Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος αποκαλεί «αυτοάμυνα» τους βομβαρδισμούς φιλοϊρανικών θέσεων σε Συρία και Ιράκ

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος αποκαλεί «αυτοάμυνα» τους βομβαρδισμούς φιλοϊρανικών θέσεων σε Συρία και Ιράκ
Υπεραμύνθηκε των αμερικανικών βομβαρδισμών ο John Kirby
Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ σε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία στόχευαν αποθήκες όπλων και ήταν «σε αυτοάμυνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου John Kirby.
Ερωτηθείς εάν το Ιράν θα αντιδράσει, ο John Kirby τόνισε στο Good Morning America του ABC: «Δεν είναι ασυνήθιστο να αντεπιτίθενται. Εάν το κάνουν, θα κάνουμε απολύτως ό,τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα στρατεύματά μας και τις εγκαταστάσεις μας. Θα είμαστε έτοιμοι για αυτό».
Μιλώντας για τον πόλεμο Ισραήλ-Hamas και τον χρόνο μιας χερσαίας επίθεσης που έχει ανακοινώσει το Ισραήλ, ο Kirby ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ «δεν υπαγορεύουν όρους» στους Ισραηλινούς.
Παρόλα αυτά, επανέλαβε τα σχόλια του προέδρου Joe Biden ότι «αν μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να βγάλουμε περισσότερους ομήρους, αυτό είναι κάτι που όλοι θέλουμε να εξετάσουμε».
Υπενθυμίζεται ότι από την ισραηλινή πλευρά, ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε ότι η χερσαία επίθεση στη Γάζα θα είναι μακρά και δύσκολη, με στόχο την καταστροφή ενός τεράστιου δικτύου σηράγγων που χρησιμοποιεί η Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης