Τελευταία Νέα
Διεθνή

OHE: Veto στο αμερικανικό ψήφισμα για τη Γάζα από Ρωσία και Κίνα - Δεν προέβλεπε κατάπαυση του πυρός

OHE: Veto στο αμερικανικό ψήφισμα για τη Γάζα από Ρωσία και Κίνα - Δεν προέβλεπε κατάπαυση του πυρός
Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ απέρριψε το αμερικανικό προσχέδιο ως «εξαιρετικά πολιτικοποιημένο»
Το ψήφισμα των ΗΠΑ που ζητούσε «ανθρωπιστικές παύσεις» στη Γάζα, αλλά όχι κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα, απορρίφθηκε μέσω veto της Ρωσίας και της Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Πλην των ΗΠΑ, το σχετικό ψήφισμα υπερψηφίστηκε από την Αλβανία, τη Γαλλία, το Εκουαδόρ, τη Γκαμπόν, τη Γκάνα, τη Ιαπωνία, τη Μάλτα, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Βραζιλία και Μοζαμβίκη «απείχαν».
Σημειώνεται πως μόνο τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας – η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία – έχουν δικαίωμα veto.

Εκπρόσωπος Ρωσίας: Εξαιρετικά πολιτικοιημένο το προσχέδιο των ΗΠΑ, δεν βάζει φρένο στην επίθεση του Ισραήλ

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να αποτρέψουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας από το να έχουν «οποιαδήποτε πιθανή επιρροή σε μια πιθανή επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα».
Κατηγόρησε, επίσης, το αμερικανικό ψήφισμα επειδή απέτυχε να ζητήσει κατάπαυση του πυρός και να μην συμπεριλάβει την καταδίκη των επιθέσεων εναντίον αμάχων στη Γάζα.
«Αυτό το εξαιρετικά πολιτικοποιημένο έγγραφο έχει ξεκάθαρα έναν στόχο: όχι να σώσει τους αμάχους, αλλά να στηρίξει το πολιτικό status των ΗΠΑ στην περιοχή», τόνισε με νόημα ο Nebenzya ενώπιο των διπλωματών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης