Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Κι όμως, ο Putin είναι ακόμα ζωντανός

Peskov (Ρωσία): Κι όμως, ο Putin είναι ακόμα ζωντανός
Οργίασαν και πάλι οι φήμες για αντικατάσταση του Putin από σωσία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov μπήκε και πάλι στη διαδικασία να διαψεύσει τις νέες φήμες που κυκλοφορούν για τον θάνατο του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, οι οποίες είχαν διαδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία εβδομάδα, χαρακτηρίζοντάς τις «φάρσα».
Οι πληροφορίες ότι ο Putin πέθανε και ότι ένας ... σωσίας ανέλαβε τη θέση του είναι «μια παράλογη ενημέρωση», δήλωσε συγκεκριμένα ο Peskov στο ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο RIA Novosti την Παρασκευή.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα που ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου αναγκάστηκε να απορρίψει τις εικασίες για την υγεία του Putin.
Το σχετικό hoax σχετικά με τη υποτιθέμενη καρδιακή ανακοπή που υπέστη ο Putin, το οποίο δημοσιεύτηκε σε κανάλι Telegram το βράδυ της Κυριακής, προκάλεσε όργιο φημών στη Ρωσία, αναγκάζοντας τον Peskov να αρνηθεί κατηγορηματικά τον ισχυρισμό.
«Όλα είναι καλά για αυτόν», είχε δηλώσει, άλλωστε, ο Peskov την Τρίτη.
Σημειώνεται ότι υπάρχει μεγάλη μυστικότητα γύρω από την προσωπική ζωή και την υγεία του Putin —ο οποίος επιδιώκει να προβάλει μια εικόνα ισχυρού άνδρα στη δημόσια σφαίρα— που έχει κατά καιρούς πυροδοτήσει αναρίθμητες φήμες ακόμα και για πιθανό θάνατό του και για υποτιθέμενη αντικατάστασή του από σωσία.
Μέχρι στιγμής, οι ρωσικές αρχές διέψευσαν σχεδόν πάντα τις φήμες γύρω από την υγεία του Ρώσου ηγέτη - με μια αξιοσημείωτη εξαίρεση.
Το 2018, αφού εξαφανίστηκε για δύο ημέρες, λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, ο Peskov έκανε τη σπάνια παραδοχή ότι ο πρόεδρος είχε «κρύωμα» το οποίο απέδωσε στον «βαρύ χειμώνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης