Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko προς ΗΠΑ: Εάν επιτεθείτε στο Ιράν θα φέρετε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν ξέρω εάν θα τον θέλετε

Lukashenko προς ΗΠΑ: Εάν επιτεθείτε στο Ιράν θα φέρετε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν ξέρω εάν θα τον θέλετε
«Δεν αποκλείεται ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Μπορεί να ξεκινήσει από εκεί τη Μέση Ανατολή», τόνισε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko προειδοποίησε το Ισραήλ και τους συμμάχους του να μην διεξάγουν επιθετική εκστρατεία κατά του Ιράν καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Δεν αποκλείεται ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Μπορεί να ξεκινήσει από εκεί τη Μέση Ανατολή. Πώς;
Εάν το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν πόλεμο στο Ιράν.
Δεν πρόκειται για το ότι το Ιράν τους εκνευρίζει, αλλά για το ότι εκνευρίζουν το Ιράν », ανέφερε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.
«Έχετε στοιχεία ότι το Ιράν βρισκόταν πίσω από αυτό (την επίθεση της Hamas στα ισραηλινά εδάφη). Εάν έχετε, βάλτε τα γεγονότα στο τραπέζι», είπε, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία.
Σύμφωνα με τον Λευκορώσο ηγέτη, το γεγονός ότι τα μέρη της σύγκρουσης χρησιμοποιούν όπλα που κατασκευάζονται σε αυτήν ή εκείνη τη χώρα δεν αποδεικνύει τίποτα.
«Ναι, χρησιμοποιούνται πύραυλοι, drones (ιρανικής κατασκευής).
Όμως, τα drones και οι πύραυλοί σας χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία. Το εμπόριο όπλων συνεχίζεται», είπε, σημειώνοντας ότι αν και αυτό είναι κακό, είναι απολύτως νόμιμο.
«Ίσως κάποιος τους αγόρασε μέσω τρίτων, η Hamas αγόρασε αυτούς τους πυραύλους. Και πόσα όπλα μπορεί να έφτασαν στην περιοχή από την Ουκρανία; Επιδεικνύουν αυτά τα όπλα κατασκευής των ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης