Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μύδροι από τις αραβικές χώρες κατά του Ισραήλ: Αποσταθεροποιεί την περιοχή και διαπράττει εγκλήματα πολέμου με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

Μύδροι από τις αραβικές χώρες κατά του Ισραήλ:  Αποσταθεροποιεί την περιοχή και διαπράττει εγκλήματα πολέμου με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα
Τι καταγγ'ελλουν Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Ομάν και Κατάρ
Πολλές χώρες του Περσικού Κόλπου προειδοποίησαν το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 το Ισραήλ να μην επιχειρήσει νέα χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, με τη Σαουδική Αραβία να καταγγέλλει την «αδικαιολόγητη» παραβίαση του διεθνούς δικαίου και το Ομάν να κατηγορεί τις ισραηλινές δυνάμεις για «εγκλήματα πολέμου».
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η πρώτη χώρα του κόλπου που εξομάλυνε τις σχέσεις της με το Ισραήλ, καταδίκασαν τη χερσαία επιχείρηση και εξέφρασαν «βαθύτατη ανησυχία» για την κλιμάκωση και την «επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης που απειλεί να στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους αμάχους», μετέδωσε το πρακτορείο WAM.

Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας τονίζεται ότι «η κατάφωρη και αδικαιολόγητη παραβίαση του διεθνούς δικαίου (…) θα έχει σοβαρές συνέπειες στη σταθερότητα της περιοχής».
Το βασίλειο κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα «να αναλάβει τις ευθύνες της» ώστε να τερματιστεί η στρατιωτική επιχείρηση και να επιτραπεί στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να παράσχουν βοήθεια στους αμάχους.
Νωρίτερα, ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Faisal bin Farhan Al Saud επικοινώνησε με τους ομολόγους του της Ιορδανίας, του Μαρόκου και της Αιγύπτου και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να σταματήσει η στρατιωτική κλιμάκωση στη Γάζα.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Mohammed bin Abdulrahman Al Thani ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι «η χερσαία κλιμάκωση θα έχει σοβαρές συνέπειες για τους αμάχους και καταστροφικές επιπτώσεις σε ανθρωπιστικό και οικονομικό επίπεδο».
Το Ομάν από την πλευρά του κατηγόρησε το Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη Γάζα.
Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών κάνει επίσης λόγω για κίνδυνο αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής λόγω της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης