Τελευταία Νέα
Διεθνή

Newsweek: Η άρνηση της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας να βοηθήσουν την Ουκρανία ήταν ένα πλήγμα για τον Zelensky

Newsweek: Η άρνηση της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας να βοηθήσουν την Ουκρανία ήταν ένα πλήγμα για τον Zelensky
Ο Ουκρανός πρόεδρος αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη πρόκληση στην Κεντρική Ευρώπη,  καθώς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του νεοεκλεγμένου πρωθυπουργού της Σλοβακίας, αντιτίθενται στη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, αναφέρει το Newsweek
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky υπέστη διπλό πλήγμα από τους ευρωπαίους συμμάχους, αφού η Ουγγαρία και η Σλοβακία αρνήθηκαν να προμηθεύσουν όπλα στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, γράφει το Newsweek.
Ο Zelensky δέχθηκε διπλό πλήγμα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη πρόκληση στην Κεντρική Ευρώπη καθώς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του νεοεκλεγμένου πρωθυπουργού της Σλοβακίας, αντιτίθενται στη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ », αναφέρει το Newsweek.
Παρά το μικρό της μέγεθος, η Σλοβακία έχει προηγουμένως παράσχει στην Ουκρανία σημαντική στρατιωτική βοήθεια.
Η Σλοβακία έστειλε μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, τεθωρακισμένων οχημάτων, βλήματα πυροβολικού, ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη στη γειτονική χώρα, σημειώνει το δημοσίευμα.
Το Politico , επικαλούμενο διπλωμάτη, ανέφερε ότι οι αρχηγοί κυβερνήσεων της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, αντιτάχθηκαν σε ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 50 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης