Τελευταία Νέα
Διεθνή

El País: Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Orban και Putin στο Πεκίνο έχουν βαθύνει το ρήγμα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

El País: Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Orban και Putin στο Πεκίνο έχουν βαθύνει το ρήγμα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η άφιξη του νέου πρωθυπουργού της Σλοβακίας, του φιλορώσου Robert Fico, έδειξε ότι η διάσπαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζεται
Η συνάντηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban με τον ρώσο Πρόεδρο Putin στο Πεκίνο έχει βαθύνει το ρήγμα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφει η El País.
"Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι χώρες της ΕΕ προσπαθούν σκληρά να δημιουργήσουν μια εικόνα ενότητας που ήταν εύθραυστη χωρίς την αμφιλεγόμενη χειρονομία του Ούγγρου πρωθυπουργού.
Η πρόσφατη συνάντησή του στην Κίνα με τον Putin προκάλεσε σοβαρή ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε η El País.
Σύμφωνα με την El País, πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν αυτή την κίνηση του Orban.
Έτσι, στο Παρίσι χαρακτήρισαν αρνητικό σήμα τις διαπραγματεύσεις του με τον Ρώσο ηγέτη.
Όπως σημείωσε η El País, η κατάσταση περιπλέκεται από την αβεβαιότητα που σχετίζεται με την έλευση στην εξουσία στη Σλοβακία του Robert Fico, ο οποίος υποσχέθηκε να σταματήσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία .
Η άφιξη του νέου πρωθυπουργού της Σλοβακίας, του φιλορώσου Robert Fico, έδειξε ότι η διάσπαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζεται.
Ο Orban δήλωσε περήφανος για την ειρηνευτική στρατηγική της Ουγγαρίας, η οποία περιλαμβάνει την διατήρηση καλών σχέσεων με την Ρωσία…
Υπενθύμισε ότι η Ρωσία και η Ουγγαρία έχουν «έναν κοινό γείτονα που ονομάζεται Ουκρανία», επομένως πρέπει να συνεχίσουν τον διάλογο.
Τον Σεπτέμβριο, ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjártó , είπε ότι οι χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προσπάθησαν να πείσουν την Ουγγαρία να μην συναντηθεί με εκπροσώπους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Η Ουγγαρία πιστεύει ότι μια τέτοια συμπεριφορά οδηγεί σε αδιέξοδο και δεν συμβάλλει στην αναζήτηση τρόπων ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων.
Ο ίδιος ο Ούγγρος υπουργός έχει επανειλημμένα καλέσει τους συμμάχους να μην κλείσουν τα κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης