Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Κόντρα Zelensky (Πρόεδρος) με Zaluzhny (αρχηγός στρατού) για την ήττα στην αντεπίθεση της Ουκρανίας

Times: Κόντρα Zelensky (Πρόεδρος) με Zaluzhny (αρχηγός στρατού) για την ήττα στην αντεπίθεση της Ουκρανίας
Όπως επισημαίνουν οι Sunday Times, στην Ουκρανία φοβούνται ότι οι δυτικοί αξιωματούχοι ενδέχεται να μειώσουν το ποσό της υποστήριξης προς την Ουκρανία
Η αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης προκάλεσε διαφωνίες μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας Zelensky και του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Valery Zaluzhny σχετικά με την στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί αναφέρουν οι Sunday Times, επικαλούμενοι πηγές.
Ο στρατηγός Zaluzhny πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν πρέπει πλέον να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις και θα πρέπει να επικεντρωθεί στη διατήρηση των σημερινών της θέσεων και στην προετοιμασία για στρατιωτικές επιχειρήσεις το 2024.
Ωστόσο ο Zelensky διαφωνεί με αυτή την άποψη, πιστεύοντας ότι εάν σταματήσει η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η Δύση μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι αδύνατο για την Ουκρανία να πετύχει τους στόχους του με στρατιωτικά μέσα.
Σύμφωνα με τους Times, η Δύση ήλπιζε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα κέρδιζαν μια νίκη ορόσημο στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης 18 εβδομάδων, αλλά αυτά τα σχέδια απέτυχαν.
Τώρα, όπως επισημαίνουν οι Sunday Times, στην Ουκρανία φοβούνται ότι οι δυτικοί αξιωματούχοι ενδέχεται να μειώσουν το ποσό της υποστήριξης προς την Ουκρανία, καθώς η σύγκρουση έχει περάσει στο στάδιο ενός «πολέμου φθοράς», για τον οποίο τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρονται
Ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου 2023 και η αντεπίθεση είχε ως αποτέλεσμα απώλειες άνω των 90.000 Ουκρανών στρατιωτών και πάνω από 550 τανκς κατεστραμμένα μέσα σε 4 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης