Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Έξι εβδομάδες έως έξι μήνες η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα – Ποιοι είναι οι στόχοι

Bloomberg: Έξι εβδομάδες έως έξι μήνες η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα – Ποιοι είναι οι στόχοι
Τι αποκάλυψαν ισραηλινοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο
Η ισραηλινή εκστρατεία στη Λωρίδα της Γάζας αναμένεται να διαρκέσει από έξι εβδομάδες έως έξι μήνες, αναφέρει το Bloomberg , επικαλούμενο αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων της χώρας την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι πιέζουν το Ισραήλ να προσδιορίσει τους στόχους του και να σκιαγραφήσει ένα πλάνο για το τι θα συμβεί στη συνέχεια καθώς οι ΗΠΑ έχουν περιγράψει σε διάφορες περιστάσεις τον στόχο της στρατιωτικής επιχείρησης ως «ανέφικτο».
Η εκστρατεία αναμένεται να διαρκέσει μεταξύ έξι εβδομάδων και έξι μηνών, σύμφωνα με αρκετούς αξιωματούχους.
Ο στόχος είναι διαφορετικός από τις προηγούμενες συγκρούσεις με τη Γάζα, όταν το σχέδιο ήταν να αφήσει τη Hamas αποδυναμωμένη αλλά όρθια, είπαν αξιωματούχοι.
Τώρα η κυβέρνηση (του Ισραήλ) σκοπεύσει να την καταστρέψει ως οργάνωση και να διασφαλίσει ότι η Γάζα δεν θα είναι πλέον πηγή αντι-ισραηλινής βίας», αναφέρει το πρακτορείο.
Πηγές του πρακτορείου σημείωσαν επίσης ότι οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν δημιουργήσει μια ομάδα κρούσης στόχοι της οποίας θα είναι όλοι οι ηγέτες της Hamas που εμπλέκονται στην επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές, το Ισραήλ σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη για να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-10-29_202218.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης