Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Viktor Orbán και Robert Fico μπλοκάρουν βοήθεια 50 δισεκ. προς την Ουκρανία

Politico: Viktor Orbán και Robert Fico μπλοκάρουν βοήθεια 50 δισεκ. προς την Ουκρανία
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε αλλαγές στον προϋπολογισμό της ΕΕ
Οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας Viktor Orbán και της Σλοβακίας Robert Fico, εναντιώθηκαν στο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 50 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, αναφέρει το Politico, επικαλούμενο διπλωμάτη που γνωρίζει τις συζητήσεις.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι χώρες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για αλλαγές στον πολυετή προϋπολογισμό της ένωσης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προβλέπει χρηματοδότηση της Ουκρανίας ύψους 50 δισ. ευρώ για την περίοδο από το 2024 έως το 2027 ο συντονισμός αυτών των τροποποιήσεων θα συνεχιστεί έως το τέλος του 2023.
Ο Robert Fico, σύμφωνα με το Politico, «αναφέρθηκε σε προβλήματα που αφορούν την διαφθορά στην Ουκρανία».
Την ίδια στιγμή, ο Viktor Orbán δήλωσε εκ των προτέρων και δημόσια ότι «η υποστήριξη της ΕΕ δεν λειτουργεί».
Όπως υπενθυμίζει το Politico, για την αλλαγή του προϋπολογισμού της ΕΕ απαιτείται η συναίνεση και των 27 μελών του μπλοκ.
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, δήλωσε ότι η ΕΕ αναθεώρησε τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2024-2027 και κάλεσε τις χώρες να τον αυξήσουν κατά 66 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουν την Ουκρανία, να εφαρμόσουν προγράμματα μετανάστευσης και προσφύγων και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης