Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση δεν τολμάει να παραδεχτεί την ήττα στην Ουκρανία - McGregor (ΗΠΑ): Έρχεται Αρμαγεδδών - Διαδήλωση κατά Zelensky στο Κίεβο

Η Δύση δεν τολμάει να παραδεχτεί την ήττα στην Ουκρανία - McGregor (ΗΠΑ): Έρχεται Αρμαγεδδών - Διαδήλωση κατά Zelensky στο Κίεβο
Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Εάν εμπλακεί στον πόλεμο το Ιράν… θα ξεσπάσει Αρμαγεδδών, Τρίτος Παγκόσμιος - John Mearsheimer (University of Chicago): Η Ουκρανία να ετοιμαστεί, οι ρώσοι θα καταλάβουν και άλλα εδάφη…
(upd 30) Οι Ρώσοι έχουν την πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων στα 1.200 χιλιόμετρα του μετώπου στην Ουκρανία…
Ο κατεστραμμένος Ουκρανικός στρατός αμύνεται πλέον, η αντεπίθεση κατέρρευσε, ενώ οι ρώσοι συνεχίζουν την προέλαση σε Kupyansk, Avdiivka και Zaporizhia…
Πλησιάζουν στην περικύκλωση της πόλης Avdiivka οι ρώσοι με κόστος αφού είχαν απώλειες σε τεθωρακισμένα και στρατιώτες…
Οι αμερικανοί προβλέπουν ότι η Ουκρανία τελικά θα χάσει και άλλα εδάφη στην Ανατολική και Νότια χώρα και θα συρθεί σε αναγκαστική ανακωχή.
Ο αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas McGregor ανησυχεί πιστεύει ότι εάν μπει στο παιχνίδι της Μέσης Ανατολής το Ιράν… θα ξεσπάσει ο Αρμαγεδδών, o τρίτος παγκόσμιος πόλεμος…
Το πιο σημαντικό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ μπλοκάρουν την χρηματοδότηση της Ουκρανίας… ο Zelensky θα έχει πρόβλημα σύντομα…
Εν τω μεταξύ έκπληξη αποτελεί η είδηση ότι το πρώτο Τάγμα πρώην Ουκρανών στρατιωτών, συμπορεύεται με τους ρώσους και θα πολεμήσει τους Ουκρανούς στην πρώτη γραμμή του μετώπου…
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Δύση έχει χορηγήσει από τον Φεβρουάριο 2022 έως σήμερα 225 δισεκ. δολάρια σε κάθε είδους βοήθεια προς την Ουκρανία.
Την ίδια ώρα ο Zelensky, ο πρόεδρος - μαριονέτα της Δύσης στην Ουκρανίας έρχεται αντιμέτωπος με την οργή του καταπονημένου ουκρανικού λαού, που ζητεί ένα τέλος στην αιματοχυσία.
Πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις σε Κίεβο, Οδησσό και Poltava κατά της μαζικής επιστράτευσης.

Διαδηλώσεις κατά Zelensky και επιστράτευσης στην Ουκρανία

Οι συγγενείς των Ουκρανών εφέδρων βγήκαν στους δρόμους στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας απαιτώντας να αποστρατευτούν ή τουλάχιστον να αντικατασταθούν όσοι είχαν επιστρατευθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην αρχή της σύγκρουσης, ανέφερε ο ουκρανικός ιστότοπος ειδήσεων Telegraf.
Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Αποστράτευση για τους υπερασπιστές μας!», «Ο σύζυγός μου είναι ήδη σε πόλεμο 586 μέρες. Ήρθε η ώρα για άλλους» και μερικά άλλα με παρόμοιο περιεχόμενο.
Οι συγγενείς επισήμαναν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο στρατό «είναι εξαντλημένα και σωματικά και ηθικά».
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο, παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Οδησσό και την Poltava..
Τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία κήρυξε μια πανεθνική επιστράτευση, η οποία έχει παραταθεί επανειλημμένα έκτοτε.
Οι αρχές της χώρας δεν φείδονται προσπαθειών για να εμποδίσουν τους άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία.
Τον Σεπτέμβριο, η Ουκρανία επέκτεινε τη λίστα των κατηγοριών που είναι επιλέξιμες για το στρατό και συντόμευσε τη λίστα των ιατρικών αντενδείξεων.
Τον Οκτώβριο, το υπουργείο Παιδείας έστειλε επεξηγηματικό σημείωμα σε όλα τα πανεπιστήμια, λέγοντας ότι οι φοιτητές μπορούν να επιστρατευθούν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους άδειας.
Επιπλέον, η χώρα ψήφισε νόμο που υποχρεώνει όλες τις γυναίκες ηλικίας 18 έως 60 ετών, που έχουν τα προσόντα γιατρού, οδοντίατρου, μαίας, νοσοκόμας ή φαρμακοποιού, να εγγραφούν για στρατιωτική θητεία.

Στάχτη 6 Leopard σε 24 ώρες στη Zaporizhia – Τα διαλύουν ρωσικά Solntsepek και drones... καταστράφηκαν 31 πολεμικά αεροπλάνα των Ουκρανών σε 1 μήνα 

Τουλάχιστον 4 άρματα μάχης Leopard έγιναν στάχτη από τα ρωσικά συστήματα Solntsepek και drones σε μάχες στην κατεύθυνση του Orekhovsk, στην επαρχία της Zaporizhia.
«Στην επίθεση μεταξύ του Rabotinο και Verbovoye υπήρχαν περίπου 10 μονάδες βαρέως εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Επρόκειτο για τανκ και οχήματα μάχης πεζικού.
Τουλάχιστον έξι από αυτά ήταν Leopard.
Οι δικοί μας δούλεψαν πάνω τους με το Solntsepek - βαρύ σύστημα φλογοβόλων - και drones.
Τουλάχιστον τέσσερα άρματα μάχης Leopard καταστράφηκαν σε αυτήν την περιοχή», είπε ο επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» Vladimir Rogov.
Όπως είπε ο Rogov, μάχες πυροβολικού καταγράφονται στην περιοχή του Orekhovsk, με τους Ουκρανούς να επιτίθενται με συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων και να κάνουν χρήση οβίδων με κεφαλές διασποράς.
Σημειώνεται πως χθες το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως οι Ουκρανοί έχασαν 2 ακόμα Leopard στην Zaporizhia.
Συνεπώς μέσα σε 24 ώρες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει 6 άρματα μάχης Leopard, μόνο στην περιοχή της Zaporizhia.
Επίσης με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας καταστράφηκαν 31 Ουκρανικά πολεμικά αεροπλάνα σε 1 μήνα... σοκ και δέος...

Ασύλληπτη σφαγή – Η Ουκρανία έχασε πάνω από 2.055 στρατιώτες στο Donetsk μέσα σε 7 ημέρες

Η Ουκρανία έχασε πάνω από 2.055 στρατιώτες στην κατεύθυνση του Donetsk την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε την Παρασκευή (27/10/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στην κατεύθυνση του Donetsk, τα ρωσικά... στρατεύματα απέκρουσαν εννέα εχθρικές επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα... στις περιοχές των οικισμών Maryinka, Kurdyumovka, Bogdanovka και Kleshcheyevka της Λαϊκής Δημοκρατίας.
Ως αποτέλεσμα των μαχών, οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε περισσότερους από 2.055 στρατιώτες, τρία άρματα μάχης, 17 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 22 οχήματα, καθώς και 16 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Πολωνός στρατηγός ομολογεί: Οι Ουκρανοί τελείωσαν… - Δεν υπάρχουν αρκετοί να πολεμήσουν

Στην παραδοχή ότι οι Ουκρανοί τελείωσαν… καθώς πλέον δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό στρατιωτών προχωρά ο Πολωνός στρατηγός Waldemar Skrzypczak.
Όπως αναφέρει, ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς έχει υποστεί κολοσσιαίες απώλειες και βιώνει έλλειψη ετοιμοπόλεμων στρατιωτών
«Απλώς δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην Ουκρανία που είναι ικανοί να πολεμήσουν» λέει ο στρατηγός Skrzypczak, τον οποίο επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Rzeczpospolita.
Ο Skshipchak τόνισε ότι οι μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εξαντληθεί από την αντεπίθεση, τη στιγμή που η ικανότητα του Κιέβου να αντικαταστήσει το στρατιωτικό δυναμικό του, είναι περιορισμένη.
«Όλα αυτά, θα μπορούσαν να δώσουν στον ρωσικό στρατό το πλεονέκτημα σε μια πιθανή χειμερινή επίθεση» ανέφερε ο Πολωνός στρατηγός.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Εάν εμπλακεί στον πόλεμο το Ιράν… θα ξεσπάσει Αρμαγεδδών, Τρίτος Παγκόσμιος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν θεωρητικά να ξεκινήσουν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο χτυπώντας το Ιράν, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Ο πόλεμος ΗΠΑ με το Ιράν πιθανότατα θα οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».
Κατά τη γνώμη του Douglas McGregor, εάν η Αίγυπτος παρασυρθεί στην τρέχουσα ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, θα εμπλακούν πολλά άλλα κράτη.
«Όλοι θα πέσουν μέσα.
Θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί ο Αρμαγεδδών σε αυτό το στάδιο», προέβλεψε ο Douglas McGregor.
Ο McGregor είναι πεπεισμένος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αρκετούς πόρους για να συντηρήσουν μια σύγκρουση αυτού του μεγέθους, ανεξαρτήτως της προπαγάνδας.

Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Η Δύση κουράστηκε με την Ουκρανία, το Ισραήλ θα εισβάλλει

Η Δύση έχει κουραστεί με την Ουκρανία, για αυτό και άρχισε να υποστηρίζει με τόσο ενθουσιασμό το Ισραήλ υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος δηλώνει βέβαιος πως ο ισραηλινός στρατός θα εισβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η Δύση έχει κουραστεί πολύ από την Ουκρανία.
Και με ενθουσιασμό υποστήριξε το Ισραήλ.
Ακόμη και ο νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Michael Jackson (συγγνώμη, ο Mike Johson, αλλά ποιος νοιάζεται) όρισε ως πρώτη του προτεραιότητα να βοηθήσει το Τελ Αβίβ» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev, ο οποίος εμφανίζεται βέβαιος για την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και για την έναρξη ενός νέου πολυετούς κύκλου βίας.
«Το Ισραήλ αναβάλλει συνεχώς την χερσαία του επίθεση στη Γάζα.
Κυρίως υπό την πίεση των ΗΠΑ και τον φόβο της παγκόσμιας οργής.
Αλλά μην αυταπατάστε.
Η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί, και θα υπάρξουν οι πιο σοβαρές και αιματηρές συνέπειες.
Η μηχανή της αμοιβαίας βίας θα λειτουργεί για χρόνια» τονίζει ο Medvedev.

Putin: Όπλα από την Ουκρανία μεταφέρονται παράνομα στη Ρωσία

Όπλα μεταφέρονται λαθραία από την Ουκρανία στη Ρωσία, αποκάλυψε ο Vladimir Putin κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή 27/10/2023.
«Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε πώς τα όπλα και τα πυρομαχικά έρχονται στη Ρωσία παράνομα από το ουκρανικό έδαφος.
Τέτοια όπλα καταλήγουν, όχι στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά στο ρωσικό έδαφος», είπε ο Ρώσος ηγέτης.
Από αυτή την άποψη, σημείωσε ο Putin, «είναι απαραίτητο να εξετάσουμε όλα αυτά τα κανάλια, να εξετάσουμε τα μέτρα παρακολούθησης, να δούμε τι πρέπει να γίνει για να ενισχυθεί περαιτέρω η νομική βάση».
Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας να συζητήσει το θέμα της διακίνησης όπλων στη Ρωσία γενικά.
«Αυτό το θέμα είναι πάντα σημαντικό, δεν θα εμβαθύνω σε λεπτομέρειες τώρα, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες στις οποίες ζούμε, ζει η χώρα», εξήγησε.

John Mearsheimer (University of Chicago): Η Ουκρανία να ετοιμαστεί, οι ρώσοι θα καταλάβουν και άλλα εδάφη…

Η Ρωσία θα ελέγχει περισσότερα εδάφη και θα καταλάβει σημαντικό τμήμα της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής στο University of Chicago John Mearsheimer.
«Νομίζω ότι οι Ρώσοι θα καταλήξουν να καταλαμβάνουν περισσότερα εδάφη από αυτά που ελέγχουν επί του παρόντος.
Οι Ρώσοι θα πάρουν ένα σημαντικό μέρος της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας» τόνισε ο John Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον John Mearsheimer, έχοντας χάσει τα εδάφη της, η Ουκρανία θα μετατραπεί σε ένα «δυσλειτουργικό» κράτος.
Η Ουκρανία θα οδηγηθεί σε μια δυσμενή συμφωνία ειρήνης.
Ο John Mearsheimer εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αφού η Ουκρανία χάσει τα εδάφη της και θα μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος, η σύγκρουση θα παγώσει.

Jack Watling (Βρετανός Στρατιωτικός): Τελικά οι ρώσοι τα βλέπουν όλα και τις κινήσεις του ΝΑΤΟ…

Η Ρωσία έχει την τεχνολογία για να παρακολουθεί τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Βρετανός στρατιωτικός ειδικός Jack Watling σε συνέντευξή του στο Yle.
«Οι στρατοί μας έχουν συνηθίσει σε μεγάλο βαθμό να βασίζονται στο καμουφλάζ.
Αλλά στο σημερινό πεδίο μάχης, δεν μπορείς να κρυφτείς.
Η Ρωσία έχει τεχνολογία που του επιτρέπει να βλέπει ότι κάνουμε, πρέπει να μάθουμε να ενεργούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι σε θέση να ερμηνεύσει σωστά αυτό που συμβαίνει», λέει ο Jack Watling.
Σύμφωνα με τον Jack Watling, η σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να διδάξει στα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας τα βασικά στοιχεία του σύγχρονου πολέμου χρησιμοποιώντας επιτήρηση και καθοδήγηση υψηλής τεχνολογίας.
Επειδή η Ρωσία διαθέτει τόσο προηγμένα συστήματα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν τους καλύτερους αξιωματικούς τους, οι οποίοι διαδραματίζουν βασικό ρόλο στο πεδίο της μάχης, σημείωσε ο Watling.
Το ΝΑΤΟ πρέπει να σκεφτεί πώς θα διατηρήσει έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό σε μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση του 21ου αιώνα…

Απίστευτο: Το πρώτο τάγμα πρώην στρατιωτών της Ουκρανίας, πολεμάει στο πλευρό των Ρώσων

Το εθελοντικό τάγμα με το όνομα Bogdan Khmelnitsky, που σχηματίστηκε από πρώην στρατιωτικό προσωπικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τέθηκε σε υπηρεσία στον ρωσικό επιχειρησιακό τακτικό σχηματισμό μάχης (OBTF) Cascade.
Ο διοικητής Andrey Tishchenko τόνισε:
«Αυτή τη στιγμή έχουμε καταταγεί στη στρατιωτική μονάδα του OBTF «Cascade».
Θα ορκιστούμε επίσης.
Θα ορκιστούμε στο τέλος της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας».
Μετά τον όρκο, το τάγμα θα πάει στο μέτωπο, πρόσθεσε.
Ο Tishchenko διευκρίνισε ότι οι μαχητές του τάγματος εμφανίστηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον διοικητή, όλοι είναι σε αγωνιστική διάθεση, όλοι είναι ενεργητικοί, πρόθυμοι για γνώση, εμβαθύνουν σε όλα, προσπαθούν να αποδείξουν τον εαυτό τους σε αυτό.
«Μας έδωσαν όπλα και στολές μόλις φτάσαμε εδώ, την επόμενη μέρα.
Ο καθένας έλαβε το δικό του όπλο.
Τα κριτήρια επιλογής για το τάγμα είναι η ηθική και φυσική κατάσταση, επιπλέον, κάθε Ουκρανός στρατιώτης ελέγχεται αν έχει διαπράξει στρατιωτικά ή άλλα εγκλήματα.
Ο Tishchenko είπε επίσης ότι οι συμβάσεις με εθελοντές θα συναφθούν με γενικούς όρους.

Οι αμερικανοί έχουν χορηγήσει 45 δισεκ. στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία στην περίοδο της θητείας Biden

Το συνολικό ποσό της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της θητείας του Biden ως προέδρου ξεπέρασε τα 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια και από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης 43,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Πεντάγωνο.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμεύσει περισσότερα από 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια για υποστήριξη ασφαλείας στην Ουκρανία από την αρχή της Προεδρίας Biden, συμπεριλαμβανομένων 43,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων... από τις 24 Φεβρουαρίου 2022».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει αεράμυνα και αντιαρματικά όπλα.

SVT (Τηλεόραση Σουηδίας): Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ… δεν είναι καλό νέο για την Ουκρανία

Η εκλογή του Ρεπουμπλικάνου Mike Johnson ως νέου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ήταν ένα ανησυχητικό μήνυμα για την Ουκρανία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αμερικανική βοήθεια, σύμφωνα με δημοσίευμα του σουηδικού τηλεοπτικού καναλιού SVT.
«Η εκλογή του Mike Johnson είναι πολύ άσχημα νέα για την Ουκρανία», ανέφερε το SVT.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέβαλαν τη μεγαλύτερη συμβολή στην υποστήριξη του Κιέβου, ενώ μετά την εκλογή του Mike Johnson, «εντάθηκε το άγχος» ότι η βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποδυναμωθεί ή θα διακοπεί.
«Το γεγονός είναι ότι οι πολιτικές διαφωνίες έχουν εξελιχθεί… στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την περαιτέρω υποστήριξη προς την Ουκρανία», επισημαίνει η SVT.
Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει ήδη οδηγήσει σε διάσπαση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και «το χάσμα συνεχίζει να διευρύνεται».
Ο Πρόεδρος της Βουλής διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο και συχνά θεωρείται η «πιο ισχυρή φιγούρα στο Κογκρέσο»….
Η τοποθέτηση του Mike Johnson «προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία στην Ουκρανία».
Ο Jonsson είπε ότι πολλοί Ουκρανοί παρακολουθούν την εσωτερική πολιτική στις Ηνωμένες Πολιτείες «πολύ στενά».
«Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζουν πολύ καλά τι θα συμβεί εάν η υποστήριξη διακοπεί».

Mike Johnson (Πρόεδρος Βουλής ΗΠΑ): Ο Biden δεν έπεισε το Κογκρέσο για τον τελικό στόχο των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Η αμερικανική κυβέρνηση απέτυχε να πείσει το Κογκρέσο για τον τελικό στόχο της χώρας στην ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Mike Johnson σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το Fox News.
Θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι ο στόχος, ποιο είναι το τελικό παιχνίδι στην Ουκρανία.
Ο Λευκός Οίκος δεν το έχει αποκαλύψει…
Κατά τη γνώμη του Mike Johnson, η Προεδρία πρέπει να αναφέρει σχετικά με τα κονδύλια των ΗΠΑ που διατίθενται για να βοηθήσουν την Ουκρανία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέβαλε αίτημα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για παροχή πρόσθετης στρατιωτικής και άλλης βοήθειας στην Ουκρανία και το Ισραήλ αξίας περίπου 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 61,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία και πάνω από 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ.

Schroeder (πρώην καγκελάριος Γερμανίας): Έρχεται η ώρα της διπλωματίας για την Ουκρανία

Μόνο οι προμήθειες όπλων δεν μπορούν να επιλύσουν την κρίση στην Ουκρανία, τόνισε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Gerhard Schroeder.
Ζήτησε μια διπλωματική λύση στην ουκρανική σύγκρουση, λέγοντας ότι οι απλές προμήθειες όπλων στο Κίεβο δεν θα βοηθήσουν στη διευθέτηση της περίπλοκης κατάστασης.
Είπε πως η Γερμανία και η Γαλλία θα πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ειρηνευτική πρωτοβουλία και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές οι δύο χώρες θα συγκεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε ανώτατο επίπεδο για να διευκολύνουν τη διευθέτηση της σύγκρουσης.
«Θα έρθει ξανά η ώρα της διπλωματίας.
Και αυτό μπορεί να έρθει μόνο από τη Γερμανία και τη Γαλλία», δήλωσε σε εκδήλωση με αφορμή την 60η επέτειο από την ένταξή του στο SPD.
Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του για την κατάσταση στην Ουκρανία και τη φιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
«Έχω ξεκαθαρίσει τι πιστεύω για τον πόλεμο. Δεν έχω όμως σχέδια να αλλάξω τις προσωπικές μου σχέσεις», είπε η πρώην καγκελάριος.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung στις 14 Οκτωβρίου, ο Schroeder είπε ότι αν και εξακολουθεί να θεωρεί τον Putin φίλο του, δεν υποστήριξε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Orban (Πρωθυπουργός Ουγγαρίας): Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία – Απέτυχε η στρατηγική των Ευρωπαίων

Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει στο πεδίο της μάχης τη Ρωσία, το λένε όλοι οι στρατιωτικοί αναλυτές και ειδικοί, αλλά μόνο οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν το αναγνωρίζουν υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban, ο οποίος υπογράμμισε πως η ευρωπαϊκή πολιτική για τον πόλεμο στην Ουκρανία απέτυχε πλήρως.
Σε δηλώσεις του στο ουγγρικό κρατικό ραδιόφωνο ο Orban τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να καταρτίσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την Ουκρανία, αναφέροντας πως δόθηκε μεγάλη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με την υποστήριξη στο Κίεβο.
Μάλιστα ο Orban είπε πως δεν βλέπει τον λόγο για τον οποίο η Ουγγαρία πρέπει να στείλει τα χρήματα των φορολογουμένων της για να στηρίξει την Ουκρανία.
Σημειώνεται πως η ΕΕ αναμένεται να αποφασίσει τον Δεκέμβριο για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού της περιόδου 2021-27, με την Κομισιόν να έχει προτείνει τα κράτη μέλη να συνεισφέρουν περισσότερο στα κοινά ταμεία για να παρασχεθούν 50 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία.
Για να περάσει η πρόταση, απαιτείται η ομόφωνη έγκριση από τους «27», αν και η Ουγγαρία αντιστέκεται σθεναρά.


Politico: Viktor Orbán και Robert Fico μπλοκάρουν βοήθεια 50 δισεκ. προς την Ουκρανία

Οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας Viktor Orbán και της Σλοβακίας Robert Fico, εναντιώθηκαν στο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 50 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, αναφέρει το Politico, επικαλούμενο διπλωμάτη που γνωρίζει τις συζητήσεις.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι χώρες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για αλλαγές στον πολυετή προϋπολογισμό της ένωσης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προβλέπει χρηματοδότηση της Ουκρανίας ύψους 50 δισ. ευρώ για την περίοδο από το 2024 έως το 2027 ο συντονισμός αυτών των τροποποιήσεων θα συνεχιστεί έως το τέλος του 2023.
Ο Robert Fico, σύμφωνα με το Politico, «αναφέρθηκε σε προβλήματα που αφορούν την διαφθορά στην Ουκρανία».
Την ίδια στιγμή, ο Viktor Orbán δήλωσε εκ των προτέρων και δημόσια ότι «η υποστήριξη της ΕΕ δεν λειτουργεί».
Όπως υπενθυμίζει το Politico, για την αλλαγή του προϋπολογισμού της ΕΕ απαιτείται η συναίνεση και των 27 μελών του μπλοκ.
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, δήλωσε ότι η ΕΕ αναθεώρησε τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2024-2027 και κάλεσε τις χώρες να τον αυξήσουν κατά 66 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουν την Ουκρανία, να εφαρμόσουν προγράμματα μετανάστευσης και προσφύγων και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας….

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ούτε μία αναφορά στην Ουκρανία και την αντεπίθεσή της

Οι ηγέτες της ΕΕ δεν ανέφεραν την ουκρανική αντεπίθεση στη δήλωση των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής ή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Η μάλλον εκτενής δήλωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Ουκρανία, η οποία περιέχει 14 ρήτρες, δεν αναφέρει την αντεπίθεση του Κιέβου ούτε μία φορά.
Η λέξη «αντεπίθεση» δεν ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Συνόδου Κορυφής με τη συμμετοχή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen επίσης.
Ο ουκρανικός στρατός κάνει μάταιες επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου 2023.
Οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 90.000 στρατιωτικούς και πάνω από 550 άρματα μάχης μέσα σε τέσσερις μήνες.
Στις 15 Οκτωβρίου 2023, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η ουκρανική επίθεση απέτυχε εντελώς, παρόλο που το Κίεβο προετοιμάζει νέες επιθετικές επιχειρήσεις σε ορισμένες περιοχές της πρώτης γραμμής

Lukashenko προς ΗΠΑ: Εάν επιτεθείτε στο Ιράν θα φέρετε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν ξέρω εάν θα τον θέλετε

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko προειδοποίησε το Ισραήλ και τους συμμάχους του να μην διεξάγουν επιθετική εκστρατεία κατά του Ιράν καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Δεν αποκλείεται ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Μπορεί να ξεκινήσει από εκεί τη Μέση Ανατολή. Πώς;
Εάν το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν πόλεμο στο Ιράν.
Δεν πρόκειται για το ότι το Ιράν τους εκνευρίζει, αλλά για το ότι εκνευρίζουν το Ιράν », ανέφερε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.
«Έχετε στοιχεία ότι το Ιράν βρισκόταν πίσω από αυτό (την επίθεση της Hamas στα ισραηλινά εδάφη). Εάν έχετε, βάλτε τα γεγονότα στο τραπέζι», είπε, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία.
Σύμφωνα με τον Λευκορώσο ηγέτη, το γεγονός ότι τα μέρη της σύγκρουσης χρησιμοποιούν όπλα που κατασκευάζονται σε αυτήν ή εκείνη τη χώρα δεν αποδεικνύει τίποτα.

Ρωσία κατά Βρετανίας


Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο θεωρεί προσβλητικές και προκλητικές τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps σχετικά με την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Hamas στη Μόσχα.
«O υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps περιέγραψε στα κοινωνικά δίκτυα τις πιο πρόσφατες επαφές με εκπροσώπους της Hamas στη Μόσχα ως ''τρομοκρατία που συναντά την τυραννία'' και ακολούθησε μια σειρά από άλλες άσεμνες δηλώσεις», ανέφεραν οι διπλωμάτες.
«Θεωρούμε αυτά τα σχόλια ως καθαρά προσβλητικά και προκλητικά.
Με τις μάταιες κατηγορίες του κατά της Ρωσίας για υποστήριξη της τρομοκρατίας, ο Βρετανός υπουργός, σαν μάγος, προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από την ανισόρροπη γραμμή του Λονδίνου στη διευθέτηση της Μέσης Ανατολής», πρόσθεσε η ρωσική πρεσβεία.

Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν την κύρια θερμοπυρηνική τους βόμβα, B61

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να βελτιώσουν την κύρια θερμοπυρηνική βόμβα B61, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αναβαθμίσουν την πυρηνική βόμβα ελεύθερης πτώσης B61 στην παραλλαγή B61-13, με την επιφύλαξη της έγκρισης του Κογκρέσου και των κατάλληλων κεφαλαίων», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
Η νέα βόμβα θα πρέπει να αντικαταστήσει μέρος του αποθέματος B61-7.
Θα έχει παρόμοια ισχύ με υψηλότερους δείκτες ασφάλειας και ακρίβειας, που έχει η πιο σύγχρονη τροποποίηση B61-12.

Mi-26T2V…. το βαρύτερο ελικόπτερο παραγωγής στον κόσμο εντάχθηκε στην πολεμική αεροπορία της Ρωσίας

Η στρατιωτική αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων παρέλαβε και συνεχίζει να δέχεται νέα ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένου του βαρύτερου ελικοπτέρου παραγωγής στον κόσμο - του εκσυγχρονισμένου Mi-26T2V, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής αεροπορίας, Igor Romanov.
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής αεροπορίας μίλησε για τις δυνατότητες του Chrysanthemum ATGM
Ο ρωσικός στρατός παρέλαβε περίπου 10 από τα πρώτα νεότερα ελικόπτερα Ka-52M
Ο στόλος της στρατιωτικής αεροπορίας ενημερώνεται ετησίως λόγω της άφιξης νέου και εκσυγχρονισμένου εξοπλισμού αεροσκαφών.
Και ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να διατηρείται στενή αλληλεπίδραση με οργανισμούς και βιομηχανικές επιχειρήσεις. Υψηλής ποιότητας υποστήριξη για τη λειτουργία νέων ελικοπτέρων στον στρατό Μονάδες και σχηματισμοί εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτό. Φέτος έχουμε ήδη παραλάβει και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε ελικόπτερα Ka-52M, Mi-28NM, Mi-8AMTSh-V, Mi-8MTV-5M και Mi-26T2V», είπε σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda.
Το Mi-26T2V είναι ένα βαρύ μεταφορικό ελικόπτερο ευρείας ατράκτου με ικανότητα ανύψωσης 20 τόνων.
Το ελικόπτερο είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκληρωμένο σύμπλεγμα αεροηλεκτρονικών συστημάτων NPK90-2V, το οποίο του επιτρέπει να ελέγχεται μέρα και νύχτα με αυτόματη πτήση κατά μήκος της διαδρομής, φτάνοντας σε ένα προκαθορισμένο σημείο και προσέγγιση.
Το αερομεταφερόμενο αμυντικό σύστημα Mi-26T2V παρέχει προστασία από πυραυλικά συστήματα αεράμυνας.
Το πλήρωμα του εκσυγχρονισμένου ελικοπτέρου αριθμεί πέντε άτομα.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι ειδικές δυνάμεις Siberia χρησιμοποιούν την τακτική ενός κυνηγημένου ζώου

Οι ειδικές δυνάμεις Siberia της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων της Ρωσίας χρησιμοποιούν την «τακτική ενός κυνηγημένου ζώου» στις συγκρούσεις με τις ουκρανικές δυνάμεις κοντά στο Kleshcheevka κοντά στο Artemovsk ή Bakhmut.
Μαχόμαστε για την Kleshcheevka, δίνοντας μάχες για 100 μέτρα εδάφους….
Όταν εντοπίζεται μια εχθρική ομάδα, ανοίγουν πρώτα πυρ με όλμο 82 χιλιοστών, οδηγώντας την σε χαρακώματα, καταφύγια.
Κατά κανόνα, τα μονοπάτια του εχθρού είναι συνήθως προβλέψιμα και δεν υπάρχουν επιλογές διαφυγής, κατά συνέπεια, υπάρχουν ορισμένες ζώνες ανάπτυξης των Ουκρανών… τις οποίες μάθαμε και με βάση αυτές τις παρατηρήσεις στοχεύουμε σε αυτά τα σημεία….

Οι ρώσοι προελαύνουν στην Avdiivka… αλλά έχουν απώλειες…

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksandr Shtupun δήλωσε στις 26 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί 5.000 νεκρούς και τραυματίες (τραυματίες 3.700) και απώλειες 400 τεθωρακισμένων οχημάτων κοντά στην Avdiivka και τη Marinka (νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk) από τις 10 Οκτωβρίου.
Ωστόσο οι εκτιμήσεις των Ουκρανών δεν απηχούν την πραγματικότητα αφού στο χειρότερο σενάριο να έχασε 109 στρατιωτικά οχήματα…
Οι ρώσοι λένε ότι έχουν χάσει 54 στρατιωτικά οχήματα παντός τύπου.

Προέλαση ρώσων σε Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις τοπικές επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 26 Οκτωβρίου και σημείωσαν οριακά επιβεβαιωμένα κέρδη.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 26 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν οριακές προελεύσεις νοτιοδυτικά του Lyman Pershi (11 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν απροσδιόριστη οριακή προέλαση δυτικά του Svatove.
Ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Synkivka και το Kyslivka (22 χλμ. νοτιοανατολικά του Kupyansk) και προχώρησαν στη Makiivka προς την κατεύθυνση της Borova (36 χλμ δυτικά του Svatove) στις 25 Οκτωβρίου…
Ο Εκπρόσωπος της Διοίκησης των Ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Αντισυνταγματάρχης Volodymyr Fityo, δήλωσε στις 26 Οκτωβρίου ότι το μέγεθος της ρωσικής ομάδας δυνάμεων στις κατευθύνσεις Kupyansk και Lyman παραμένει το ίδιο με περίπου 100.000 στρατιώτες, επειδή οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δεσμεύσει πρόσθετες εφεδρείες….

Συνεχίζουν την περικύκλωση της Avdiivka οι ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοανατολικά του Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και προχώρησαν προς την κατεύθυνση του Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka)
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 26 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τον έλεγχό τους στη σιδηροδρομική γραμμή κοντά στο Stepove.
Ένας Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής δήλωσε στις 25 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν μια περιοχή πλάτους ενός χιλιομέτρου κατά μήκος του σιδηροδρόμου.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 25 και 26 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν κοντά στο σωρό απορριμμάτων βορειοδυτικά της Avdiivka και υπερασπίζονται με επιτυχία τις θέσεις τους εκεί….
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στο Stepove, Avdiivka, Tonenke (5 χιλιόμετρα δυτικά της Avdiivka) και Sieverne (6 χιλιόμετρα δυτικά της Avdiivka).

Οι ρώσοι καταλαμβάνουν εδάφη στην Zaporozhye

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε μία από τις περιοχές του Vremevka και κατέλαβαν επίσης ένα σημαντικό ουκρανικό προπύργιο κοντά στη Novodarovka στην περιοχή Zaporozhye, δήλωσε ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος We Are Together with Russia.
Υπήρξε κάποια επιτυχία στην περιοχή Vremevka.
Στην περιοχή Priyutnoye και Novodarovka, προχωρήσαμε άλλα 150 μέτρα.
Οι δυνάμεις μας κατέλαβαν ένα σημαντικό εχθρικό σημείο στην περιοχή Novodarovka.
Είπε ότι μετά την απώλεια του ισχυρού σημείου, ουκρανικά στρατεύματα οδηγήθηκαν σε μια χαράδρα, γεγονός που έδωσε ένα επιπλέον πλεονέκτημα στις ρωσικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, ο Ρώσος στρατός αναλαμβάνει περισσότερο την πρωτοβουλία στην περιοχή Vremevka.
Οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν ανεπιτυχείς προσπάθειες επίθεσης από τις 4 Ιουνίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε στις 5 Οκτωβρίου ότι η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 90.000 στρατιώτες και περισσότερα από 550 τανκς τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_262023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_October_262023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_October_262023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_262023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_262023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_October_262023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_October_262023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης