Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για εκεχειρία στη Γάζα, ελευθερία στην Παλαιστίνη

Εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για εκεχειρία στη Γάζα, ελευθερία στην Παλαιστίνη
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην ιστορία του Παλαιστινιακού
Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν το Σάββατο 28/10 και την Κυριακή 29/10 σε διαδηλώσεις στους δρόμους των μεγάλων πόλεων και των πρωτευουσών σε πολλές χώρες του κόσμου, ζητώντας τον τερματισμό των βομβαρδισμών στη Γάζα.
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις για το παλαιστινιακό που έγιναν ποτέ.

ΗΠΑ και Νέα Υόρκη

Στις ΗΠΑ, επίκεντρο των διαδηλώσεων ήταν το Μπρούκλιν, η μεγαλύτερη συνοικία της Νέας Υόρκης, όπου ζουν 1,6 ως 2 εκατομμύρια εβραίοι και εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, και η οποία συγκλονίζεται εδώ και τρεις εβδομάδες από διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και ολονυχτίες υπέρ των Παλαιστινίων ή υπέρ του Ισραήλ.
Το Σάββατο 28/10, χιλιάδες κόστος πλημμύρισε τους δρόμους του Μπρούκλιν, «ζητώντας την απελευθέρωση στη διάρκεια της ζωής μας όλων των Παλαιστινίων που ζουν υπό κατοχή για 75 χρόνια», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, ο 21χρονος Abdala Akl.
Η Nerdin Kishwani, διοργανώτρια της διαδήλωσης, έβαλε στο στόχαστρο τους Αμερικανούς πολιτικούς, η κυβέρνηση των οποίων υποστηρίζει σθεναρά το συμμαχικό Ισραήλ, όπως ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams που έχει δεσμευτεί για άνευ όρων υποστήριξη του εβραϊκού κράτους.
Ο Adams --δήμαρχος πόλης σχεδόν 9 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου ζει η μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα στον κόσμο μετά το Ισραήλ-- έχει επανειλημμένως βεβαιώσει σε φιλοϊσραηλινές διαδηλώσεις ότι «η μάχη του Ισραήλ είναι επίσης και μάχη της Νέας Υόρκης».
Η αστυνομία δεν παρέχει στοιχεία για τον αριθμό των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις, αλλά μέσα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης και το AFPTV υπολόγισαν το πλήθος σε αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές που κρατούσαν πανό με τα συνθήματα "Ελεύθερη Παλαιστίνη" και "Με όλα τα απαραίτητα μέσα".
hpas.JPG

«Βρισκόμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας. Είμαστε ένα έθνος, αδέλφια, μία μουσουλμανική χώρα», δήλωσε ένας 23χρονος Νεοϋρκέζος.
Το πλήθος, το οποίο ξεκίνησε από το Μουσείο του Μπρούκλιν, έφτασε στη γνωστή γέφυρα του Μπρούκλιν, η οποία το συνδέει με το νησί του Μανχάταν και στην οποία η αστυνομία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία λόγω του κόσμου.
Την προηγούμενη μέρα είχε γίνει και μαζική καθιστική διαμαρτυρία κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Hamas στη Γάζα εβραϊκή οργάνωση της Νέας Υόρκης την Παρασκευή στον Κεντρικό Σταθμό του Μανχάταν.
Στις ΗΠΑ διαδηλώσεις έγιναν επίσης στα Scranton, San Antonio, Albany, Newark, Waterbury, Denver, Austin, Colorado Springs, Irvine, Orlando, McAllen

Ινδία

Στην Ινδία, στη μεγάλη διαδήλωση κατά του Ισραήλ, συμμετείχαν περισσότερα από 100.000 άτομα.
kerala.JPG

Πακιστάν

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση όλων των εποχών υπέρ της Παλαιστίνης έγινε στο Πακιστάν, καθώς συγκενtρώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, από παντού για να συμμετάσχουν στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, αλλά και σε άλλες πακιστανικές πόλεις για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και να εκφράσουν την έντονη οργή για αυτό που αντιλαμβάνονται ως αδράνεια της διεθνούς κοινότητας να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ.
india.jpg

Λίβανος

Εκατοντάδες διαδηλωτές ντυμένοι με το παλαιστνιανικό μαντίλι εμφανίστηκαν στην πλατεία των Μαρτύρων στο κέντρο της Βηρυτού, δείχνοντας αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους και τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στον θύλακα της Γάζας.
Πολλοί από αυτούς που βγήκαν στους δρόμους ήταν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στον Λίβανο.
Μαζί τους προστέθηκαν Λιβανέζοι που στηρίζουν την παλαιστινιακή υπόθεση, αποδοκιμάζοντας τη βία στη Γάζα, κρατώντας σημαίες του Λιβάνου, της Παλαιστίνης και της Hamas.
irak.jpg

Στον υπόλοιπο κόσμο

Στη Γερμανία διαδηλώσεις έγιναν στο Βερολίνο, το Μόναχο και τη Στρουτγάρδη, στην Ισπανία στη Μαδρίτη, στον Καναδά στην Οττάβα και το Τορόντο κλπ. Διαδηλώσεις γίνονται εδώ και μέρες σε όλες τις ευωπαϊκές χώρες, αλλά και σε όλο τον κόσμο, από την Ασία ως την Αμερική.
γερμανιαL.jpg

kirgizia.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης