Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ευρασία σχεδιάζει κοινό σύστημα ασφάλειας – ομπρέλα στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ

Η Ευρασία σχεδιάζει κοινό σύστημα ασφάλειας – ομπρέλα στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ
Καταστροφικό το μοντέλο ασφάλειας που επιβλήθηκε από το ΝΑΤΟ, συμφωνούν οι χώρες της Ευρασίας
Η κρίση στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό παράδειγμα πιθανών τραγικών συνεπειών από την υιοθέτηση των μοντέλων ασφαλείας που αναπτύχθηκαν στη Δύση, δήλωσε ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Mohammad Hassan Sheikholeslami στην ομιλία του σε διεθνές συνέδριο υψηλού επιπέδου για την ευρασιατική ασφάλεια.
«Η κρίση στην Ουκρανία είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς η υιοθέτηση του μοντέλου ασφάλειας που επιβλήθηκε από το ΝΑΤΟ έχει δυστυχώς οδηγήσει σε έναν περιττό και καταστροφικό πόλεμο», είπε ο Ιρανός διπλωμάτης στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μινσκ.
Ο Ιρανός διπλωμάτης σημείωσε ότι, δυστυχώς, η τρέχουσα αρχιτεκτονική ασφάλειας δεν λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα πολλών χωρών και διαμορφώνεται προς τα συμφέροντα της Δύσης.
«Είμαστε βέβαιοι ότι οποιαδήποτε επιθυμία για κυριαρχία, μονομερής δράση, στρατιωτικοποίηση της περιοχής, δημιουργία στρατιωτικών μπλοκ, τάση για ανάμειξη στις υποθέσεις άλλων, ειδικά από εκείνες που δεν είναι χώρες της περιοχής μας, υπονομεύει την ασφάλειά μας και οδηγεί σε καταστροφικό ανταγωνισμό και εντάσεις που τελικά οδηγούν σε πολέμους», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν.
Ο ανώτερος διπλωμάτης επεσήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας συμμαχιών και ενώσεων, όπως ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης ή οι BRICS, που μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των χωρών της περιοχής. Κάλεσε επίσης τις χώρες της Ευρασίας να αναπτύξουν ένα κοινό σύστημα ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης