Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω γεωπολιτικού κινδύνου - Στο -0,3% στο DAX

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω γεωπολιτικού κινδύνου - Στο -0,3% στο DAX
Οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι στα μηνύματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια
Σχετικά Άρθρα
(upd 8Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω γεωπολιτικού κινδύνου

Νευρικότητα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που τα περισσότερα άνοιξαν με απώλειες, ενώ στη συνέχεια όλα (εκτός του γαλλικού) γύρισαν σε θετικό έδαφος.
Ωστόσο, από τις 14:00 (ώρα Ελλάδας) η εικόνα άρχισε να αλλάζει και οι δείκτες χάνουν σημαντικά από τα κέρδη τους, λόγω αύξησης του γεωπολιτικού κινδύνου από τη σύγκρουση Ισραήλ-Hamas.
Πιο αναλυτικά, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,30% στις 14.687 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κατέγραψε απώλειες 0,86% στις 7.291 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC βρέθηλε στις 6.795 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,36%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,8% στις 27.287 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,56% στις 430,77 μονάδες.
8sd.JPG
Οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι στα μηνύματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τους οικονομικούς δείκτες, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν αυξημένες. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 4,9% το γ' τρίμηνο του 2023, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε την Πέμπτη τα επιτόκια σταθερά έπειτα από ένα πρωτοφανές σερί 10 αυξήσεων. Επανέλαβε τα μηνύματα γύρω από τα επιτόκια που βρίσκονται στα κατάλληλα επίπεδα για να φέρουν τον πληθωρισμό στο στόχο, εάν διατηρηθούν για «αρκετά μεγάλη διάρκεια».

Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα 27/10 οι περισσότερες ασιατικές αγορές με τις γεωπολιτικές ανησυχίες στη Μέση Ανατολή να παραμένουν…
Τα αποτελέσματα της Amazon από το βράδυ της Πέμπτης βοήθησαν να βελτιωθεί το κλίμα στις ασιατικές αγορές και ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα κρίσιμα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα στις ΗΠΑ για τον πληθωρισμό.
Ειδικότερα, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα το γ' τρίμηνο του έτους ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon καθώς τα υψηλά επιτόκια δεν εμπόδισαν τους καταναλωτές από το να ξοδέψουν.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 9,9 δισ. δολάρια, από 2,87 δισ. δολάρια, ένα χρόνο νωρίτερα.
Στο επίκεντρο η έκθεση του Οκτωβρίου για τον πληθωρισμό στο Τόκιο η οποία έδειξε ετήσια ανάκαμψη.
Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στο Τόκιο διαμορφώθηκε στο 3,3% τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με το 2,8% του Σεπτεμβρίου, αναμένοντας την επόμενη απόφαση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας που ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -+1,38%, ο δείκτης Shanghai την Κίνα έκλεισε στο +0,99%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +1,90%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο +0,16% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +0,21%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης