Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bentley (Αναλυτής): Μόλις οι Ρώσοι πάρουν την Avdiivka το μέτωπο του Donetsk θα σπάσει ...σαν γυαλί – Κόλαση του Δάντη για Ουκρανούς

Bentley (Αναλυτής): Μόλις οι Ρώσοι πάρουν την Avdiivka το μέτωπο του Donetsk θα σπάσει ...σαν γυαλί – Κόλαση του Δάντη για Ουκρανούς
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την αργή προέλασή τους προς την Avdiivka με την πόλη και τα περίχωρά της να γίνονται μάρτυρες των αναμφισβήτητα σκληρότερων μαχών σε όλο το μέτωπο μήκους 1.000 χιλιομέτρων
Σχετικά Άρθρα
Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για να περικυκλώσουν και να καταστρέψουν τις ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη Avdiivka αυτόν τον μήνα.
Ο Αμερικανός στρατιωτικός και βαθύς γνώστης της στρατιωτικής στρατηγικής, Russel Bentley, που πήρε τη ρωσική υπηκοότητα και υπηρετεί στην πολιτοφυλακή του Donbass, σκιαγραφεί γιατί ο Ρωσικός Στρατός έχει δώσει τέτοια σημασία στον οικισμό, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την αργή προέλασή τους προς την Avdiivka με την πόλη και τα περίχωρά της να γίνονται μάρτυρες των αναμφισβήτητα σκληρότερων μαχών σε όλο το μέτωπο μήκους 1.000 χιλιομέτρων τις τελευταίες εβδομάδες μετά την κατάρρευση της καλοκαιρινής αντεπίθεσης της Ουκρανίας.
Δεκάδες τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα έχουν καταστραφεί, με εκατοντάδες στρατιώτες να σκοτώνονται και χιλιάδες να τραυματίζονται.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να κατάφεραν να καταλάβουν ένα τοπικό στρατηγικό ύψος – έναν λόφι οπτάνθρακα που σχηματίστηκε από το κοντινό εργοστάσιο οπτάνθρακα Avdiivka.
Σχολιάζοντας τις ρωσικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Avdiivka, ο Russell Bentley είπε ότι η κατάληψη του στρατηγικού ύψους έδωσε στις ρωσικές δυνάμεις μια βασική «στρατηγική θέση».

Θα σπάσει σαν γυαλί το μέτωπο του Donbass

«Από εκεί, οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να παρατηρήσουν για μίλια γύρω όχι μόνο το εργοστάσιο οπτάνθρακα, όπου υπάρχουν πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες, αλλά και την παλιά πόλη Avdiivka και ακόμη πιο ψηλά προς τα βόρεια και προς τα δυτικά», διευκρίνισε μιλώντας στο Sputnik o Bentley.
«Αυτή τη στιγμή, οι τανάλιες κλείνουν.
Ό,τι δεν καταλαμβάνεται γύρω από την Avdiivka από τις ρωσικές δυνάμεις είναι υπό εποπτεία, κάτι που επιτρέπει στους Ρώσους να φέρουν drones, πυροβολικό, ρουκέτες, ό,τι χρειάζεται για να εμποδίσουν την ενίσχυση και τον εκ νέου εφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων που βρίσκονται ακόμα στην πόλη», σημείωσε.
Η πόλη είναι ένα στρατηγικό σημείο για «όλο το μέτωπο του Donbass», εξήγησε ο Bentley, τονίζοντας ότι «όταν πέσει, το μέτωπο του Donbass θα σπάσει σαν γυαλί.
Μόλις η Avdiivka καταληφθεί, η Ρωσία θα μπορεί να κινηθεί προς όποια κατεύθυνση θέλει για όσο θέλει.
Είναι μια από τις ισχυρότερες θέσεις που έχουν χτιστεί ποτέ σε αυτόν τον πόλεμο.
Μόλις καταληφθεί, οι Ουκρανοί δεν πρόκειται να έχουν… αμυντικές θέσεις που να μπορούν να ταιριάξουν σχεδόν με αυτό που έχτισαν στην Avdiivka για σχεδόν εννέα χρόνια ενίσχυσής της».

adviivka.JPG

Εκτός εμβέλειας του Ουκρανικού πυροβολικού του Donetsk

«Μια άλλη σημαντική εξέλιξη είναι ότι καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στη βόρεια πλευρά της τανάλιας, το ουκρανικό πυροβολικό που βομβαρδίζει το Donetsk και τη Makiivka για σχεδόν 10 χρόνια, από την αρχή του πολέμου, έπρεπε να προχωρήσει πιο πέρα», υπογράμμισε ο Bentley. Αυτό, είπε, σημαίνει ότι «φτάσαμε στο σημείο όπου κυριολεκτικά, αυτό για το οποίο όλοι προσεύχονταν στο Donetsk όλα αυτά τα χρόνια γίνεται πραγματικότητα.
Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται να απομακρυνθούν από την εμβέλεια του πυροβολικού.
Δεν θα μπορούν πλέον να χτυπήσουν τις πόλεις, τις αστικές περιοχές του Donetsk και της Makiivka.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης