Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία μπλοκάρει τις κυρώσεις της ΕΕ στη ρωσική ενέργεια

Η Ουγγαρία μπλοκάρει τις κυρώσεις της ΕΕ στη ρωσική ενέργεια
Η Βουδαπέστη δεν θα εγκρίνει ένα 12ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας εάν περιλαμβάνει νέες κυρώσεις στην ενέργεια
Η Ουγγαρία αρνείται να επικυρώσει τους περιορισμούς της ΕΕ στη ρωσική ενέργεια.
Η Βουδαπέστη δεν θα εγκρίνει ένα 12ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας εάν περιλαμβάνει νέες κυρώσεις στην ενέργεια, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Peter Szijjarto.
«Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα: εάν το επόμενο πακέτο περιέχει κάτι που αντίκειται στα εθνικά μας συμφέροντα, σίγουρα δεν θα συμφωνήσουμε στην έγκρισή του.
Η κόκκινη γραμμή για εμάς προφανώς αφορά την ενέργεια – φυσικό αέριο, πετρέλαιο, πυρηνική ενέργεια - και οποιεσδήποτε άλλες πτυχές που θα μπορούσαν να βλάψουν την κρατική μας οικονομία», δήλωσε ο Szijjarto σε συνέντευξή του στο Sputnik.
Υπενθυμίζει πως ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom επιβεβαίωσε τα σχέδια της Βουδαπέστης να αυξήσει την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου εν όψει του χειμώνα.

Δεν λειτουργεί η πολιτική των κυρώσεων

«Η πολιτική κυρώσεων απλά δεν λειτουργεί.
Οι κυρώσεις μπορεί να πλήξουν τη Ρωσία, αλλά σίγουρα προκαλούν μεγάλη ζημιά στην ευρωπαϊκή οικονομία, στις ευρωπαϊκές χώρες.
Και αν η πολιτική των κυρώσεων προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά σε αυτούς που την επιβάλλουν παρά σε εκείνους εναντίον των οποίων στρέφεται, τι νόημα έχει να τη συνεχίσουμε;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας.
Σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση και τις τρομοκρατικές επιθέσεις δολιοφθοράς του περασμένου έτους κατά της υποδομής του αγωγού Nord Stream, είπε ότι θεωρεί «εξωφρενικό και σκανδαλώδες» ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις επίσημες έρευνες για τις επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης