Τελευταία Νέα
Διεθνή

Drones έπληξαν την Αίγυπτο - Στους Χούτι της Υεμένης ρίχνει την ευθύνη το Ισραήλ

Drones έπληξαν την Αίγυπτο - Στους Χούτι της Υεμένης ρίχνει την ευθύνη το Ισραήλ
Iσχυρές ανησυχίες από τις επιθέσεθις με drone κατά της Αιγύπτου - Σεβασμό της εθνικής κυραρχίας της χώρας ζητά ο Sissi
Σχετικά Άρθρα
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν εκρήξεις που συγκλόνισαν δύο αιγυπτιακές πόλεις στην Ερυθρά Θάλασσα.
Τα πλήγματα με drones σε βάρος της Αιγύπτου έγιναν την Παρασκευή, 27/10, δήλωσε ο αιγυπτιακός στρατός, ενώ το Ισραήλ υποστήριξε ότι το κίνημα Χούτι της Υεμένης που υποστηρίζεται από το Ιράν τους έστειλε να χτυπήσουν το Ισραήλ.
Οι εκρήξεις τραυμάτισαν έξι άτομα και κατέδειξαν τον κίνδυνο περιφερειακής μετάδοσης από τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας.
Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.
Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου, συνταγματάρχης Gharib Abdel-Hafez είπε ότι δύο drones εκτοξεύτηκαν από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα με στόχο τον βορρά.
Η Υεμένη βρίσκεται στο νότιο άκρο της θάλασσας και το Ισραήλ στο βορρά.
Ένα drone συνετρίβη σε κτίριο δίπλα σε νοσοκομείο στην αιγυπτιακή πόλη Τάμπα στα σύνορα με το Ισραήλ, τραυματίζοντας έξι άτομα, ανακοίνωσε ο στρατός της Αιγύπτου.
Το δεύτερο drone καταρρίφθηκε έξω από τον εναέριο χώρο της Αιγύπτου και τα συντρίμμια έπεσαν σε μια έρημη περιοχή της πόλης Nuweiba, περίπου 70 χιλιόμετρα (43 μίλια) από τα ισραηλινά σύνορα, είπε η Αίγυπτος.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fatah al Sissi  κάλεσε σήμερα όλους να σεβαστούν την κυριαρχία της Αιγύπτου και τη θέση της στην περιοχή.
Οι Αιγύπτιοι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ο στρατός είναι ικανός να προστατεύσει τη χώρα, είπε ο Sissi σε βιομηχανική έκθεση στο Κάιρο.
Τόνισε επίσης πως η Αίγυπτος θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποκοδομητικό ρόλο στη σύγκρουση Ισραήλ - Hamas και πως δεν θέλει η σύγκρουση να επεκταθεί περιφερειακά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης