Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ischinger (Γερμανία): Όνειρο απατηλό η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ischinger (Γερμανία): Όνειρο απατηλό η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
Η Ουκρανία έχει προβλήματα με τη διαφθορά, την αδύναμη οικονομία και τον πόλεμο, που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης
Ο πρώην πρόεδρος της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου, Wolfgang Ischinger, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Die Welt ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να τρέφει απατηλές ελπίδες για επικείμενη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η δήλωσή του έγινε πριν από δημοσίευμα του Reuters ότι η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια αξιολόγηση της προόδου της Ουκρανίας στην υποψηφιότητά της για ένταξη τον επόμενο μήνα.
Πρόκειται για ένα βασικό σημείο στην απόφαση για το εάν θα αρχίσουν ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία.
Μέχρι στιγμής, οι δηλώσεις των Βρυξελλών γεννούν ελπίδες στο Κίεβο ότι η διαδικασία ένταξης στην ΕΕ θα είναι γρήγορη και απλή, πρόσθεσε ο Ischinger ο οποίος ήταν επίσης πρώην πρεσβευτής της Γερμανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αλλά φοβάται ότι, όπως στην περίπτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στις οποίες προσφέρθηκε η προοπτική ένταξης το 2003, αυτό θα οδηγήσει μόνο σε απογοήτευση.
Η υπόθεση ότι η Ουκρανία θα είναι μέρος της ένωσης μέχρι το 2030 είναι υπερβολικά αισιόδοξη, ακόμα κι αν ήταν μια απολύτως ιδανική δημοκρατία χωρίς προβλήματα.
Η Ουκρανία έχει προβλήματα με τη διαφθορά, την αδύναμη οικονομία και τον πόλεμο, που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης, επεσήμανε ο Ischinger.
Επιπλέον, η διαδικασία ένταξης στην ΕΕ είναι αρκετά επίπονη λόγω νομικών δυσκολιών, διότι πρέπει να εφαρμοστούν δεκάδες χιλιάδες νόμοι και κανονισμοί. Ταυτόχρονα, υπό τις παρούσες συνθήκες, εάν η Ουκρανία εισέλθει στην ένωση, θα γίνει ο μοναδικός δικαιούχος της βοήθειας των δωρητών και όλες οι άλλες 27 χώρες μέλη θα γίνουν δωρητές της, τόνισε ο Γερμανός πολιτικός.
Σημείωσε επίσης ότι όλα όσα συμβαίνουν τώρα στην Ευρώπη καταδεικνύουν μια «αλλαγή εποχής», η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι μια ρητορική τεχνική που δεν είναι ακόμη καλά κατανοητή στη γερμανική κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης