Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καυστικός Elon Musk: Δείτε πόσο κοντά έχει βάλει το Ιράν τη χώρα του... στις βάσεις των ΗΠΑ - Βόμβα με Starlink

Καυστικός Elon Musk: Δείτε πόσο κοντά έχει βάλει το Ιράν τη χώρα του... στις βάσεις των ΗΠΑ - Βόμβα με Starlink
O Elon Musk δημοσίευσε έναν χάρτη του Ιράν περικυκλωμένο από βάσεις των ΗΠΑ υπονοώντας ότι η Τεχεράνη είναι θύμα της Ουάσινγκτον
Ένα σκωπτικό μήνυμα, που θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, ανέβασε στην πλατφόρμα X ο ιδιοκτήτης της Elon Musk.
Δημοσίευσε έναν χάρτη του Ιράν περικυκλωμένο από βάσεις των ΗΠΑ υπονοώντας ότι η Τεχεράνη είναι θύμα της Ουάσινγκτον.
Στην ανάρτησή του επισυνάπτει χάρτη που δείχνει πως το Ιράν είναι περικυκλωμένο με αμερικανικές βάσεις και με την αναφορά πως «το Ιράν θέλει πόλεμο, δείτε πόσο κοντά έχουν βάλει τη χώρα τους στις βάσεις μας». Σπάει τον επικοινωνιακό αποκλεισμό της Γάζας

Νωρίτερα έκανε γνωστό πώς σπάει ο αποκλεισμός της πολύπαθης Λωρίδας της Γάζας από το διαδίκτυο.
Ο Musk αποκάλυψε σχέδια για επέκταση της υποστήριξης σε διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς βοήθειας στη Γάζα μέσω του δορυφορικού συστήματος επικοινωνιών του, Starlink.
Αυτή η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση σε δήλωση της πολιτικού των Δημοκρατικών Alexandria Ocasio-Cortez, η οποία έκρινε τη διακοπή των επικοινωνιών στη Γάζα ως «απαράδεκτη».
Ομάδες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες στη διατήρηση της επικοινωνίας με τις ομάδες τους στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι υπηρεσίες τηλεφώνου και διαδικτύου κατέρρευσαν εν μέσω έντονων ισραηλινών βομβαρδισμών, που συνέπεσαν με μια κλιμακούμενη χερσαία επιχείρηση.
Η διαδικτυακή κοινότητα συσπειρώθηκε πίσω από αυτήν την αιτία.
Σε μια ημέρα που χαρακτηρίστηκε από ένα ευρύ κάλεσμα για δράση, το hashtag #StarlinkForGaza κέρδισε δυναμική στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ηγείται ο Musk, X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.
«Το Starlink θα υποστηρίξει τη σύνδεση με διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς βοήθειας στη Γάζα», έγραψε ο Musk στο X.
Επί του παρόντος, η Γάζα παλεύει με σχεδόν ολοκληρωτικό black out στις επικοινωνίες.
Τόσο οι υπηρεσίες Διαδικτύου όσο και οι τηλεφωνικές υπηρεσίες δεν ήταν διαθέσιμες για σχεδόν μία ημέρα.
Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος απέδωσε αυτή τη διαταραχή στις ενέργειες του Ισραήλ, επικαλούμενη τη σκόπιμη διακοπή των επικοινωνιών.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης