Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ανέλαβε καθήκοντα ο διάδοχος του Αρμαγεδδώνα στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις - Θεωρείται στρατιωτικός εγκέφαλος

Ρωσία: Ανέλαβε καθήκοντα ο διάδοχος του Αρμαγεδδώνα στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις - Θεωρείται στρατιωτικός εγκέφαλος
Στρατιωτικός εγκέφαλος θεωρείται ο Viktor Afzalov  που διαδέχεται τον Sergey Surovikin
Σχετικά Άρθρα
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επικύρωσε την Παρασκευή (27/10/2023) τον διορισμό του στρατηγού Viktor Afzalov ως αρχηγού των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.
«Τον Οκτώβριο του 2023 διορίστηκε αρχιστράτηγος των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων με διάταγμα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το υπουργείο στην ιστοσελίδα του.
Πριν από το διορισμό του, ο Afzalov κατείχε τη θέση του αναπληρωτή αρχιστράτηγου των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.
Πηγή του TASS προσκείμενη στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις είπε στις 20 Οκτωβρίου ότι ο Afzalov είχε διοριστεί σε αυτή τη θέση αντί του στρατηγού Sergey Surovikin ή αλλιώς Αρμαγεδδώνα.

Λαμπρή καριέρα

Ο Afzalov γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1968 κοντά στη Συμφερούπολη, αποφοίτησε από την Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή Ραδιοηλεκτρονικής Αεράμυνας Pushkin (1989), το Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο Αεράμυνας (2000) και τη Στρατιωτική Ακαδημία Γενικού Επιτελείου (2010).
Ο Afzalov διορίστηκε αρχηγός επιτελείου, πρώτος αναπληρωτής διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Αεράμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας το 2012, διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και Στρατού Αεράμυνας της Περιφέρειας τον Ιούλιο του 2017 και αρχηγός του Κύριου Επιτελείου των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων τον Αύγουστο του 2018 .
Ο Afzalov παρασημοφορήθηκε με τα παράσημα για τη στρατιωτική αξία, το Alexander Nevsky, το For Merit to the Fatherland 4ου και 3ου βαθμού και πολλά άλλα μετάλλια.

afzalov_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης