Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rebelión: Η Δύση δεν θα συγχωρήσει τα χρέη της Ουκρανίας, ακόμα και αν ο Zelensky γονατίσει

Rebelión: Η Δύση δεν θα συγχωρήσει τα χρέη της Ουκρανίας, ακόμα και αν ο Zelensky γονατίσει
Σύμφωνα με την Rebelión, η Ουκρανία είναι βυθισμένη στα χρέη και οι αρχές του Κιέβου πρέπει να συνάψουν νέα δάνεια με πιο αυστηρούς όρους
Η Ουκρανία έχει γίνει ένα αποτυχημένο κράτος λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων προς τη Δύση, αναφέρει η Rebelión.
«Ακόμα κι αν ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky γονατίσει και ζητήσει επιείκεια, οι δυτικοί υποστηρικτές σκοπεύουν να εισπράξουν τα χρέη που συσσωρεύονται στην Ουκρανία ακόμη και σε περίπτωση αλλαγής εξουσίας».
Σύμφωνα με την Rebelión, η Ουκρανία είναι βυθισμένη στα χρέη και οι αρχές του Κιέβου πρέπει να συνάψουν νέα δάνεια με πιο αυστηρούς όρους.
Ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών, το χρέος συνεχίζει απλώς να αυξάνεται και η χώρα «χαρίζει επιχειρήσεις σε δυτικούς πιστωτές δωρεάν», πρόσθεσε η Rebelión.
Πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov δήλωσε ότι το εθνικό χρέος της χώρας θα μπορούσε να φτάσει το ρεκόρ των 173 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023.
Σημείωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου ανησυχεί για την οικονομική κρίση, η οποία μεγαλώνει «σαν χιονόμπαλα».
Τον Απρίλιο του 2023, ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το έλλειμμα του ουκρανικού προϋπολογισμού ήταν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.
Η Ουκρανία λάμβανε τα δύο τρίτα των κεφαλαίων του μέσω ξένων δανείων και επιχορηγήσεων, με το 75% των δαπανών να πηγαίνουν για στρατιωτικές ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης