Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή σοκ Ουκρανών: Διαλυόμαστε - Οι Ρώσοι καταστρέφουν τη φήμη του ΝΑΤΟ - Ετοιμάζουν 7 νέες μεραρχίες, δοκίμασαν τον Yars

Παραδοχή σοκ Ουκρανών: Διαλυόμαστε - Οι Ρώσοι καταστρέφουν τη φήμη του ΝΑΤΟ - Ετοιμάζουν 7 νέες μεραρχίες, δοκίμασαν τον Yars
Javier Solana (Πρώην επικεφαλής ΝΑΤΟ): Ο Putin είναι μετρημένος, προσεκτικός, ο Netanyahu είναι μια αποτυχία - Οι ρώσοι κατέστρεψαν όπλα του ΝΑΤΟ σε μεγάλο ουκρανικό οπλοστάσιο στην περιοχή Khmelnitsky
(upd 30) Ο ρωσικός στρατός νίκησε, η Ουκρανία ηττήθηκε, το ΝΑΤΟ ηττήθηκε.
Αυτό είναι το συμπέρασμα…
Στρατιωτικά με όρους οπλικών συστημάτων, παραγωγής συστημάτων και στρατηγικής του στρατού… οι ρώσοι αποδείχθηκαν ανώτεροι από όλο το ΝΑΤΟ.
Πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ στην ιστορία του δέχεται τόσο σοβαρό πλήγμα γοήτρου…
Οι Ουκρανοί έχουν καταστραφεί, αλλά η ολική καταστροφή είναι εμπρός…
Οι Ταξιαρχίες τους καταστράφηκαν και προσπαθούν με νέα κινητοποίηση να βρουν στρατιώτες… οι μάχιμες δυνάμεις είναι στα νεκροταφεία…
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζει 7 νέες Μεραρχίες =70.000 στρατιώτες,  19 νέες Ταξιαρχίες = 57.000 στρατιώτες, ενώ με όρους παραγωγής οπλικών συστημάτων, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης το αποκαλούν θαύμα… πως τα καταφέρνουν οι ρώσοι και έχουν όλες τις βιομηχανίες τους σε πλήρη παραγωγή…
Οι ρώσοι επίσης ως μια κίνηση ισχύος δοκίμασαν τον πυρηνικό διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Yars ο οποίος επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα…
Η Ουκρανία έπεσε… ο Zelensky δίνει τις τελευταίες του μάχες…

Οι ρώσοι κατέστρεψαν όπλα του ΝΑΤΟ σε μεγάλο ουκρανικό οπλοστάσιο στην περιοχή Khmelnitsky

Το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέο κύμα συνδυασμένων χτυπημάτων κατά του ουκρανικού στρατού στις κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας.
Στόχοι χτυπήθηκαν στις περιοχές Khmelnytsky, Mykolaiv, Cherkasy, Poltava, Rivne και Κιέβου.
Συγκεκριμένα, τα ουκρανικά αεροδρόμια στο Mirgorod, στο Starokonstantinov και η αποθήκη πυρομαχικών στη Slavuta δέχθηκαν πυρά.
Οι ντόπιοι μοιράστηκαν πλάνα από τους βομβαρδισμούς, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της ζημιάς που προσπάθησαν να κρύψουν οι ουκρανικές αρχές.

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε καταστροφικό χτύπημα στο μεγάλο 47ο οπλοστάσιο πυρομαχικών του Ουκρανικού στρατού (της στρατιωτικής μονάδας A1358) που βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης Slavuta. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στο έδαφος της εγκατάστασης αποθηκεύονται τόσο φορητά όπλα όσο και βαριά πυρομαχικά.
Το στρατηγικό οπλοστάσιο περιλαμβάνει τουλάχιστον έξι οχυρωμένες υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης, οι οποίες χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για την προσωρινή αποθήκευση όπλων που παρέχονται από το ΝΑΤΟ.
Η στρατιωτική εγκατάσταση προστατεύεται από πολλά συστήματα έγκαιρης ανίχνευσης και αντι-drone, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας δεν κατάφεραν να αποκρούσουν τη ρωσική επίθεση.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον ένα ρωσικό drone χτύπησε την περιοχή.
Το μέγεθος της έκρηξης δείχνει ότι εξερράγησαν αρκετοί τόνοι πυρομαχικών.
Μέχρι το βράδυ, οι τοπικές αναφορές αποκάλυψαν ότι το χτύπημα έπληξε το φορτίο των δυτικών όπλων που ξεφορτώθηκαν στο έδαφος του οπλοστασίου την ίδια στιγμή της επίθεσης. Ο στρατιωτικός εξοπλισμός παραδόθηκε κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Lviv – Ternopil – Khmelnitsky.
Πύραυλοι HIMARS και βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου ήταν μεταξύ των πυρομαχικών που καταστράφηκαν. Στις 14 Μαΐου, τα βλήματα DU που προμηθεύονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν ήδη καταστραφεί από ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Khmelnitsky στην ίδια περιοχή.

Κουφάρια άλλα 2 Leopard στη Zaporizhia

Πραγματική κόλαση πυρός στη Zaporizhia αφανίζει όλο τον δυτικό εξοπλισμό της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο άρματα μάχης Leopard γερμανικής κατασκευής
και εξόντωσαν περίπου 85 ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή την τελευταία ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Πέμπτη (26/10/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα αμερικανικό σύστημα πυροβολικού M777, ένα πυροβόλο όπλο D-20 και ένα οβιδοβόλο M119 αμερικανικής κατασκευής, πρόσθεσε το υπουργεί

Βόμβα από Σλοβακία, τέλος η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία - Ειρήνη κατόπιν συμφωνίας Ρωσίας - ΗΠΑ

Το πρώτο ρήγμα στο ενιαίο, εύθραυστο μέτωπο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ όσον αφορά τη βοήθεια στην Ουκρανία έρχεται από τη Σλοβακία
καθώς ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, Robert Fico ανακοίνωσε και επίσημα πως η χώρα του σταματά την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
«Υποστηρίζουμε την ανθρωπιστική και πολιτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Αυτή θα είναι η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης μου.
Ωστόσο δεν θα προμηθεύσουμε την Ουκρανία με κανένα όπλο» υποστήριξε ο Fico σε συνάντηση με Σλοβάκους βουλευτές.
Μάλιστα ο Σλοβάκος πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η ΕΕ, η οποία προμηθεύει με όπλα το Κίεβο, θα πρέπει να αλλάξει στάση και να αναλάβει το ρόλο του ειρηνοποιού.
Ο Fico υποστήριξε πως πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία
, επισημαίνοντας μάλιστα πως δεν τον ενδιαφέρει ποιο από τα ειρηνευτικά σχέδια που έχουν διατυπωθεί, θα εφαρμοστεί.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας κάλεσε τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να συμφωνήσουν στο ειρηνευτικό σχέδιο που θα εφαρμοστεί στην Ουκρανία, σημειώνοντας πως «οι Ουκρανοί δεν παίζουν κανένα ρόλο» σε αυτό το θέμα και τονίζοντας πως ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky δεν έχει καμία εποικοδομητική θέση επί των διαπραγματεύσεων.

Όχι σε κυρώσεις στη Ρωσία

Ο  Fico δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ οποιωνδήποτε νέων κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας εάν πλήξουν τη Σλοβακία.
«Ο Fico τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει οποιεσδήποτε κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέχρι να υπάρξει τεκμηριωμένη ανάλυση του αντίκτυπού τους στη Σλοβακία», αναφέρει ο ιστότοπος pravda.sk.
«Αν οι κυρώσεις βλάψουν τη Σλοβακία, τότε δεν βλέπω κανένα λόγο να τις υποστηρίξω», είπε ο Fico, πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι η σλοβακική κυβέρνηση διακόπτει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Στην επικείμενη σύνοδο κορυφής, σύμφωνα με την πύλη, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός θα υποστηρίξει τη «μηδενική στρατιωτική υποστήριξη» προς τις αρχές του Κιέβου.

Αντίδραση Ρωσίας: Δεν θα αλλάξει κάτι η στάση της Σλοβακίας - Οι ΗΠΑ κάνουν κουμάντο...

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Fico, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε ότι αυτή η νέα στάση της Σλοβακίας είναι απίθανο να επηρεάσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία όσον αφορά την προμήθεια της με στρατιωτικό υλικό.
«Ο κύριος τιμονιέρης εδώ είναι οι ΗΠΑ.
Η Σλοβακία δεν είχε τόσο μεγάλο μερίδιο στην παροχή όπλων στο Κίεβο, επομένως είναι απίθανο να επηρεάσει την όλη διαδικασία.
Οι ΗΠΑ είναι ο βασικός μοχλός αυτής της διαδικασίας.
Συνεπώς όσο οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στην φωτιά με τις ενέργειες τους και την άμεση εμπλοκή τους σε αυτή τη σύγκρουση τόσο περισσότερο θα συνεχίζονται όλα» ανέφερε ο Peskov.

Τι σκοτώνει μαζικά τους Ουκρανούς - Ritter (CIA): Δεν είναι τα ναρκοπέδια…

Περισσότερους από 90.000 νεκρούς και τεράστιο αριθμό τραυματιών κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης τους μετρούν οι Ουκρανοί, οι οποίοι συνειδητοποιούν και οι ίδιοι ότι παρά τις μεγάλες απώλειες, οι στρατιωτικές τους επιτυχίες είναι ανύπαρκτες στο μέτωπο.
Αναλυτές επιχειρούν να σκιαγραφήσουν τι είναι αυτό που εξοντώνει μαζικά τους Ουκρανούς στρατιώτες.
«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις καταστρέφονται όχι τόσο από τα ναρκοπέδια όσο από τα κινητά πληρώματα των αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων που βρίσκονται πίσω από αυτά.
Κάθε φορά που σταματούν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, τα κινητά πληρώματα των αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων τους καταστρέφουν, και αμέσως εξαφανίζονται.
Και τότε είναι που εμφανίζονται τα ελικόπτερα Ka-52 Alligator που περικυκλώνουν το πεδίο της μάχης και εξουδετερώνουν τα ουκρανικά άρματα μάχης» υποστηρίζει ο πρώην αξιωματούχος της CIA, Scott Ritter.
Όπως λέει ο Ritter, οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν ένα κατάλληλο σύστημα αεράμυνας ή κάποιον άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό που να μπορεί να αποκρούσει αυτές τις επιθέσεις των Ρώσων.
«Και για αυτό τους εξουδετερώνουν.
Το γνωρίζαμε ότι θα συνέβαινε» επισήμανε ο Ritter.

New York Times: Κουράζει η Ουκρανία, σε δεύτερο πλάνο λόγω του πολέμου Ισραήλ – Hamas

Σε δεύτερο πλάνο έχει περάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία λόγω της στρατιωτικής σύρραξης Ισραήλ – Hamas αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times, επισημαίνοντας πως η ουκρανική κρίση «σβήνει στο παρασκήνιο» καθώς χάνεται το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για αυτήν
«Πρώτα από όλα, τα γεγονότα στη Γάζα αποσπούν την προσοχή των Δυτικών πολιτικών και του κοινού από τον πόλεμο στην Ουκρανία...
Οι φόβοι ότι οι δυτικές κοινωνίες έχουν αρχίσει να βιώνουν τη λεγόμενη «κόπωση της Ουκρανίας» ήταν ήδη υπαρκτοί και πριν από την 7η Οκτωβρίου, αλλά θα συνεχίσουν να αυξάνονται» υποστηρίζουν οι New York Times, επισημαίνοντας πως το Κίεβο δεν βιώνει μόνο έλλειψη προσοχής από τα ΜΜΕ, αλλά και έλλειψη πυρομαχικών.
Μάλιστα αναφέρεται πως αν και ο πρόεδρος Biden έχει δεσμευτεί ότι θα στηρίξει τόσο το Κίεβο όσο και το Τελ Αβίβ, το Ισραήλ είναι πιθανό τελικά να χρειαστεί όπλα, τα οποία τώρα εξαντλούνται στην Ουκρανία.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεθωριάζει στο παρασκήνιο, η διπλωματία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή τελεί υπό αταξία, όταν η Δύση και οι υπόλοιποι κοιτάζονται μεταξύ τους κάτω από μια άβυσσο αμοιβαίας έλλειψης κατανόησης» αναφέρει το δημοσίευμα.

Ukrayinska Pravda: Ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί δραματικές απώλειες, δεν υπάρχουν εφεδρείες

Λόγω των δραματικών απωλειών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU), η χώρα ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσει την κινητοποίηση, ανέφερε μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών του Ουκρανικού Κοινοβουλίου.
«Θα χρειαστεί πρόσθετη ανάγκη για πόρους λόγω απωλειών σε προσωπικό με τη μορφή νεκρών και τραυματιών και, πιθανώς, λόγω της ανάγκης σχηματισμού νέων σχηματισμών και ταξιαρχιών», είπε σε συνέντευξή του στην Ukrayinska Pravda.
Ωστόσο η ροή των πολιτών που εντάχθηκαν οικειοθελώς στον στρατό έχει δραματικά μειωθεί…
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν έλλειψη όπλων για να στελεχώσουν νέες μονάδες…
Δεν έχουμε αρκετά όπλα για τις υπάρχουσες ταξιαρχίες, και αυτά τα όπλα δεν επαρκούν ούτε για να αναπληρώσουν τις απώλειες. Είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε μια νέα ταξιαρχία και να την οπλίσουμε με τι;».
Λόγω της έλλειψης επαγγελματιών εκπαιδευτών στον ουκρανικό στρατό, η εκπαίδευση στρατιωτών συχνά διαρκεί δύο έως τρεις εβδομάδες αντί για τρεις έως τέσσερις μήνες.
«Επειδή υπάρχει μια τρύπα στο μπροστινό μέρος, πρέπει να κλείσει».
Η γενική κινητοποίηση που ανακοινώθηκε στην Ουκρανία έχει ήδη οδηγήσει σε πολλά σκάνδαλα. Τακτικά εμφανίζονται ιστορίες στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι στρατιωτικοί επίτροποι χρησιμοποιούν βία εναντίον πολιτών όταν απευθύνουν κλήσεις.
Τον Ιούλιο του 2023, ο επικεφαλής του περιφερειακού στρατιωτικού γραφείου εγγραφής και στράτευσης του Lviv δήλωσε ότι μόνο το 20% του απαιτούμενου αριθμού όσων είναι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία είναι εθελοντές να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας…

Τριπλασιάστηκαν οι τραυματίες Ουκρανοί κατά την αντεπίθεση τους

Οι τραυματίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τριπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης που είναι σε εξέλιξη από τις αρχές Ιουνίου σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Αυτό αναφέρουν οι Financial Times επικαλούμενη τις μαρτυρίες στρατιωτικών γιατρών στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Συγκεκριμένα, η Ουκρανή γιατρός Alina Belous υποστήριξε πως το ιατρικό προσωπικό εργάζεται ασταμάτητα «24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα» από τότε που άρχισε η ουκρανική αντεπίθεση.
Εκτιμάται ότι το Κίεβο έχει χάσει περισσότερους από 90.000 στρατιώτες από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, ενώ πολλαπλάσιοι θεωρείται πως είναι οι τραυματίες.

Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Η Ρωσία είναι πανίσχυρη, ετοίμασε 7 μεραρχίες και 19 ταξιαρχίες

Η Ρωσία θα αυξήσει τη δύναμη των ενόπλων δυνάμεών της για να προστατεύσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την ασφάλειά της, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
«Για την αποτελεσματική υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ασφάλειας του κράτους μας θα ληφθεί ένα πακέτο μέτρων για την αύξηση της δύναμης των ενόπλων δυνάμεων», είπε σε ειδική σύσκεψη.
Ο Dmitry Medvedev σημείωσε ότι θα σχηματιστούν 1 ακόμη σώμα στρατού, 7 μεραρχίες (κάθε μεραρχία έχει 10.000 στρατιώτες), 19 ταξιαρχίες, 49 συντάγματα και 1 στολίσκο το 2024.

Η Ρωσία δοκίμασε τον βαλλιστικό πύραυλο Yars – Στόχος πυρηνικό πλήγμα αντιποίνων

Στις 25 Οκτωβρίου, οι δυνάμεις στρατηγικής πυρηνικής αποτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας ξεκίνησαν ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό την ηγεσία του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων, Προέδρου Putin.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ.
Η εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Yars πραγματοποιήθηκε από το κοσμοδρόμιο δοκιμών του Plesetsk State στο πεδίο δοκιμών Kura στην Καμτσάτκα.
Ένας άλλος βαλλιστικός πύραυλος Sineva εκτοξεύτηκε από το στρατηγικό πυρηνικό υποβρύχιο Tula στη Θάλασσα του Μπάρεντς.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν επίσης αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς Tu-95MS:
Παρόμοια εκπαίδευση των δυνάμεων πυρηνικής αποτροπής πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2022.
Στις 25 Οκτωβρίου, η Ρωσία αποσύρθηκε από την Συνθήκη Συνολικής Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT).
Στις αρχές του Οκτωβρίου 2023, ο πρόεδρος Putin επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η συμφωνία υπογράφηκε τόσο από τη Ρωσία όσο και από τις ΗΠΑ, αλλά η Αμερική δεν την επικύρωσε. Στις αρχές του 2023, η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη Συνθήκη Στρατηγικών Επιθετικών Μειώσεων (SORT).
Η ρωσική πλευρά δεν επετράπη να πραγματοποιήσει επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας και οι δυτικές χώρες συνέχισαν να δηλώνουν τον στόχο τους να επιφέρουν στρατηγική ήττα στη Ρωσία.
Οι ασκήσεις των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών αποτρεπτικών δυνάμεων είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Ήταν προγραμματισμένες εκ των προτέρων.
Πραγματοποιούνται τακτικά κάθε χρόνο», είπε σε ερώτηση σχετικά με το θέμα.
Σύμφωνα με τον Peskov, η άσκηση πέτυχε απόλυτα.
«Όλοι οι στόχοι που τέθηκαν για την άσκηση επιτεύχθηκαν», σημείωσε.


RS-24_Yars.jpg
Ρωσικό MiG – 31 αναχαίτισε νορβηγικό αεροσκάφος P-8A Poseidon στη Θάλασσα Barents

Ρωσικό μαχητικό MiG-31 αναχαίτισε αεροσκάφος P-8A Poseidon της νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Θάλασσα Barents, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Για τον εντοπισμό του εναέριου στόχου και την αποφυγή παραβίασης τoυ ρωσικού εναέριου χώρου, απογειώθηκε αεροσκάφος MiG-31.
Το ρωσικό μαχητικό ταυτοποίησε τον εναέριο στόχο ως αεροσκάφος R-8A Poseidon της νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Το ξένο αεροσκάφος έκανε αναστροφή και δεν παραβίασε τα ρωσικά σύνορα.
Το ρωσικό μαχητικό εκτέλεσε την αποστολή του σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Το MiG-31 είναι ένα υπερηχητικό αεροσκάφος από τα ταχύτερα στον κόσμο.

Javier Solana (Πρώην επικεφαλής ΝΑΤΟ): Ο Putin είναι μετρημένος, προσεκτικός, ο Netanyahu είναι μια αποτυχία

Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Javier Solana πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin είναι ένας άνθρωπος που ζυγίζει προσεκτικά τα λόγια του.
Παράλληλα, περιέγραψε με μία λέξη τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu: αποτυχία.
Ο Putin
είναι πιο ψυχρός άνθρωπος από τον πρώτο Ρώσο Πρόεδρο Γέλτσιν.
Είναι ένας άνθρωπος που σκέφτεται πολλά πράγματα πριν τα πει, ξέρει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο.
Ο Javier Solana 81 ετών πλέον, είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Pais, σημειώνοντας ότι γνώριζε προσωπικά τον Ρώσο ηγέτη Putin.
Σχολιάζοντας την κατάσταση στη Μέση Ανατολή , ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ εξέφρασε ανησυχίες για την προσωπικότητα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.
«Το Ισραήλ κυβερνάται για πάρα πολλά χρόνια από έναν άνθρωπο τον οποίο δεν σέβομαι.
Ο Benjamin Netanyahu είναι αποτυχημένος, ήταν ένας από τους πιο σκληρούς πολιτικούς που ευθύνονται για τη μη συμμόρφωση με τη συμφωνία των δύο κρατών» τόνισε ο Javier Solana.
Ο Javier Solana κατείχε διάφορες υπουργικές θέσεις στην ισπανική κυβέρνηση στο παρελθόν.
Από το 1995 έως το 1999 ήταν Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και από το 1999 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Javier Solana είναι πολιτικός από την Ισπανία.
Μετά τη νίκη του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) στις βουλευτικές εκλογές, κατείχε επανειλημμένα υπουργικές θέσεις στις κυβερνήσεις του Felipe González Márquez (1982-1996).
Έτσι, ήταν Υπουργός Πολιτισμού της Ισπανίας (1982-1988), Υπουργός Παιδείας και Επιστημών (1988-1992), και Υπουργός Εξωτερικών (1992-1995).
Από το 1995 έως το 1999 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και από το 1999 έως το 2009 Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παγκόσμια φωτιά θα κάψει τη Δύση

Τα γεγονότα στην Ουκρανία και η ασταθής κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι οι συνέπειες των προσπαθειών των δυτικών χωρών να οικοδομήσουν μια παγκόσμια τάξη που τους ωφελεί, σε βάρος των άλλων δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), Leonid Anfimov.
«Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία και το ξέσπασμα μίας ακόμη σύγκρουσης Παλαιστινίων-Ισραηλινών δεν είναι παρά μια άμεση συνέπεια της μη εκπλήρωσης από τη Δύση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της επιθυμίας να ζήσει στον άδικο που δημιούργησε», τόνισε.
«Όταν προκύπτουν εστίες έντασης σε τέτοιες περιοχές οι οποίες θα μπορούσαν να σβήσουν σε τοπικό επίπεδο, τρίτες δυνάμεις εμφανίζονται αμέσως εκεί και χωρίς αποτυχία αρχίζουν να πυροδοτούν αυτό που αρχικά ήταν μια μικρή φωτιά σε μια πυρκαγιά παγκόσμιας κλίμακας», είπε.

Politico: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν…βοηθάμε την Ουκρανία για να έχουμε οικονομική ανάπτυξη στην Αμερική

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden καλεί ιδιωτικά τους εκπροσώπους και των δύο πολιτικών κομμάτων στο Κογκρέσο προσπαθώντας να τους πείσει για περαιτέρω χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία με το γεγονός ότι υποτίθεται ότι θα γίνει το κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, αναφέρει το Politico.
Σύμφωνα με το Politico, η στρατηγική που επέλεξε η κυβέρνηση έχει σχεδιαστεί για να πείσει το κοινό ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία «θα ωφελήσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» και θα ενισχύσει τη βιομηχανική βάση των ΗΠΑ.
«Με την αναπλήρωση του αποθέματος όπλων μας, συνεργαζόμαστε με την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ για να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας και να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας μας και των συμμάχων της, τώρα και στο μέλλον»,.
Η αλλαγή στη στρατηγική του Λευκού Οίκου, όπως σημειώνει το Politico, συμβαίνει λόγω του αυξανόμενου σκεπτικισμού μεταξύ των Αμερικανών για την ανάγκη συνέχισης της βοήθειας προς την Ουκρανία.
Ανώτερος αξιωματούχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τόνισε ότι, ο Λευκός Οίκος «παραδεχόταν σιωπηλά ότι η ρητορική του σχετικά με την Ουκρανία ήταν μια καταστροφή... και ότι έπρεπε να αλλάξει».
«Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες για να βοηθηθεί η κυβέρνηση να καταλάβει ότι η ρητορική της είναι εντελώς απαράδεκτη - χρησιμοποιούν γλώσσα στην οποία οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ανταποκρίνονται, χωρίς να προβάλλουν πειστικά επιχειρήματα».

ΗΠΑ: Νέο πακέτο βοήθειας 150 εκατ. δολ στην Ουκρανία με πυρομαχικά για NASAMS - HIMARS

Το τελευταίο πακέτο βοήθειας ασφαλείας προς την Ουκρανία αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει πυρομαχικά για οπλικά συστήματα όπως το NASAMS και το HIMARS, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.
Άλλα πυρομαχικά που θα παρασχεθούν περιλαμβάνουν, σύμφωνα με τη δήλωση, πυραύλους AIM-9M για αεράμυνα.
Επίσης το στρατιωτικό πακέτο περιλαμβάνει αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger και Javelin κατά τεθωρακισμένων, βλήματα πυροβολικού 155mm και 105mm και περισσότερα από 2 εκατομμύρια φυσίγγια φορητών όπλων.

Alexei Pushkov (Ρωσία): Η αλλαγή ρητορικής των ΗΠΑ για την Ουκρανία… είναι απόδειξη αποτυχίας

Η νέα αιτιολόγηση για την υποστήριξη της Ουκρανίας, που επικαλέστηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden για τα μέλη του Κογκρέσου, ήταν μια αναγνώριση των ανούσιων επιχειρημάτων του, τόνισε ο ρώσος βουλευτής Alexei Pushkov.

Όπως ανέφερε προηγουμένως το Politico, επικαλούμενο μέλη του Κογκρέσου, η κυβέρνηση Biden άλλαξε ρητορική και ζητάει βοήθεια για την Ουκρανία με πρόσχημα ότι θα είναι το κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Washington Post: Εάν κερδίσει ο Trump τις εκλογές, η βοήθεια προς την Ουκρανία θα μειωθεί σημαντικά

Η πιθανή νίκη του Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024 θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την Ουκρανία, θα αντιμετωπίσει σημαντική μείωση της εξωτερικής χρηματοδότησης, υποστηρίζει η Washington.
Οι σύμμαχοι του Κιέβου έχουν στείλει μια πλημμύρα στρατιωτικής και άλλης βοήθειας αξίας άνω των 230 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τους επόμενους 20 μήνες, η πιθανότητα η Ουκρανία να λάβει κάτι κοντά σε αυτό το ποσό είναι μηδενική» σημείωσε η Washington Post.
Σύμφωνα με την Washington Post, η Ευρώπη προετοιμάζεται για την πιθανή εκλογική νίκη του Trump και την επακόλουθη μείωση της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
«Αυτό ώθησε τους προβληματισμένους δυτικούς ηγέτες να αρχίσουν να αναπτύσσουν στρατηγικές για να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία προστατεύεται αποτελεσματικά», σημειώνει η Washington Post, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το κενό που θα προκύψει από την μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, η οποία αντιπροσωπεύει «σχεδόν το 50% της βοήθειας που αποστέλλεται στην Ουκρανία».

Forsal (Πολωνική εφημερίδα): Η κλιμάκωση στο Ισραήλ άλλαξε τη στάση των δυτικών πολιτικών απέναντι στον Zelensky

Η κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης έχει αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την Ουκρανία, με την οποία ο Zelensky, συνηθισμένος στη συνεχή προσοχή, θα πρέπει να συμβιβαστεί, αναφέρει ένα άρθρο στην πολωνική εφημερίδα Forsal.
«Όταν ο Zelensky ήταν απασχολημένος με την αντικατάσταση παλιών φίλων από την Κεντρική Ευρώπη με νέους, ήταν σαφές ότι η γεωπολιτική τελικά θα έκανε τη δουλειά της», επισημαίνει η Forsal.
Η επιθυμία να γίνουν φίλοι με τη Γερμανία και να αντικατασταθεί η Πολωνία με τη Ρουμανία για τους Ουκρανούς θα μπορούσε να είχε κάποια λογική, αλλά σύντομα έγινε σαφές ότι η αποκατάσταση των σχέσεων με το ισχυρότερο κράτος της ΕΕ δεν ήταν αρκετή για να αποτραπούν οι αποτυχίες.
Η κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης και η κατάρρευση του συστήματος ασφαλείας στη Μέση Ανατολή έχουν αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τα προβλήματα της Ουκρανίας, η οποία έχει γίνει «ένα από τα μέτωπα» για τη Δύση και έχει πάψει να είναι βασικό πρόκληση ασφαλείας, σημειώνει η Forsal.
«Μέχρι τώρα ήταν ο Ζελένσκι που καθόριζε τα αιτήματα για συναντήσεις μαζί του.
Θεωρούνταν κύρος για τους ηγέτες άλλων χωρών να είναι δίπλα του.
Αλλά το Ισραήλ τον απέρριψε, επισημαίνοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για συναντήσεις».

Elon Musk: Έχει δίκιο ο οικονομολόγος Sachs, είναι ανοησία η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Elon Musk υποστήριξε την άποψη του διάσημου οικονομολόγου Sachs, ο οποίος επέκρινε την πολιτική των ΗΠΑ για την στήριξη της Ουκρανίας.
Ο Sachs ανάρτησε ένα σχόλιο στο κοινωνικό δίκτυο X, όπου υπενθύμισε ότι το 2022 οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, με πρόσχημα μια επιτυχημένη αντεπίθεση κατά της Ρωσίας…
Ως αποτέλεσμα, η πρώτη γραμμή πρακτικά δεν άλλαξε, ενώ η Ρωσία κατέλαβε εδάφη.
«Τώρα στην Περιφέρεια της Κολούμπια όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον λένε ότι άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία θα την βοηθήσουν να κερδίσει», αλλά μόνο ένας «ανόητος» θα μπορούσε να το πιστέψει αυτό τόνισε ο Sachs.
«Υπάρχουν πολλοί ανόητοι εκεί έξω», έγραψε ο Musk κάτω από την ανάρτηση του επιχειρηματία.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Ο Ρωσικός κατάφερε συντριπτικό πλήγμα στους Ουκρανούς στην περιοχή Khmelnitsky – Διέλυσαν 24 αεροπλάνα σε 5 ημέρες

Τη νύχτα της 25ης Οκτωβρίου, νέα κύματα ρωσικών επιδρομών έπληξαν τις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στις περιοχές Cherkassy, Khmelnitsky, Kherson καθώς και στο Κίεβο.
Οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές σε εγκαταστάσεις υποδομής στην περιοχή Khmelnytsky.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι ρωσικά πλήγματα έπληξαν το αεροδρόμιο Starokonstantinov, το οποίο δέχεται ρωσικά πυρά σε τακτική βάση.
Οι ρωσικοί πύραυλοι είναι απίθανο να καταστρέψουν τα ουκρανικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο.
Χάρη στην έγκαιρη αναγνώριση του ΝΑΤΟ, απογειώνονται αμέσως όταν η ρωσική στρατηγική αεροπορία προετοιμάζεται για επίθεση.
Όμως τα ρωσικά χτυπήματα ακριβείας καταστρέφουν μεγάλες αποθήκες εκεί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με πυραύλους του ΝΑΤΟ.
Από την άλλη πλευρά, ο ουκρανικός στρατός και οι εταίροι του στο ΝΑΤΟ αποδείχτηκαν απροετοίμαστοι για ρωσικά πλήγματα με αναβαθμισμένα UAV στα αεροδρόμια στις πίσω περιοχές.
Τον περασμένο μήνα, το ρωσικό Lancet, του οποίου η εμβέλεια φέρεται να αυξήθηκε, χτύπησε τουλάχιστον τρία ουκρανικά αεροσκάφη σε χώρους στάθμευσης στις περιοχές Krivyi Rih και Mykolaiv.

Τα ρωσικά πλήγματα στις πίσω περιοχές δεν είναι η μόνη απειλή για τα εναπομείναντα ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη.
Εξακολουθούν να αναχαιτίζονται συχνά από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατά τη διάρκεια των αποστολών μάχης στην πρώτη γραμμή.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 24 ουκρανικά αεροπλάνα σε πέντε ημέρες. Αποδείχθηκε ότι ήταν το σύστημα αεράμυνας S-400 Triumph σε συνδυασμό με το αεροσκάφος ανίχνευσης ραντάρ μεγάλης εμβέλειας A-50 ήταν αποτελεσματικά

Πράγματι, ο ρωσικός στρατός ανέφερε την καταστροφή αυξημένου αριθμού ουκρανικών αεροσκαφών την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, δύο MiG-29 καταρρίφθηκαν στην περιοχή DPR και Kirovograd στις 25 Οκτωβρίου.
Ένα ακόμη εκπαιδευτικό αεροσκάφος μάχης L-39 καταρρίφθηκε στην περιοχή Dnipropetrovsk.
Η καταστροφή αριθμού ρεκόρ 7 ουκρανικών μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 αναφέρθηκε στις 20 Οκτωβρίου.

Συνεχίζεται η προέλαση των ρώσων στην γραμμή Kupyansk-Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove στις 25 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν αρκετές απροσδιόριστες ουκρανικές θέσεις στην κατεύθυνση Kupyansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), το Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk), το Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk), το Makiivka (20 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove) και το Nadiya (15 χλμ ανατολικά του Svatove).
Ένας ρωσικός συνεργάτης μέσων ενημέρωσης ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις κοντά στην Kyslivka (20 χλμ. νοτιοανατολικά του Kupyansk) το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου….

Μάχες χωρίς προέλαση Ουκρανών στο Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 25 Οκτωβρίου, αλλά δεν έκαναν καμία προέλαση.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Bakhmut.
Ο εκπρόσωπος των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, αντισυνταγματάρχης Volodymyr Fityo, δήλωσε στις 24 Οκτωβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Klishchiivka (7 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και στο Andriivka (10 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Ο Fityo δήλωσε ότι μάχες σημειώθηκαν επίσης κοντά στο Khromove (αμέσως δυτικά του Bakhmut).
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Maloyllinivka (4 χιλιόμετρα βόρεια του Bakhmut), Andriivka, Kurdyumivka (13 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και Pivnichne (20 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Bakhmut στις 25 Οκτωβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Bohdanivka (6 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut), Ivanivske (6 χλμ δυτικά του Bakhmut), Klishchiivka και Andriivka.

Νέα εδαφικά κέρδη για τους ρώσους στην πόλη Avdiivka αλλά και απώλειες τεθωρακισμένων

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 25 Οκτωβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση, ωστόσο είχαν απώλειες σε τεθωρακισμένα.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοδυτικά της Krasnohorivka (5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Stepove (3 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), Tonenke (5 χλμ δυτικά της Avdiivka), Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka) και Nevelske (13 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksandr Shtupun, δήλωσε στις 24 Οκτωβρίου ότι η συχνότητα των ρωσικών επιθέσεων κοντά στην Avdiivka έχει μειωθεί…
Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν «σοβαρή τακτική επιτυχία» στις προσεγγίσεις προς την Avdiivka και κοντά στο Stepove και προχώρησαν στη σιδηροδρομική γραμμή βόρεια της Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν από το Krasnohorivka στο Novokalynove (7 χλμ. βόρεια της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν σε μεγάλο βαθμό ότι οι ρωσικές δυνάμεις έλεγχαν τον σωρό απορριμμάτων Avdiivka, το επιβεβαίωσε και ένας Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής.
Ο αρχηγός της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης Avdiivka της Ουκρανίας Vitaly Barabash αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τον σωρό απορριμμάτων Avdiivka και δήλωσε ότι ο σωρός των απορριμμάτων είναι μια αμφισβητούμενη «γκρίζα περιοχή».

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το σημαντικό ουκρανικό προπύργιο Novodarovka στη Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε μία από τις περιοχές της Vremevka και κατέλαβαν επίσης ένα σημαντικό ουκρανικό προπύργιο κοντά στη Novodarovka στην περιοχή Zaporizhia, έκανε γνωστό στο TASS ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος «We Are Together with Russia».
«Υπήρξε μία επιτυχία στην περιοχή Vremevka.
Στην περιοχή Priyutnoye και Novodarovka, προχωρήσαμε άλλα 150 μέτρα.
Οι δυνάμεις μας κατέλαβαν ένα σημαντικό εχθρικό σημείο στην περιοχή Novodarovka», είπε ο Rogov.
Τόνισε ότι μετά την απώλεια του ισχυρού σημείου, ουκρανικά στρατεύματα οδηγήθηκαν σε μια χαράδρα, γεγονός που έδωσε ένα επιπλέον πλεονέκτημα στις ρωσικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, ο Ρωσικός στρατός αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες στην περιοχή Vremevka.

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_252023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_October_252023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_October_252023_1.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_252023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_252023.png
Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_October_252023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης