Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs και JP Morgan εξηγούν: Τι οδηγεί το sell off στις διεθνείς αγορές και πόσο θα κρατήσει

Goldman Sachs και JP Morgan εξηγούν: Τι οδηγεί το sell off στις διεθνείς αγορές και πόσο θα κρατήσει
Ο μύθος ότι οτιδήποτε σε αυτήν την αγορά τα πάντα πραγματικά και κατάλληλα «τιμολογούνται» παραμένει λανθασμένη εκτίμηση
Την ημέρα που οι βάναυσες ρευστοποιήσεις στον τομέα της megacap, συμπεριλαμβανομένου του χειρότερου selloff για την Google από τον Μάρτιο του 2020, προκάλεσαν κραδασμούς σε όλες τις αγορές, οι μετοχές σημείωσαν απότομη πτώση με τον Nasdaq να υποφέρει με τη χειρότερη μέρα του 2023.
Όπως σημειώνει η JPMorgan, 4 μετοχές τεχνολογίας megacap (Google, Amazon, Meta, NVidia) συνέβαλαν πάνω από το 50% της πτώσης του δείκτη (η πτώση 9,6% της Google αντιπροσώπευε το ~25% της πτώσης της Nasdaq εν μέσω απογοητευτικής ανάπτυξης στο cloud, ενώ οι Amazon και NVidia συνεισέφεραν άλλο 25%).
Φυσικά, τα shorts λειτουργούν με το σχετικό «καλάθι» της Goldman να πέφτει 4% (με κίνηση -2,4 sigma).

Τι έγινε στην πρώτη γραμμή;

Πώς έμοιαζε το «μακελειό» αυτό από την πρώτη γραμμή;
Ο trader της JPMorgan, Ron Adler ανέφερε:
Google + 4200 = Αναμονή;
Η τοποθέτηση και οι προσδοκίες είναι πρωταρχικής σημασίας, ενώ ο μύθος ότι οτιδήποτε σε αυτήν την αγορά τα πάντα πραγματικά και κατάλληλα «τιμολογούνται» παραμένει λανθασμένη εκτίμηση.
Τα shorts συνεχίζουν να λειτουργούν και ενώ βλέπουμε ορισμένα από αυτά να δημιουργούν έσοδα σε αυτά τα επίπεδα, οι ανακοινώσεις κερδών παρέχουν νέες δικαιολογίες στους traders για να πιέσουν.
Οι traders συνεχίζουν να περιορίζουν τις ουρές των χαρτοφυλακίων τους και συνήθως οι πωλητές είναι χαμηλότεροι.
Τα MegaCaps παραμένουν μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, με τα περισσότερα κεφάλαια να κινούνται εντός τους (και όχι να εναλλάσσονται αλλού).
Η Google είχε τη μεγαλύτερη πτώση από τις 25/10/22 (κλείσιμο -9,14%).
Το «τραύμα» των κερδών του 3ου τριμήνου του 2022 είναι ακόμα φρέσκο στο μυαλό των επενδυτών και πολλοί αναγκάζονται να αναρωτηθούν εάν αξίζει να στοιχηματίσουν στη Meta (υψηλές προσδοκίες) ή στην Amazon (πιθανότατα είχε το καλύτερο ανοδικό σενάριο στην τεχνολογία MegaCap, αλλά οι ανησυχίες για τις αρνητικές πτυχές παραμένουν).
Από την πλευρά των δαπανών λογισμικού, πιθανότατα να υπάρχει μια σταθεροποίηση, αλλά οι «γνήσιοι πράσινοι βλαστοί» ή η βελτίωση είναι απόντες.
Παραμένει επίσης η υπέρβαση των δαπανών της τεχνητής νοημοσύνης, παρέχοντας κάθε δικαιολογία στις εταιρείες να καθυστερήσουν τα έργα και να μετριάσουν τον τρέχοντα φόρτο εργασίας.

Τι είδε η Goldman Sachs

Και εδώ είναι το χάος της αγοράς από τον φακό του trader της Goldman Sachs, Mike Washington:
Μέγιστη πίεση: Πολύ προκλητική η ημέρα με μια μυριάδα αρνητικών ιστοριών.
Οι κυκλικοί κλάδοι υποστήριξαν την άμυνα, σηματοδοτώντας υποβάθμιση του ΑΕΠ.
Υπήρχαν καυτά μακροοικονομικά δεδομένα με ισχυρό ρυθμό στις πωλήσεις νέων κατοικιών, κάνοντας νέα υψηλά έτους.
Οι αποδόσεις επιτάχυναν το discount για τα 5ετή ομόλογα (10ετή + 12 μ.β. @ 4,95%).
Βρισκόμαστε στο επίκεντρο της σεζόν κερδών με το ~40% του κεφαλαίου αγοράς SPX να ανακοινώνεται αυτήν την εβδομάδα και μέχρι στιγμής υπάρχει χαμηλός κίνδυνος/ανταμοιβή στην τεχνολογία και σημαντικά πιο σκληρή ασυμμετρία σήμερα.
Το τείχος της ανησυχίας συνέχισε να μεγαλώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης