Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στην Βόρεια Γάζα - Συνεχές σφυροκόπημα από Ισραήλ που έπληξε 150 υπόγειους στόχους - Αντεπιθέσεις από Hamas

Τρόμος στην Βόρεια Γάζα - Συνεχές σφυροκόπημα από Ισραήλ που έπληξε 150 υπόγειους στόχους - Αντεπιθέσεις από Hamas
Χωρίς επικοινωνίες παραμένει η Γάζα, δεν υπάρχει ροή πληροφοριών, μόνο οι ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού και της Hamas
(Συνεχές upd) Διαρκές σφυροκόπημα, από αέρα, στεριά και θάλασσα από το στρατό του Ισραήλ, δέχεται η Βόρεια Γάζα ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ισραηλινός στρατός χτύπησε 500 στόχους... εκ των οποίων 150 υπόγειους στόχους της Hamas.  
Το Ισραήλ πραγματοποίησε χερσαία εισβολή σε δύο σημεία και οι δυνάμεις του παραμένουν εντός της Γάζας, ενώ πλήττει διαρκώς με πυρά την περιοχή.  
Όλη τη νύχτα ο ουρανός πάνω από τον πολιορκημένο παλαιστιανικό θύλακα  ήταν πορτοκαλοκόκκινος από τους βομβαρδισμούς και τις φωτιές, αναφέρει το Al Jazzera ενώ οι φόβοι για «ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων» εντείνονται, αναφέρουν ανεξάρτητοι παρατηρητές, καθώς η διακοπή των τηλεπικοινωνιών μπορεί να λειτουργήσει ως προκάλλυμα για τη διάπραξη μαζικών ωμοτήτων σε βάρος των Παλαιστινίων αμάχων.
Αντίθετα, το έδαφος και τα κτίρια στη Γάζα ήταν βυθισμένα στο απόλυτο σκοτάδι και χωρίς τηλεπικοινωνίες, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς διαδικτυακές συνδέσεις, με αποτέλεσμα κανείς απέξω ή και εντός της Γάζας να μην μπορεί να μάθει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι οικείοι του, κι αν είναι ζωντανοί, ή τραυματισμένοι ή νεκροί, τη στιγμή που το Ισραήλ πλήττει διαρκώς την περιοχή, αναφέρει το Al Jazeera. 

Ισραηλινός στρατός:Συνεχίζουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις, πλήξαμε 150 υπόγειους στόχους

Με το ξημέρωμα του Σαββάτου, 28/10, ο ουρανός φώτισε αλλά οι επικοινωνίες παραμένουν κομμένες, καμιά ροή πληροφοριών δεν υπάρχει ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς.
Παράλληλα,
ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στρατηγός Nir Dinar, ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις εντός της λωρίδας της Γάζας που ξεκίνησε χτες Παρασκευή 27/10.
Παράλληλα, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας «έπληξε 150 υπόγειους στόχους» της Hamas στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
«
Στη διάρκεια της νύχτας, τα πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν 150 υπόγειους στόχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ των οποίων σήραγγες που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες, υπόγειες εγκαταστάσεις μάχης και άλλες υπόγειες υποδομές. Αρκετοί τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από μια νύχτα σφοδρών ισραηλινών βομβαρδισμών στον παλαιστινιακό θύλακα.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι σκότωσε έναν αξιωματούχο της Χαμάς, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για «μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), υλικό ανίχνευσης και αντιαεροπορικής άμυνας».
«Ο Assem Abu Rakhamba συμμετείχε στην οργάνωση της σφαγής στις κοινότητες που συνορεύουν με την Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου και είχε διευθύνει τους τρομοκράτες που διείσδυσαν στο Ισραήλ με μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς και ήταν υπεύθυνος για επιθέσεις με drones σε θέσεις επιτήρησης του στρατού», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Gaza2.JPG


Gaza3.JPG


Χερσαίες συγκρούσεις σε Beit Hanoun και Bureij

Το Ισραήλ έχει εισβάλλει στη Γάζα σε τουλάχιστον δύο μέρη
και υπάρχουν σκληρές μάχες από το βράδυ της Παρασκευής (27/10/2023) που είναι σε εξέλιξη.
«Αντιμετωπίζουμε τις χερσαίες ισραηλινές εισβολές στο Beit Hanoun (βόρεια) και το Bureij (κεντρική Γάζα).
Συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη» ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Ezzedine Al-Qassam, η ένοπλη πτέρυγα της Hamas, στην ανακοίνωσή τους.
«Η αντίσταση είναι έτοιμη», δήλωσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Hamas, Izzat Al-Rishq.
Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ισραηλινά τανκς πέρασαν τον φράχτη στη Βόρεια Γάζα σε τουλάχιστον δύο θέσεις, κοντά στην πόλη Beit Hanoun.
Ήχοι πυροβολισμών και εκρήξεων επίσης ακούγονται στα βόρεια σύνορα του θύλακα.
Το τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya αναφέρει μαζικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Beit Lahia.
Ο ισραηλινός στρατός φέρεται να εκτοξεύει φωτοβολίδες κατά στόχων πάνω από τις βόρειες περιοχές της Γάζας.
H Hamas δηλώνει ότι απωθεί τις ισραηλινές δυνάμεις ενώ κατέστρεψε και ένα τανκ.



tanks-gaza.jpg


Κίνδυνος για μαζικές ωμότητες, καταγγέλουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις

Η διακοπή των τηλεπικοινωνιών και της πρόσβασης στο διαδίκτυο στη Λωρίδα της Γάζας υπάρχει κίνδυνος να αποτελέσει «προκάλυψη» για τη διάπραξη «μαζικών ωμοτήτων», προειδοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW).
«Αυτή η διακοπή κάθε πληροφόρησης υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί ως προκάλυψη για τη διάπραξη μαζικών ωμοτήτων και να συμβάλει στην ατιμωρησία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε η Debora Brown, στέλεχος της ΜΚΟ.
Από την πλευρά της, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε πως έχασε κάθε επαφή με το προσωπικό της στη Γάζα.
«Αυτή η διακοπή επικοινωνιών σημαίνει πως θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να εξασφαλιστούν πληροφορίες και αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται σε βάρος παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα, και να ακουστούν απευθείας όσοι υφίστανται αυτές τις παραβιάσεις», υπογράμμισε η ΜΚΟ μέσω X (του πρώην Twitter).
Η NetBlocks, εξειδικευμένη υπηρεσία παρακολούθησης της πρόσβασης στο διαδίκτυο, έκανε λόγο μέσω X περί «κατάρρευσης της συνδεσιμότητας στη Λωρίδα της Γάζας».
Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, υπηρεσίες του οργανισμού επίσης έχασαν την επαφή με τις ομάδες τους στον παλαιστινιακό θύλακα. Οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και η λειτουργία των νοσοκομείων «δεν μπορούν να συνεχιστούν δίχως τηλεπικοινωνίες», τόνισε θορυβημένη η Lynn Hastings, συντονίστρια του OCHA.

Δε λειτουργεί το κέντρο άμεσης βοήθειας  - Αδύνατη η περίθαλψη των τραυματιών

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε, επίσης μέσω X, ότι «έχασε εντελώς την επαφή με όλα τα κέντρα επιχειρήσεων και τις ομάδες της» στην παραθαλάσσια περιοχή 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων, «εξαιτίας της διακοπής των επικοινωνιών (...) από τις ισραηλινές αρχές».
«Η διακοπή επηρεάζει τον αριθμό 101 (σ.σ. του κέντρου άμεσης βοήθειας) και εμποδίζει την έλευση ασθενοφόρων εκεί όπου βρίσκονται τραυματίες», πρόσθεσε, εκφράζοντας τη «βαθιά ανησυχία» της για το κατά πόσον οι ομάδες της θα μπορέσουν να συνεχίσουν την παροχή περίθαλψης σε όσους τη χρειάζονται και για «την ασφάλεια του προσωπικού» της.
Ο τελευταίος απολογισμός θυμάτων των ισραηλινών επιχειρήσεων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Hamas, που βρίσκεται στη Γάζα, την Παρασκευή 27/10, πριν διακοπούν οι επικοινωνίες ανέφερε ότι 7.326 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, εκ των οποίων πάνω από 3.000 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου στους βομβαρδισμούς, στους οποίους προέβη σε αντίποινα το Ισραήλ για την αιφνίδια φονική επίθεση μαχητών της Hamas εκείνη τη μέρα στο ισραηλινό έδαφος, σκοτώνοντας πάνω από 1.400 ανθρώπους, κυρίως αμάχους.

Ισραήλ: Ξεκινάμε την εκδίκηση κατά της Hamas - H Γάζα θα είναι πολύ διαφορετική όταν τελειώσουμε

Η Hamas «θα πληρώσει για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας και απόψε ξεκινάμε την εκδίκηση», δήλωσε ένας σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, ο Mark Regev.
«Θα νιώσει απόψε την οργή μας», συνέχισε.
Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Regev είπε ότι το Ισραήλ εντείνει την πίεση στη Hamas, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του είναι σε εξέλιξη και η Γάζα θα είναι «πολύ διαφορετική» όταν ολοκληρωθούν.
«Θα συνεχίσουν να δέχονται τα στρατιωτικά πλήγματά μας μέχρι να διαλύσουμε τη στρατιωτική μηχανή τους και την πολιτική υποδομή τους στη Γάζα.
Όταν τελειώσει όλο αυτό, η Γάζα θα είναι πολύ διαφορετική», πρόσθεσε.
Τo «Axios» μετέδωσε ότι ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως η απόφαση για επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα ελήφθη από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο πολέμου το βράδυ της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου, αφού οι συνομιλίες για μια πιθανή απελευθέρωση ομήρων κατέληξαν σε αδιέξοδο.
Οι εκτεταμένες χερσαίες επιχειρήσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από τον ισραηλινό στρατό δεν αποτελούν επίσημη χερσαία εισβολή
, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο ABC News.
Ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε ότι το Ισραήλ εξαπολύει μια «πιο περιορισμένη εισβολή» και συμφώνησε να «παρέχει ανθρωπιστική υποστήριξη σε συνδυασμό με την επιχείρηση».
Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» υποστήριξε από την πλευρά της η Ηamas, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».
Παράλληλα, o ισραηλινός στρατός εξέπεμψε νέο μήνυμα, με το οποίο καλεί τους Παλαιστινίους να αντιμετωπίσουν τους στρατιώτες του Ισραήλ σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη.
Καλούμε τους κατοίκους της πόλης Γάζας να μετακινηθούν νότια, ανέφερε, από την άλλη, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Τόνισε δε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια του Ισραήλ».
Ο ισραηλινός στρατός είπε ακόμα ότι οι χερσαίες δυνάμεις «επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους», καθώς μάλιστα χτυπά τη Γάζα με πυροβολικό και άρματα μάχης.
Eις απάντησιν,  η Hamas ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους κατά του Ισραήλ.
Σειρήνες χτύπησαν σε πολλές πόλεις στον Νότο και στο κέντρο του εβραϊκού κράτους, συμπεριλαμβανομένων των Ramat Gan, Or Yehuda, Rishon LeZion, Holon, Ashdod και Ashkelon.

Ιορδανία: Το Ισραήλ «εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Γάζα - «Ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων»

Το Ισραήλ "εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο" στη Λωρίδα της Γάζας και το αποτέλεσμα θα είναι μια "ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Ayman Safadi.
Ο Ιορδανός υπουργός ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι εάν κάποια χώρα καταψηφίσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την αραβική πρόταση που προωθεί το Αμάν για «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα, αυτό θα σημαίνει ότι «εγκρίνει αυτόν τον παράλογο πόλεμο, αυτούς τους παράλογους σκοτωμούς».

Ανεβαίνει το θερμόμετρο σε Δυτική Όχθη και Ιερουσαλήμ, στους 110 οι νεκροί από τις 7 Οκτωβρίου

Εν τω μεταξύ άκρως τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, όπου το Ισραήλ ενισχύει τις δυνάμεις ασφαλείας για να καταπνίξει τις ααναταραχές που προκαλούνται από τη σύγκρουση και το σφυροκόπημα της Γάζας.
Στο πλαίσιο αυτό, στην ανατολική Ιερουσαλήμ την Παρασκευή 27/10 οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας απαγόρευσαν σε νεαρούς Παλαιστίνιους να εισέλθουν στο τέμενος Al-Aqsa για να προσευχηθούν, ενώ αναπτύχθηκαν σε όλη την Παλιά Πόλη για να καταστείλουν τυχόν επεισόδια.
Μεγάλος αριθμός ισραηλινών αστυνομικών φρουρούσε το Al-Aqsa, σημείο ανάφλεξης και συχνά πεδίο συγκρούσεων, καθώς οι Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονταν για την προσευχή της Παρασκευής, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Reuters.
Τελικά, επετράπη η είσοδος σε περίπου 5.000 ηλικιωμένους πιστούς, αφού είχαν προηγηθεί σφοδρές συγκρούσεις και εκτόξευση δακρυγόνων.
Η αρχή που είναι υπεύθυνη για το τέμενος, το Τμήμα Ισλαμικών Κληροδοτημάτων της Ιερουσαλήμ, είπε ότι κανονικά θα συμμετείχαν περίπου 50.000.
Το τζαμί βρίσκεται σε έναν λόφο γνωστό στους Εβραίους ως Όρος του Ναού και στους Μουσουλμάνους ως Ευγενές Ιερό.

Διαδηλώσεις, νεκροί, απεργίες και πένθος στη Δυτική Όχθη

Την ίδια στιγμή, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Χεβρώνα, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν τις ισραηλινές ενέργειες και να εκφράζουν την υποστήριξή τους στην παλαιστινιακή αντίσταση.
Ένας διαδηλωτής, ο οποίος μίλησε στο Al Jazeera υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι ο ισραηλινός στρατός κατέστειλε τη διαδήλωση χρησιμοποιώντας drones.
«Υπήρχαν περίπου 350 άνθρωποι εκεί που διαμαρτύρονταν και φώναζαν για τη Γάζα», είπε ο διαδηλωτής.
«Οι δυνάμεις κατοχής έστειλαν αρχικά ένα drone παρακολούθησης που τράβηξε φωτογραφίες των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί. Περίπου μισή ώρα αργότερα, ένα μεγαλύτερο drone ήρθε γύρω και έριξε βόμβες αερίου στους ανθρώπους που διαμαρτύρονταν», πρόσθεσε το άτομο.
ναβλθσ.JPG
Οι πολιτικές δυνάμεις κάλεσαν σε απεργία και πένθος το Σάββατο 28/10 στο Κυβερνείο της Χεβρώνας και τις πόλεις της.
Στη Nablous, βίντεο που κυκλοφόρησε από το Jenin News και επαληθεύτηκε από τον Sanad, δείχνει μια ομάδα διαδηλωτών να διαλύεται από τις δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής (PA).
Το Sanad είναι η μονάδα ελέγχου γεγονότων και επαλήθευσης του Al Jazeera.
Στη Ramalah, βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που επιβεβαιώθηκαν από τον Σανάντ, έδειξαν μια μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Γάζας, με επικεφαλής κατά κύριο λόγο νεαρούς άνδρες.
Αυτή η διαμαρτυρία ακολούθησε την ανακοίνωση του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.
ραμαλλα.JPG
Στο μεταξύ, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη Δυτική Όχθη τα στρατεύματά του δέχθηκαν επίθεση στην πόλη Jenin και απάντησαν σκοτώνοντας δύο άνδρες.
Η οργάνωση Ισλαμική Jihad επιβεβαίωσε ότι ένας από αυτούς ανήκε σε αυτήν ενώ η Hamas είπε ότι ένας μαχητής της σκοτώθηκε στις μάχες στην Jenin.
Η WAFA επιβεβαίωσε την είδηση και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση Hamas - Ισραήλ έχει φτάσει τους 110.


Διαδηλώσεις στις άλλες αραβικές χώρες

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν το Ισραήλ και να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας Aman.
Πολλοί κυμάτιζαν την παλαιστινιακή σημαία.
«Είμαστε με τους Παλαιστίνιους και με τους πολίτες της Γάζας.
Ήρθαμε επίσης να διατρανώσουμε τη θέλησή μας για αντίσταση μέχρι το τέλος» δήλωσε ο συμμετέχων Mahmoud Aqalan.
Ένας άλλος διαδηλωτής, ο Hassan Sultan, είπε: «Τα αδέρφια μας σκοτώνονται στη Γάζα. Αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε - να κάνουμε γνωστή τη θέση μας στον κόσμο».

Μεγάλη εβραϊκή διαμαρτυρία κατά της σφαγής στη Γάζα στη Νέα Υόρκη - Εκατοντάδες  συλλήψεις

Στη Νέα Υόρκη, εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν την Παρασκευή 27/10 στη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Κεντρικό Σταθμό της πόλης που διοργανώθηκε από εβραϊκό κίνημα κατά των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα, σύμφωνα με την αστυνομία και τους διοργανωτές.
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τουλάχιστον 200 συλλήψεις ενώ οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας δήλωσαν ότι πάνω από 300 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάλυση της συγκέντρωσης αυτής μέσα στον κεντρικό σταθμό της Νέας Υόρκης Grand Central.
Φωτογραφίες που ελήφθησαν εκεί δείχνουν μεγάλες σειρές από νεαρούς με χειροπέδες, που φορούν μαύρα φούτερ πάνω στα οποία είναι τυπωμένα με λευκά γράμματα τα συνθήματα "Not In Our Name" (Όχι Στο Όνομά Μας) και "Cease Fire Now" (Εκεχειρία Τώρα).
nea_yorkh_1.jpeg

Η μαζική καθιστική διαμαρτυρία διοργανώθηκε από την εβραϊκή οργάνωση Jewish Voice for Peace-New York City (Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη-Πόλη της Νέας Υόρκης), σύμφωνα με την οποία χιλιάδες υποστηρικτές απέκλεισαν την κύρια αίθουσα του σταθμού.
Πρόκειται για την "μεγαλύτερη πράξη πολιτικής ανυπακοής που γνωρίσει η πόλη της Νέας Υόρκης σε είκοσι χρόνια", όπως σημείωσε.
Εικόνες δείχνουν τον σταθμό γεμάτο με διαδηλωτές που κρατούν πανό, πάνω στα οποία αναγράφεται: "Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι ελεύθεροι" και "Θρηνείτε τους νεκρούς, αγωνιστείτε σαν τον διάβολο για τους ζωντανούς".
Ραβίνοι ξεκίνησαν την διαμαρτυρία ανάβοντας κεριά για το Σάββατο και απαγγέλλοντας το Καντίς, την εβραϊκή προσευχή για τους νεκρούς.
"Το Σάββατο είναι εν γένει ημέρα ανάπαυσης, αλλά εμείς δεν μπορούμε να μας επιτρέψουμε να αναπαυθούμε όσο γίνεται μια γενοκτονία στ'όνομά μας", δήλωσε η ραβίνος Μέι Γε σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές.
"Οι ζωές των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών είναι στενά συνδεδεμένες και η ασφάλεια δεν μπορεί να έρθει παρά μόνον μέσω της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας για όλους", πρόσθεσε.



Η Hamas διαψεύδει το Ισραήλ για κέντρο διοίκησής της κάτω από νοσοκομείο


Στο μεταξύ, απορρίπτει η Χαμάς τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι κρύβει τα κέντρα διοίκησής της κάτω από το νοσοκομείο Σιφά της Γάζας.
Τη συγκεκριμένη κατηγορία, μάλιστα, την χαρακτηρίζει «άτοπη».
Ο Izzat al-Rishq, μέλος του πολιτικού γραφείου της Hamas, αναφέρει σε δήλωσή του ότι «αυτά τα ψέματα αποτελούν προοίμιο για μια νέα σφαγή εναντίον του λαού μας, μεγαλύτερη από εκείνη του νοσοκομείου al-Ahli Baptist», αναφερόμενος στην έκρηξη της 17ης Οκτωβρίου που θεωρείται ευρέως ότι προκλήθηκε από μια άστοχη εκτόξευση ρουκέτας της Ισλαμικής Τζιχάντ, για την οποία η Hamas κατηγορεί το Ισραήλ.
Yπενθυμίζεται πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) κατηγορούν τη Hamas ότι έχει τα κέντρα διοίκησής της κάτω από το Νοσοκομείο Σίφα. Τη συγκεκριμένη κατηγορία εξαπέλυσε σε ενημέρωση δημοσιογράφων, εκπρόσωπος των IDF αντιπτέραρχος Daniel Hagari, προσθέτοντας η Hamas διαθέτει αρκετά υπόγεια συγκροτήματα κάτω από το Shifa – το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας – τα οποία χρησιμοποιούνται από τους ηγέτες της για να κατευθύνουν επιθέσεις κατά του Ισραήλ.
Ο ίδιος σημειώνει ότι: «Έχουμε συγκεκριμένες αποδείξεις ότι εκατοντάδες τρομοκράτες κατέκλυσαν το νοσοκομείο για να κρυφτούν εκεί μετά τις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης