Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνοί συνοριοφύλακες έσπασαν τα πόδια δύο μεταναστών και τους «πέταξαν» στη Λευκορωσία

Πολωνοί συνοριοφύλακες έσπασαν τα πόδια δύο μεταναστών και τους «πέταξαν» στη Λευκορωσία
Ένας Αφγανός υπήκοος είπε ότι ο στρατός από την άλλη πλευρά των συνόρων τους είχε συλλάβει και τους ξυλοκόπησε άγρια
Πολωνοί συνοριοφύλακες έσπασαν τα πόδια δύο μεταναστών και τους απώθησαν στο έδαφος της Λευκορωσίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κρατική Επιτροπή Συνόρων του Μινσκ.
«Το απόγευμα της 24ης Οκτωβρίου 2023 οι Λευκορώσοι συνοριοφύλακες ανακάλυψαν δύο αλλοδαπούς κοντά σε έναν φράχτη στα σύνορα με την Πολωνία που δεν μπορούσαν να κινηθούν μόνοι τους και χρειάζονταν ιατρική βοήθεια.
Ένας Αφγανός υπήκοος είπε ότι ο στρατός από την άλλη πλευρά των συνόρων τους είχε συλλάβει και τους ξυλοκόπησε άγρια.
Εκτός από τη σωματική βία, χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα εναντίον άοπλων ανθρώπων και στη συνέχεια, απειλούμενοι με βία, εκδιώχθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι γιατροί που έφτασαν στο σημείο διέγνωσαν ότι ο Αφγανός υπήκοος είχε κάταγμα στον αστράγαλο, ενώ ένας υπήκοος Μπαγκλαντές είχε τραύματα και κάταγμα στο πόδι.
Πολωνοί, Λετονοί και Λιθουανοί συνοριοφύλακες προσπαθούν με τη βία να οδηγήσουν μετανάστες προς τη Λευκορωσία ή να αφήσουν τα πτώματα των νεκρών προσφύγων στα σύνορα.
Το 2022, στελέχη της Επιτροπής Κρατικών Συνόρων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας αναχαίτισαν περισσότερες από 3.800 απόπειρες να εκτοπίσουν από τις χώρες της ΕΕ περίπου 31.000 αλλοδαπούς.
Από τον Αύγουστο του 2021, οι Λευκορώσοι συνοριοφύλακες έχουν ανακαλύψει 38 πτώματα νεκρών μεταναστών στα σύνορα με την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων 19 στα πολωνικά σύνορα, 10 - στα σύνορα με τη Λετονία και εννέα - στα σύνορα της Λιθουανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης