Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφαγή με 22 νεκρούς και 60 τραυματίες από mass shooting στο Maine των ΗΠΑ - Άφαντος ο δράστης

Σφαγή με 22 νεκρούς και 60 τραυματίες από mass shooting στο Maine των ΗΠΑ - Άφαντος ο δράστης
Δεν είναι γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης - Λευκός 40χρονος ο δράστης
(upd) Τουλάχιστον 22 νεκροί και 50 με 60 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός ενός ακόμα mass shooting (ένοπλες επιθέσεις με περισσότερα από 4 θύματα) στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πόλη Lewiston στην Πολιτεία του Maine.
Ένοπλος άνοιξε πυρ σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης, συμπεριλαμβανομένων μπαρ και ενός χώρου bowling.
Οι Αρχές αναγνώρισαν τον δράστη στο πρόσωπο του 40χρονου Robert Card, ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.
O Card φέρεται να είναι εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων σε εγκατάσταση του στρατού των ΗΠΑ και να υπήρξε για μια περίοδο τρόφιμος σε μονάδα ψυχικής υγείας, από την οποία ωστόσο είχε λάβει εξιτήριο.

6_64.JPG
Η επίθεση

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: στην αίθουσα bowling και πάρτι Sparetime Recreation, στο εστιατόριο-μπαρ Schemengees Bar & Grille Restaurant και σε εφοδιαστικό κέντρο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart.
Είναι χαρακτηριστικό πως η απόσταση του μπαρ από την αίθουσα bowling είναι περίπου 6,5 χιλιόμετρα και του εφοδιαστικού κέντρου από το μπαρ άλλα 2,5 χιλιόμετρα.
7_39.jpg
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία εκτίμηση για το κίνητρο της επίθεσης του Card, ο οποίος ήταν οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, χαρακτηρίζοντας τον «επικίνδυνο» και έχοντας δώσει στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες του καθώς και εικόνες από ένα άσπρο βαν, για το οποίο ζητούνται και πληροφορίες.
Οι Αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς ο ένοπλος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ένοπλος.
5_101.JPG
Κλειστά τα σχολεία

Λόγω αυτού του γεγονότος, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για σήμερα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden μίλησε τηλεφωνικά με την κυβερνήτρια του Maine, Janet Mills καθώς και μέλη του Κογκρέσου από την πολιτεία, προσφέροντας την πλήρη υποστήριξη των ομοσπονδιακών αρχών, κάνοντας λόγο για ένα «φρικιαστικό» περιστατικό. Η πιο αιματηρή

Η επίθεση αυτή είναι η πιο πολύνεκρη στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2019, όταν νεαρός εφοδιασμένος με AK-47 άνοιξε πυρ εναντίον πελατών σούπερ μάρκετ στο Ελ Πάσο, κυρίως Μεξικανούς και Λατινοαμερικάνους, διαπράττοντας – σύμφωνα με τις αρχές – έγκλημα ρατσιστικού μίσους.
Στην επίθεση αυτή είχαν σκοτωθεί 23 άνθρωποι.
Η φονικότερη επίθεση ενόπλου στην αμερικανική ιστορία διαπράχτηκε στο Las Vegas το 2017, όταν άνδρας που είχε στην κατοχή του αρκετά αυτόματα τουφέκια άνοιξε πυρ από δωμάτιο σε υψηλό όροφο ξενοδοχείου, σκοτώνοντας 58 ανθρώπους.
Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και σχεδόν ο ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με τουλάχιστον ένα όπλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης