Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Εισβολή δεκάδων μουσουλμάνων στο αεροδρόμιο της Makhachkala όπου θα προσγειωνόταν αεροσκάφος από το Ισραήλ

Ρωσία: Εισβολή δεκάδων μουσουλμάνων στο αεροδρόμιο της Makhachkala όπου θα προσγειωνόταν αεροσκάφος από το Ισραήλ
Πολλοί άνδρες εισέβαλαν στο αεροδρόμιο και σκαρφάλωσαν στη στέγη του τερματικού σταθμού ενώ άλλοι μπήκαν στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης
Πολλές δεκάδες άνδρες εισέβαλαν απόψε στο αεροδρόμιο της Makhachkala , της πρωτεύουσας της ρωσικής δημοκρατίας του Dagestan, όταν ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να προσγειωθεί εκεί ένα αεροσκάφος προερχόμενο από το Ισραήλ.
Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του Dagestan είναι μουσουλμάνοι.
Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης Izvestia και RT, πολλοί άνδρες εισέβαλαν στο αεροδρόμιο και σκαρφάλωσαν στη στέγη του τερματικού σταθμού ενώ άλλοι μπήκαν στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.
terminal.JPG

Βίντεο που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Telegram δείχνουν δεκάδες άτομα να ανοίγουν δια της βίας τις πύλες του τερματικού σταθμού και άλλους να προσπαθούν να ελέγξουν τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από το αεροδρόμιο.
Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στη Makhachkala , θα κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια καθώς αυτό της πρωτεύουσας του Dagestan έκλεισε προσωρινά λόγω της εισβολής.
Ανησυχία στο Ισραήλ

Το Ισραήλ κάλεσε τη Ρωσία «να προστατεύσει όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και όλους τους Εβραίους», αφού πολλές δεκάδες άνδρες εισέβαλαν στο αεροδρόμιο της Makhachkala , της πρωτεύουσας του Dagestan όταν έμαθαν ότι επρόκειτο να προσγειωθεί εκεί ένα αεροσκάφος προερχόμενο από το Τελ Αβίβ.
«Το Ισραήλ αναμένει από τις ρωσικές αρχές να προστατεύσουν όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και όλους τους Εβραίους και να δράσουν με αποφασιστικό τρόπο απέναντι στους ταραξίες και σε κάθε υποκίνηση σε βία εναντίον των Εβραίων και των Ισραηλινών» ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.
Το Ισραήλ «παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις απόπειρες επίθεσης εναντίον Ισραηλινών πολιτών και Εβραίων σε όλον τον κόσμο», προστίθεται στην ανακοίνωση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης