Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές την τρομοκρατία και ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς να την πολεμήσει

Κρεμλίνο: Η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές την τρομοκρατία και ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς να την πολεμήσει
«Η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές τρομοκράτες, καθώς και την τρομοκρατία στις διάφορες εκφάνσεις της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου
Η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει την τρομοκρατία σε πολλές περιπτώσεις, η χώρα γνωρίζει καλύτερα από άλλα κράτη πώς να την καταπολεμήσει και θα συνεχίσει να μάχεται εναντίον αυτής της απειλής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov.
«Η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές τρομοκράτες, καθώς και την τρομοκρατία στις διάφορες εκφάνσεις της, και γνωρίζουμε καλύτερα από πολλούς άλλους περί τίνος πρόκειται και πώς να πολεμήσουμε εναντίον της χωρίς συμβιβασμούς», είπε ο Peskov.
Η δήλωσή του έρχεται ως απάντηση στο σχόλιο για την τραγική επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης στο θέατρο Dubrovka της Μόσχας το 2002.
«Σίγουρα θυμόμαστε τους πάντες», συνέχισε.
«Θυμόμαστε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όλους όσους σκοτώθηκαν σε αυτή τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση.
Θυμόμαστε όλους όσους κατέβαλαν όλες τις προσπάθειες θυσιάζοντας τις ζωές τους για να σώσουν ανθρώπους, που τελικά σώθηκαν».
Στις 23 Οκτωβρίου 2002, 40 τρομοκράτες εισέβαλαν στο θέατρο Dubrovka της Μόσχας, όπου ανέβαινε το μιούζικαλ «Nord-Ost», πήραν όμηρους 914 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των θεατών και των μελών του καστ. Το πρωί της 26ης Οκτωβρίου, οι περισσότεροι από τους ομήρους ελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής αστυνομικής επιχείρησης.
Η πολιορκία του Dubrovka , η πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, στοίχισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 10 ανήλικων παιδιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης