Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βομβαρδισμός του νοσοκομείου Al-Quds στη Λωρίδα της Γάζας όπου έχουν καταφύγει 12.000 Παλαιστίνιοι

Βομβαρδισμός του νοσοκομείου Al-Quds στη Λωρίδα της Γάζας όπου έχουν καταφύγει 12.000 Παλαιστίνιοι
ΤΙ καταγγέλλει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Το νοσοκομείο Al-Quds στη Λωρίδα της Γάζας, όπου καταφεύγουν περίπου 12 χιλιάδες κάτοικοι, δέχτηκε πυρά, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι Al-Hadath την Κυριακή (29/10).
«Η ανατολική και η νότια πλευρά του νοσοκομείου Al-Quds στη Λωρίδα της Γάζας δέχθηκαν πυρά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εσωτερικών, το Ισραήλ έπληξε επίσης  παρακείμενα κτήρια σε ένα νοσοκομείο στην περιοχή Tel al-Hawa νότια της πόλης της Γάζας.
Νωρίτερα την Κυριακή (20/10), η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσε ότι η ηγεσία της δύναμης Al-Quds έλαβε προειδοποίηση από τον ισραηλινό στρατό σχετικά με την πρόθεσή της να χτυπήσει την ιατρική εγκατάσταση.
Εκτός από 400 ασθενείς, περίπου 12 χιλιάδες άνθρωποι προφυλάσσονται εκεί από τους βομβαρδισμούς.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ οι εκκλήσεις του Τελ Αβίβ να εγκαταλείψουν το κτίριο προκαλούν ανησυχία, καθώς «είναι αδύνατο να εκκενωθεί ένα νοσοκομείο γεμάτο τραυματίες».
Το Al Jazeera μίλησε με τον διευθυντή του νοσοκομείου, ο οποίος λέει ότι δεν υπάρχει λόγος για το Ισραήλ να στοχεύει τις εγκαταστάσεις ή τις γύρω περιοχές.
«Δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία στο νοσοκομείο, καμία στρατιωτική παρουσία, τίποτα απολύτως.
Μόνο χιλιάδες Παλαιστίνιοι εδώ, πολλοί από τους οποίους έχουν χάσει τα σπίτια τους. Χιλιάδες άλλοι αναζητούν καταφύγιο σε σχολεία της UNRWA», είπε.
«Το Ισραήλ στοχεύει κάθε κτίριο γύρω από το νοσοκομείο Al-Quds. Γιατί αυτό? Κανείς δεν ξέρει».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης