Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα 4 μεγάλα ψέματα που διαδίδει η Δύση για να δικαιολογήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία – Η υποκρισία του ΝΑΤΟ

Τα 4 μεγάλα ψέματα που διαδίδει η Δύση για να δικαιολογήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία – Η υποκρισία του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κινητοποιούν αυτά διεθνή ψεύδη εναντίον της Ρωσίας εδώ και πολύ καιρό
Πολλοί συγγραφείς υποθέτουν ότι τα Big Lies (Μεγάλα Ψέματα) δημιουργούνται από Big Liars (Μεγάλους Ψεύτες), που γνωρίζουν ότι διαδίδουν αναλήθειες και κάνουν ό,τι κάνουν με συνειδητά κίνητρα.
Ο Hitler είναι ένα καλό παράδειγμα ενός από αυτούς τους «Μεγάλους Ψεύτες» – ωστόσο εκείνος νόμιζε ότι έλεγε την αλήθεια– και ότι οι Εβραίοι, οι Σοσιαλιστές και οι Σλάβοι ήταν οι πραγματικοί ψεύτες.
Η ιδεολογία του βασίστηκε σε μια μυθολογία – μια οιονεί θρησκεία – την οποία πίστευε – αλλά που είχε τις ρίζες της στον πολιτισμό του.
Έτσι και σήμερα, πολλοί υιοθετούν συνειδητές, προμελετημένες προσπάθειες εξαπάτησης από εκείνους που βρίσκονται στην κορυφή των πολιτισμών μας, αντικατοπτρίζοντας σημαντικά στοιχεία δημόσιας προκατάληψης, που δημιουργήθηκαν εδώ και δεκαετίες, αν όχι αιώνες.
Ο κίνδυνος για τον κόσμο μας δεν έγκειται στις υποτιθέμενες προσπάθειες των «ηγετών» να «πείσουν» το κοινό για πράγματα που γνωρίζουν ότι είναι αναληθή — αλλά μάλλον από την αδυναμία τους να διακρίνουν την αλήθεια εξαρχής.
Πρόσφατα παραδείγματα οι εξελίξεις στην Ουκρανία.
Αλλά στο Ισραήλ.
Οι ΗΠΑ κινητοποιούν αυτά διεθνή ψεύδη εναντίον της Ρωσίας εδώ και πολύ καιρό.

Ρωσία: Τα τέσσερα πιο μεγάλα ψέματα

Ψέμα #1 - Η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο

…ο πόλεμος δεν ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.
Ξεκίνησε το 2014.
Η πλήρης εισβολή συνέβη πέρυσι, αλλά ο πόλεμος, η παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και η απόβαση της Ρωσία στο ανατολικό Ντονμπάς συνέβησαν το 2014.
Αλλά ήταν η παράνομη, μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Δυτικής Ουκρανίας που εξαπέλυσε πολεμικές ενέργειες, επιδιώκοντας την εθνοκάθαρση της Ανατολικής Ουκρανίας το 2014.
Συνεπώς, η Κριμαία ψήφισε υπέρ της προσχώρησης στη Ρωσία, την οποία η Ρωσία αποδέχτηκε –ίσως επειδή η Κριμαία δεν είχε ποτέ μεταφερθεί νομικά στην Ουκρανία βάσει του Σοβιετικού Συντάγματος– και μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης έγινε η Δημοκρατία της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από την Ουκρανία –βίαια– 1995.
Την ίδια στιγμή, ο Putin προσπάθησε να μεσολαβήσει σε έναν συμβιβασμό μεταξύ της Ανατολικής Ουκρανίας και της Δυτικής Ουκρανίας και αρνήθηκε το αίτημα της Ανατολικής Ουκρανίας να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η ανατολική Ουκρανία είχε ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας, όπως είναι/ήταν δικαίωμά της βάσει του διεθνούς δικαίου, το οποίο ορίζει ότι ο λαός έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση όταν δεν εκπροσωπείται νόμιμα σε ένα μεγαλύτερο κράτος.
Αυτό ήταν το επιχείρημα των Αμερικανών στην αναζήτηση ανεξαρτησίας από τη Μεγάλη Βρετανία τον 18ο αιώνα, αν και οι Αμερικανοί άποικοι είχαν κάποιο βαθμό εκπροσώπησης στο βρετανικό κοινοβούλιο, ενώ οι Ανατολικοί Ουκρανοί δεν είχαν καμία το 2014.
Αλλά ούτε η Δυτική Ουκρανία ούτε η Δύση είχαν κανένα συμφέρον να τηρήσουν τις συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες η Angela Merkel αποκάλυψε ότι ήταν απλώς ένας τρόπος για να αγοράσει χρόνο για το ΝΑΤΟ να δημιουργήσει έναν στρατό για εισβολή πλήρους κλίμακας.
Στο μεταξύ, η Δυτική Ουκρανία συνέχισε τις εθνοκτονικές επιθέσεις της, βομβαρδίζοντας οικισμούς αμάχων.
Η Ανατολική Ουκρανία δεν έλαβε την εκπροσώπηση που της είχε υποσχεθεί.
Άρα, δεν ήταν η Ρωσία που ξεκίνησε τον πόλεμο.
Ήταν η νεοναζιστική Δυτική Ουκρανία — και οι υποστηρικτές της στο ΝΑΤΟ, κυρίως οι ΗΠΑ.
Και αυτό έγινε το 2014.

Ψέμα #2 - Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία

Η Ρωσία δεν «εισέβαλε» στην Ουκρανία.
Σίγουρα όχι το 2014.
Αλλά όλοι χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη «εισβολή» ακόμα και άνθρωποι που θεωρούνται «προοδευτικοί».
Καθώς η Δυτική Ουκρανία ενίσχυσε τους βομβαρδισμούς το 2021, το Ντονμπάς και το Λούγκανσκ ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας το 2022, όπως ήταν δικαίωμά τους.
Η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους – όπως ήταν το δικαίωμά της βάσει του διεθνούς δικαίου.
Και υπέγραψε μια συνθήκη αμοιβαίας άμυνας – και πάλι, είναι νόμιμο δικαίωμα.
Στη συνέχεια παρενέβη για να προστατεύσει αυτές τις νέες χώρες από την Ουκρανία και να σταματήσει έναν εγκληματικό πόλεμο, τον οποίο είχε ξεκινήσει το ΝΑΤΟ.
Δεν υπήρξε εισβολή στην Ουκρανία - έστω και μόνο επειδή το Ντονμπάς και το Λούγκανσκ δεν ήταν πλέον τμήματα της Ουκρανίας - αλλά πρόσφατα ανεξάρτητα έθνη.
Δεδομένου ότι η Ρωσία σταματούσε μια ουσιαστικά εσωτερική σύγκρουση - όχι ξεκινώντας την - ο Putin αρνείται να την αποκαλέσει «πόλεμο» - αλλά μάλλον Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση.
Στόχος του δεν είναι η κατάκτηση – αλλά η αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης και ένα μέτρο δικαιοσύνης.
Η λέξη «πόλεμος» είναι απαγορευμένη γιατί δίνει πίστη σε ένα ψέμα.

Ψέμα #3 - Η Ρωσία είναι ένα ολοκληρωτικό κράτος

Αυτό που είναι σήμερα η Ρωσία, είναι προϊόν 790 ετών τυραννίας και καταπίεσης – πρώτα 243 χρόνια κάτω από τον μογγολικό ζυγό και μετά 700+ χρόνια κάτω από εγχώριους δεσπότες, τυράννους και καταπιεστές.
Η ρωσική κουλτούρα, η πολιτική και ο κρατικός μηχανισμός είναι τα προϊόντα αυτής της σχεδόν 800 χρόνων αέναης τυραννίας – αποδεικνύεται τόσο με τον εθνικό χαρακτήρα όσο και με τη ρωσική πολιτική και άρχοντες.
Οι πολιτικοί στη Δύση και τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό γενικότερα τείνουν να λένε πράγματα όπως: «Δεν έχω τίποτα εναντίον του ρωσικού λαού μόνο της ρωσικής κυβέρνησης», αλλά αυτό είναι μια ανειλικρινής προειδοποίηση.
Συνήθως συνοδεύεται από «Οι Ρώσοι έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου».
Αυτή είναι και η γραμμή πολλών κριτικών.
Φυσικά, στη σύγχρονη εποχή, όλοι υποτίθεται ότι είναι ...«ανεκτικοί».
Μαύροι, άσπροι, καφέ, γκέι, τρανς —ακόμα και Ρώσοι και Κινέζοι—όλα καλά— αρκεί να συμμορφώνονται με τα αμερικανικά πρότυπα της μεσαίας τάξης, που είναι ειρωνικά πολύ ασπρόμαυρα.

Ψέμα #4 - Η Ρωσία μπήκε στον πόλεμο για να αποτρέψει την επέκταση του ΝΑΤΟ

Αυτό είναι ένα άλλο Μεγάλο Ψέμα που είναι δημοφιλές, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι επαναλαμβάνει την κουβανική πυραυλική κρίση.
Ο Πρόεδρος Putin δήλωσε το φθινόπωρο του 2021 και στην πραγματικότητα έστειλε ένα σχέδιο συνθήκης που ήθελαν να υπογράψει το ΝΑΤΟ, για να υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει άλλη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.
Και ήταν προϋπόθεση για τη λήξη των εχθροπραξιών.
Αλλά η Δύση δεν το υπέγραψε, όπως και το ΝΑΤΟ.
Σημειώνεται εδώ ότι δεν υπήρχε απειλή πολέμου εάν η Δύση δεν συμμορφωνόταν.
Επίσης, το ΝΑΤΟ επιτρέπει την ανάπτυξη πυρηνικών, κόντρα στη συνθήκη του.
Η συνθήκη λέει απλώς ότι τα πυρηνικά κράτη δεν πρέπει να διατηρούν βάσεις με πυρηνικές δυνατότητες εντός μη πυρηνικών κρατών με απειλητικό τρόπο, κάτι που συμβαίνει τώρα.
Δεν περιορίζει τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ για συμβατικό πόλεμο.
Αλλά επιδιώκει να μειώσει την πιθανότητα τυχαίων πυρηνικών ανταλλαγών, κάτι που συνέβη σχεδόν δύο φορές τον 20ο αιώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης