Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fico (Σλοβακία): Δεν ψηφίζω κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Η ΕΕ από έμπορος όπλων να γίνει ειρηνοποιός

Fico (Σλοβακία): Δεν ψηφίζω κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Η ΕΕ από έμπορος όπλων να γίνει ειρηνοποιός
«Αν οι κυρώσεις βλάψουν τη Σλοβακία, τότε δεν βλέπω κανένα λόγο να τις υποστηρίξω», είπε ο Fico
Σχετικά Άρθρα
Ο νέος πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ οποιωνδήποτε νέων κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας εάν πλήξουν τη Σλοβακία.
«Ο Fico τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει οποιεσδήποτε κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέχρι να υπάρξει τεκμηριωμένη ανάλυση του αντίκτυπού τους στη Σλοβακία», αναφέρει ο ιστότοπος pravda.sk.
«Αν οι κυρώσεις βλάψουν τη Σλοβακία, τότε δεν βλέπω κανένα λόγο να τις υποστηρίξω», είπε ο Fico, πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι η σλοβακική κυβέρνηση διακόπτει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Στην επικείμενη σύνοδο κορυφής, σύμφωνα με την πύλη, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός θα υποστηρίξει τη «μηδενική στρατιωτική υποστήριξη» προς τις αρχές του Κιέβου.
Επιπλέον, ο Fico καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει ως ένας από τους κύριους εμπνευστές ενός βιώσιμου σχεδίου για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία.
Πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κοινοβουλίου της Σλοβακίας ότι δεν υπάρχει ακόμη ενότητα μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ σχετικά με το εάν οι Βρυξέλλες θα έπρεπε καν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Κίεβο για την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Fico, η ΕΕ «πρέπει να μετατραπεί από τον προμηθευτή όπλων που είναι τώρα σε ειρηνοποιό».
Το σχέδιο που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, κατά τη γνώμη του, δεν είναι ρεαλιστικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης