Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιπροσωπεία της Hamas επισκέφθηκε τη Μόσχα - Ενεργό ρόλο μεσολαβητή αναλαμβάνει η Ρωσία

Αντιπροσωπεία της Hamas επισκέφθηκε τη Μόσχα - Ενεργό ρόλο μεσολαβητή αναλαμβάνει η Ρωσία
Ανάμεσα στους Παλαιστίνιους αξιωματούχους που βρίσκονται τη Μόσχα συγκαταλέγεται και ο υψηλόβαθμος Abu Marzook της Hamas
Στη Ρωσία βρίσκεται αντιπροσωπεία της Hamas και διεξάγει συναντήσεις με αξιωματούχους της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters.
Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε και από το κρατικό RIA, κατόπιν επικοινωνίας του πρακτορείου με παλαιστινιακή αντιπροσωπεία.
Μάλστα, όπως συνάγεται από τα σχετικά δημοσιεύματα, ανάμεσα στους Παλαιστίνιους αξιωματούχους που ταξίδεψαν τη Μόσχα συγκαταλέγεται και ο υψηλόβαθμος Abu Marzook της Hamas.
Η Ρωσία επιδιώκει να διατηρήσει δεσμούς με όλους τους βασικούς παράγοντες στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, του Ιράν, της Παλαιστινιακής Αρχής και της Hamas, παίζοντας ρόλο μεσολαβητή.
Διόλου τυχαία, η Μόσχα έχει επανειλημμένα κατηγορήσει για την τρέχουσα κρίση την αποτυχία της διπλωματίας των ΗΠΑ, ενώ ζήτησε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Hamas και επανάληψη των συνομιλιών με στόχο την εξεύρεση μιας διαρκούς ειρηνευτικής διευθέτησης.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Ali Baghiri Kani επισκέπτεται επίσης τη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης