Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μήνυμα του μεγάλου πολέμου από το Ιράν: Το Ισραήλ ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές, αναλαμβάνουμε δράση

Το μήνυμα του μεγάλου πολέμου από το Ιράν: Το Ισραήλ ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές, αναλαμβάνουμε δράση
«Τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές, που μπορεί να αναγκάσουν όλους να αναλάβουν δράση», τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Την άμεση εμπλοκή του Ιράν στην πολεμική ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής προανήγγειλε ο πρόεδρος της χώρας, Ebrahim Raisi.
«Τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές, που μπορεί να αναγκάσουν όλους να αναλάβουν δράση.
Η Ουάσιγκτον μας ζητά να μην κάνουμε τίποτα, αλλά συνεχίζει να παρέχει ευρεία υποστήριξη στο Ισραήλ.
Οι ΗΠΑ έστειλαν μηνύματα στον Άξονα της Αντίστασης, αλλά έλαβαν σαφή απάντηση το πεδίο της μάχης» σημείωσε ο Raisi.
Νωρίτερα, ο Raisi είπε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera ότι το Ιράν δεν θα λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ να μην παρέμβουν στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση.

Έτοιμοι για πόλεμο

Οι Ιρανοί δηλώνουν ότι είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για τον πόλεμο με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
Οι χερσαίες δυνάμεις του Ιράν ξεκίνησαν διήμερες ασκήσεις
στις 27 Οκτωβρίου για να δοκιμάσουν την ετοιμότητα πτήσης περισσότερων από 200 ελικοπτέρων, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Οι ασκήσεις, στοχεύουν στην «αντιμετώπιση πιθανών απειλών» που αντιμετωπίζει η Ισλαμική Δημοκρατία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Amir Cheshak.
Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Είπε ότι ιρανικά στρατεύματα και εξοπλισμός μεταφέρθηκαν από επτά επαρχίες του Ιράν για τις ασκήσεις στο Nasr Abad στην κεντρική επαρχία Isfahan.

Ισχυρός πύραυλος του Ιράν στα χέρια της Hezbollah


Την ίδια ώρα φόβος και τρόμος επικρατεί στο Ισραήλ καθώς έγινε γνωστό ότι το Ιράν έδωσε στη Hezbollah τον καταστροφικό πύραυλο με την κωδική ονομασία «358».
Συντρίμμια του αντιαεροπορικού πυραύλου βρέθηκαν στο νότιο Λίβανο μετά από απόπειρα της Hezbollah να καταρρίψει ένα ισραηλινό στρατιωτικό drone στις 28 Οκτωβρίου, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η οργάνωση έχει στην κατοχή της το προηγμένο οπλικό σύστημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο αντιαεροπορικός πύραυλος αναχαιτίστηκε από την αεράμυνα.
Ο πύραυλος «358» εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2019 αφού ορισμένοι από αυτούς κατασχέθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων για τη διακοπή της ροής όπλων στους υποστηριζόμενους από το Ιράν Houthi στην Υεμένη.

Εξαιρετικά προηγμένο οπλικό σύστημα

Περισσότεροι από αυτούς τους πυραύλους βρέθηκαν έκτοτε από τις αμερικανικές και άλλες στρατιωτικές δυνάμεις κατά την κατάσχεση ιρανικών αποστολών όπλων με προορισμό την Υεμένη.
Το 2021, οι ιρακινές αρχές δήλωσαν επίσης ότι ανακάλυψαν έναν από αυτούς τους πυραύλους κοντά στην αεροπορική βάση Tuz Khurmatu, η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας.
Πύραυλοι αυτού του τύπου ήταν μεταξύ πολλών οπλικών συστημάτων που παρουσιάστηκαν στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergey Shoiigu κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ιράν τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η ιρανική κωδική ονομασία του πυραύλου παραμένει άγνωστη.
Το όνομα «358» φαίνεται να προέρχεται από ένα εσωτερικό σύστημα καταγραφής του αμερικανικού στρατού για όπλα ιρανικής κατασκευής.
Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες του «358» και τον τρόπο λειτουργίας του παραμένουν περιορισμένες.
Ο στρατός των ΗΠΑ έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι ο πύραυλος διαθέτει πακέτο καθοδήγησης συστήματος αδρανειακής πλοήγησης και κάθετο γυροσκόπιο και μονάδα δεδομένων αέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης