Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ευρωαγορές λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων - Στο -1,40% ο DAX - Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ

Απώλειες στις ευρωαγορές λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων - Στο -1,40% ο DAX - Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ
Οι αγορές δίνουν 98% πιθανότητες, η ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Σε αρνητικό έδαφος κινούνται σήμερα (26/10/2023) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αφενός το φρένο στις αυξήσεις των επιτοκίων είχε προεξοφληθεί από τις αγορές και αφετέρου οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 1,42% στις 14.680,13 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE καταγράφει απώλειες 0,77% στις 7.357,04 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC βρίσκεται στις 6.859,29 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,81%
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει απώλειες 0,68% στις 27.242,06 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,84% στις 431,61 μονάδες

Η Standard Chartered υποχώρησε περισσότερο από 12% στις πρώτες συναλλαγές πριν περιορίσει ελαφρώς τις απώλειες στο 10%. Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε τεράστια απώλεια κερδών, καθώς αποκάλυψε πλήγμα 1 δισ. δολαρίων από την έκθεση στον κινεζικό τραπεζικό τομέα και τον τομέα των ακινήτων.

Τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει αμετάβλητα τα τρία βασικά επιτόκια της ΕΚΤ. Οι εισερχόμενες πληροφορίες επιβεβαιώνουν σε γενικές γραμμές τις προηγούμενες αξιολογήσεις του για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του πληθωρισμού, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Ειδικότερα, το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 4,50%, 4,75% και 4,00% αντιστοίχως.

Πτώση στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά έκλεισαν σήμερα 26/10 οι περισσότερες ασιατικές αγορές με τις γεωπολιτικές ανησυχίες στη Μέση Ανατολή να παραμένουν…
Το ιαπωνικό γεν υποχώρησε σε χαμηλό ενός έτους έναντι του δολαρίου ΗΠΑ την Τετάρτη, αυξάνοντας τον κίνδυνο παρέμβασης από τις αρχές στο Τόκιο.
Πρόσφατα, ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Shunichi Suzuki επέμεινε στην επαγρύπνηση του για τις αγορές συναλλάγματος (FX), προσθέτοντας σε προηγούμενα σχόλια σχετικά με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διατηρήσει τη νομισματική σταθερότητα.
Εν τω μεταξύ, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 1,4% ετησίως κατά το τρίτο τρίμηνο.
Οι επενδυτές περιμένουν επίσης το σημάδι του Οκτωβρίου στις ιαπωνικές τιμές καταναλωτή, το οποίο θα δημοσιευτεί την Παρασκευή 27/10.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -2,22%, ο δείκτης Shanghai την Κίνα έκλεισε στο +0,48%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -0,32%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο -2,71% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -0,61%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης