Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χείμαρρος Schroeder: Έρχεται η ώρα της διπλωματίας για Ουκρανία, Γερμανία – Γαλλία έχουν ιστορικό ρόλο – Φίλος μου ο Putin

Χείμαρρος Schroeder: Έρχεται η ώρα της διπλωματίας για Ουκρανία, Γερμανία – Γαλλία έχουν ιστορικό ρόλο – Φίλος μου ο Putin
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας ζητεί από Γερμανία - Γαλλία να διαφοροποιηθούν από τις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Μόνο οι προμήθειες όπλων δεν μπορούν να επιλύσουν την κρίση στην Ουκρανία, τόνισε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Gerhard Schroeder.
Ζήτησε μια διπλωματική λύση στην ουκρανική σύγκρουση, λέγοντας ότι οι απλές προμήθειες όπλων στο Κίεβο δεν θα βοηθήσουν στη διευθέτηση της περίπλοκης κατάστασης.
Είπε πως η Γερμανία και η Γαλλία θα πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ειρηνευτική πρωτοβουλία και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές οι δύο χώρες θα συγκεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε ανώτατο επίπεδο για να διευκολύνουν τη διευθέτηση της σύγκρουσης.
«Θα έρθει ξανά η ώρα της διπλωματίας.
Και αυτό μπορεί να έρθει μόνο από τη Γερμανία και τη Γαλλία», δήλωσε σε εκδήλωση με αφορμή την 60η επέτειο από την ένταξή του στο SPD.

Φίλος μου ο Putin

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του για την κατάσταση στην Ουκρανία και τη φιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
«Έχω ξεκαθαρίσει τι πιστεύω για τον πόλεμο. Δεν έχω όμως σχέδια να αλλάξω τις προσωπικές μου σχέσεις», είπε η πρώην καγκελάριος.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung στις 14 Οκτωβρίου, ο Schroeder είπε ότι αν και εξακολουθεί να θεωρεί τον Putin φίλο του, δεν υποστήριξε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.


Αδύνατη η απομόνωση της Ρωσίας


Ο Schroeder δέχεται έντονη κριτική στη Γερμανία λόγω της φιλορωσικής του θέσης.
Έτσι, είπε σε μια από τις συνεντεύξεις του ότι η πολιτική και οικονομική απομόνωση της Ρωσίας είναι αδύνατη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και η ευημερία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα εξαρτάται πάντα από τις ρωσικές πρώτες ύλες.

Ολέθριος ο ρόλος των Αμερικανών

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας έχει μιλήσει για τον ολέθριο ρόλο των Αμερικανών στην ουκρανική κρίση και τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία
Σε συνέντευξή του στην Berliner Zeitung, αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ δεν επέτρεψαν στην Ουκρανία να συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία το 2022.
«Στις ειρηνευτικές συνομιλίες τον Μάρτιο του 2022 στην Κωνσταντινούπολη με τον Rustem Umerov, οι Ουκρανοί δεν συμφώνησαν στην ειρήνη επειδή δεν τους επιτρεπόταν από τις ΗΠΑ», είπε ο Γερμανός πολιτικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να συζητήσουν με την Ουάσιγκτον όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις.
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανία σημείωσε ότι εκείνη την εποχή το Κίεβο ήταν έτοιμο να αποκηρύξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να μιλήσει για την Κριμαία.
«Αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα.
Η άποψή μου: τίποτα δεν θα μπορούσε να συμβεί γιατί όλα τα άλλα αποφασίστηκαν στην Ουάσιγκτον.
Ήταν μοιραίο», πρόσθεσε ο Schroeder.
Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες απέτυχαν, σημείωσε ο Γερμανός πολιτικός.
Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία θα συνδεθεί τώρα πιο στενά με την Κίνα, κάτι που η Δύση δεν έπρεπε να το επιτρέψει, κατέληξε ο Schroeder.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης