Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί τα ρωσικά drones Lancet έγιναν ακόμη πιο φονικά; - Τρομακτική και απρόσμενη η απάντηση

Γιατί τα ρωσικά drones Lancet έγιναν ακόμη πιο φονικά; - Τρομακτική και απρόσμενη η απάντηση
Πραγματική επανάσταση στο μέτωπο των στρατιωτικών επιχειρήσεων από τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο πεδίο της μάχης σε περιορισμένο αριθμό στην Ουκρανία το 2022.
Τα drones Lancet κέρδισαν τη διεθνή προσοχή την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023, όταν χρησιμοποιήθηκαν μαζικά για να στοχεύσουν ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό, από οχήματα και άρματα μάχης έως πυροβολικό, ακόμη και κανονιοφόρους κατά την αποτυχημένη αντεπίθεση του Κιέβου.
Μια νέα γενιά μη επανδρωμένων αεροσκαφών Lancet εξοπλισμένα με αυτόματα συστήματα καθοδήγησης αύξησε περαιτέρω τις επιτυχίες στο μέτωπο των επιχειρήσεων, πιστεύουν Ρώσοι στρατιωτικοί παρατηρητές.

Ο στόχος είναι κλειδωμένος

Οι νέες δυνατότητες των περιπλανώμενων drones, που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, όταν πλάνα από κάμερα ενός Lancet που στόχευε ένα σύστημα πυραύλων RM-70 Vampire, περιείχε το κείμενο «Цель захвачена» (o στόχος είναι κλειδωμένος).
Δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναβαθμισμένο Lancet από τον όμιλο ZALA Aero ή τον ρωσικό στρατό.
Ωστόσο, η εταιρεία έχει επανειλημμένα αναφερθεί στις συνεχιζόμενες προσπάθειες εκσυγχρονισμού των δολοφονικών drones της.
Τον Σεπτέμβριο, μια πηγή με γνώση του θέματος είπε στο Sputnik ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει «μια σειρά επαναστατικών αναβαθμίσεων για τα συστήματα υλικού και λογισμικού της Lancet» που υπόσχονται να «επιτρέψουν την ευέλικτη ανάπτυξη drones kamikaze ακόμη και σε καταστάσεις όπου οι στόχοι δεν είναι άμεσα ορατοί».
Μία από τις αναβαθμίσεις σχετίζεται με την ενσωμάτωση ενός αυτόματου συστήματος καθοδήγησης.
Τα Lancet διατίθενται σε διάφορες εκδοχές, όπως το Izdeliye-51 – γνωστό και ως Lancet-3, ένα drone 12 κιλών με ωφέλιμο φορτίο όπλων 3 κιλών και το Izdeliye-52 γνωστό και ως Lancet -1, μια μινιατούρα έκδοση του πρώτου με βάρος απογείωσης 5 κιλά, μικρότερα σετ φτερών σε σχήμα x και ωφέλιμο φορτίο όπλων 1 κιλού.

Επανάσταση με το Z - 53 - Φονικό όπλο χωρίς χειριστή


Η τελευταία έκδοση του drone, γνωστή ως Izdeliye-53, αλλά αναφέρεται και ως Z-53, είναι μια ριζική απόκλιση από τα προηγούμενα, όσον αφορά στη σχεδίαση – με ένα μόνο σετ x-φτερά (τα οποία είναι αναδιπλούμενα).
Εκτοξεύεται από ελαφρούς σωλήνες, αντί για τις ειδικά σχεδιασμένες ράγες που χρησιμοποιούσαν τα προηγούμενα Lancet.
Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τη θυγατρική της ZALA Aeroscan στη στρατιωτική έκθεση Army-2023 έξω από τη Μόσχα αυτό το καλοκαίρι, το Z-53 λέγεται ότι διαθέτει την ικανότητα να πετάει σε ομάδες και να μπορεί να επικοινωνεί και να συντονίζεται με άλλα drones για τα πλήγματα σε στόχους.
Το νέο αυτόματο σύστημα καθοδήγησης, θα μπορούσε να οριστικοποιήσει τη νίκη της Ρωσίας σε τακτικό επίπεδο, πιστεύουν Ρώσοι στρατιωτικοί παρατηρητές, επισημαίνοντας τη «μειωμένη» εξάρτηση του συστήματος από ανθρώπους - χειριστές για να στοχεύσουν με ακρίβεια τον εχθρό.
«Κρίνοντας από τα ήδη δημοσιευμένα υλικά, τα συστήματα αυτόματης στόχευσης εκτελούν πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα: χωρίς παρέμβαση χειριστή, αναγνωρίζουν στόχους στο φόντο του εδάφους (κτίρια ή βλάστηση), διαχωρίζουν αυτόματα στρατιωτικούς/πρωτεύοντες στόχους από μη στρατιωτικούς/δευτερεύοντες και στη συνέχεια χτυπούν», αναφέρουν παρατηρητές.


z53.JPG
Θανατηφόρα σμήνη

«Στο μέλλον, η μαζική χρήση των Lancets εξοπλισμένων με σύστημα αυτόματης στόχευσης σε σμήνη δεν θα επιτρέψει μόνο τη δημιουργία κινητών αντιαρματικών φραγμών σε τεράστιες περιοχές, αλλά θα επιτρέψει επίσης συντονισμένες επιθέσεις για την καταστροφή εχθρικών υποδομών.

Ουσιαστικά, δεδομένης της κινητικότητας και του μικρού βάρους των συστημάτων, είναι πιθανό ο ρωσικός στρατός να αναπτύξει μεταξύ 20-40 Izdeliye-53 Lancets σε τζιπ, φορτηγά και τεθωρακισμένα οχήματα όπως το KamAZ-5350 Patrul, μετατρέποντάς τα ουσιαστικά σε πολύ θανατηφόρα κινητά όπλα εκπληκτικής ακρίβειας.

sminos.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης