Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jeffrey Sachs (Columbia University): Η Ουκρανία πεθαίνει εξαιτίας των ΗΠΑ – Το να είσαι φίλος των αμερικανών είναι… μοιραίο

Jeffrey Sachs (Columbia University): Η Ουκρανία πεθαίνει εξαιτίας των ΗΠΑ – Το να είσαι φίλος των αμερικανών είναι… μοιραίο
"Η χώρα πεθαίνει αυτή τη στιγμή λόγω υπαιτιότητας των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της επιθυμίας για έναν αδύνατο στόχο, ο στόχος είναι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ", είπε ο Jeffrey Sachs
Η Ουκρανία χάνεται τώρα λόγω υπαιτιότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες επιδιώκουν να επεκτείνουν το ΝΑΤΟ και τη σφαίρα επιρροής του, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής στο Columbia University Jeffrey Sachs.
Υπενθύμισε ότι οι ρίζες της τρέχουσας σύγκρουσης στην Ουκρανία βρίσκονται στη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αποφάσισαν να υλοποιήσουν το σχέδιο επέκτασης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς…
Το 2008, ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ George W. Bush πέρασε μια σημαντική «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία, υποσχόμενος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να αποδεχτεί τη Γεωργία και την Ουκρανία στη συμμαχία, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες τότε κατάλαβαν ότι αυτό ήταν ένα πολύ επικίνδυνο βήμα.
«Αυτό αποδείχθηκε καταστροφικό και για τις δύο αυτές χώρες. Όπως είπε ο Henry Kissinger:
Μπορεί να είναι επικίνδυνο να είσαι εχθρός της Αμερικής, αλλά το να είσαι φίλος της Αμερικής είναι μοιραίο» είχε δηλώσει ο Henry Kissinger.
Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της Ουκρανίας: Η χώρα πεθαίνει αυτή τη στιγμή λόγω υπαιτιότητας των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της επιθυμίας για έναν αδύνατο στόχο, ο στόχος είναι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», είπε ο Jeffrey Sachs.
Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία τώρα «πεθαίνει στο πεδίο της μάχης» για κάτι που «δεν θα μπορέσει ποτέ να επιτύχει» και που η Ρωσία δεν θα επιτρέψει.
Όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος Putin, το αδέσμευτο καθεστώς της Ουκρανίας είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Ρωσία, η επέκταση του ΝΑΤΟ δημιουργεί απειλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης