Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση των ΗΠΑ στο Ιράν - Biden: «Το μήνυμά μου στον Ayatollah; Θα απαντήσουμε»

Προειδοποίηση των ΗΠΑ στο Ιράν - Biden: «Το μήνυμά μου στον Ayatollah; Θα απαντήσουμε»
Απευθείας προειδοποίηση στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ο Πρόεδρος Joe Biden δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε οποιεσδήποτε επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή και εξέπεμψε απευθείας προειδοποίηση στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei.
«Η προειδοποίησή μου προς τον Ayatollah ήταν ότι εάν συνεχίσουν να κινούνται εναντίον αυτών των στρατευμάτων, θα απαντήσουμε», τόνισε με νόημα ο Biden σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Anthony Albanese.
Προειδοποίησε ως εκ τούτου το Ιράν να μην χρησιμοποιήσει τη σύγκρουση Ισραήλ-Hamas ως δικαιολογία για να διεξάγει επιχειρήσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν σταθμεύσει στο Ιράκ και τη Συρία λόγω αποστολής κατά του ISIS από το 2014.
Τα σχετικά σχόλια έρχονται καθώς η κυβέρνηση Biden συστηματικά προειδοποιεί για τον κίνδυνο περισσότερων επιθέσεων στα αμερικανικά στρατεύματα εκ μέρους του Ιράν που «επιδιώκει να διευρύνει τη σύγκρουση».
Περισσότερες από δώδεκα τέτοιες επιθέσεις έχουν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα περίπου, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.
Από τις 7 Οκτωβρίου, οπότε και ξέσπασε η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas, οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή, μετακινώντας ένα αεροπλανοφόρο και επιθετικά πλοία στον Αραβικό Κόλπο.
Έχει επίσης στείλει προηγμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας για να ενισχύσει τα στρατεύματά της που σταθμεύουν σε όλη τη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης