα Ρώσοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Σε 60 προσαγωγές υπόπτων για την επίθεση κατά Ισραηλινών στο αεροδρόμιο Makhachkala του Dagestan της Ρωσίας, όπου κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο, προχώρησαν οι ρωσικές αρχές.
«Πάνω από 150 από τους πιο ενεργούς συμμετέχοντες στις ταραχές ταυτοποιήθηκαν» και «εξήντα από αυτούς προσήχθησαν», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έκανε λόγο για 9 τραυματίες αστυνομικούς.
Συνολικά εκτιμάται πως 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια στο αεροδρόμιο.
Υπενθυμίζεται πως πλήθος διαδηλωτών που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες ή πλακάτ κατά του Ισραήλ, έκανε έφοδο στο αεροδρόμιο χθες Κυριακή 29/10 αναζητώντας «Εβραίους» μετά την άφιξη πτήσης από το Τελ Αβίβ, αναγκάζοντας τις αρχές να διατάξουν δυνάμεις ασφαλείας να επέμβουν για να τους απομακρύνουν από την εγκατάσταση. Βίντεο δείχνουν άτομα να αποπειρώνται να κάνουν έλεγχο σε οχήματα, να ζητούν ταυτότητα επιβάτη, να ανοίγουν διά της βίας τις πόρτες τερματικού σταθμού, να τρέχουν μέσα στο αεροδρόμιο και να προσεγγίζουν πεζή αεροσκάφος στον διάδρομο.
Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, οι Ισραηλινοί επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο στο αεροδρόμιο.
«Το Ισραήλ «παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις απόπειρες επίθεσης εναντίον Ισραηλινών πολιτών και Εβραίων σε όλον τον κόσμο», τόνισε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.

Καμία σωματική βία

Σύμφωνα με τον διοικητή των τοπικών αρχών ασφαλείας, δεν χρησιμοποιήθηκ κανενός είδους βίας προς τους διαδηλωτές.
«Πολλοί σήμερα προσπαθούν να αξιολογήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά θα έλεγα ότι οι μονάδες του Υπουργείου Εσωτερικών και της Εθνικής Φρουράς δεν έκαναν χρήση σωματικής βίας, ευελπιστώντας να φέρουν αυτό το πλήθος στη λογική» υποστήριξε ο επικεφαλής του Dagestan, Sergei Melikov, υποστηρίζοντας πως αυτοί που οργάνωσαν τη διαδήλωση αυτή, το έκαναν από απόσταση, χρησιμοποιώντας τα social media.
Όπως είπε, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εξηγήσουν στους συγκεντρωμένους το παράνομο των πράξεων τους, και για αυτό, όπως είπε, υπήρξε περιορισμένος αριθμός τραυματιών. Και σε άλλες πόλεις

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως κινήσεις κατά Ισραηλινών δεν υπήρξαν μόνο στο αεροδρόμιο Makhachkala του Dagestan αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως στο Nalchik που βρίσκεται στην περιοχή του Kabardino - Balkaria.
Ένας χώρος που προοριζόταν να γίνει κέντρο Εβραίων πυρπολήθηκε ενώ και στην πόλη Khasavyurt του Dagestan, πλήθος αναζητούσε Ισραηλινούς και Εβραίους σε ξενοδοχεία. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης