Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέος πρόεδρος της βουλής των Αντιπροσώπων ο εκλεκτός του Trump, Mike Johnson

ΗΠΑ: Νέος πρόεδρος της βουλής των Αντιπροσώπων ο εκλεκτός του Trump, Mike Johnson
Δικηγόρος με ειδικό ενδιαφέρον το Συνταγματικό Δίκαιο, ο Johnson θεωρείται ως άνθρωπος του Trump στο Κογκρέσο
Ο βουλευτής της Louisiana Mike Johnson, ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων πριν από λίγες στιγμές, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του πρώην προέδρου Donald Trump, ενώ παράλληλα ήταν και εκ των βασικών πρωταγωνιστών εντός  του Κογκρέσου σε αυτό που οι Δημοκρατικοί αποκαλούν «αποτυχημένες προσπάθειες ανατροπής των εκλογών του 2020».
Ο Ρεπουμπλικανός από τη Louisiana εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή το 2016 και υπηρετεί ως αντιπρόεδρος της Διάσκεψης των Ρεπουμπλικανών της Βουλής, καθώς και ως αναπληρωτής στην ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
Δικηγόρος με ειδικό ενδιαφέρον το Συνταγματικό Δίκαιο, ο Johnson συμμετείχε σε μια ομάδα Ρεπουμπλικανών της Βουλής ψηφίζοντας υπέρ της αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Ιανουαρίου του 2021.
Μετά την εκλογή του Joe Biden στις 7 Νοεμβρίου 2020, ο Johnson ανάρτησε στο X (τότε γνωστό ως Twitte) το εξής μήνυμα: «μόλις τηλεφώνησα στον Πρόεδρο Trump για να πω το εξής: "Μείνετε δυνατός και συνεχίστε να αγωνίζεστε, κύριε! Το έθνος εξαρτάται από την αποφασιστικότητά σας. Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στη δικαιοσύνη του εκλογικού μας συστήματος"».
Αν και ο Trump είχε προαναγγείλει ότι δεν θα στηρίξει επισήμως κανέναν Ρεπουμπλικάνο για την ανάληψη του αξιώματος του προέδρου, τελικώς υποστήριξε τον Johnson με μία ανάρτησή του στο Truth Social.
«Το 2024 θα έχουμε μια ακόμη μεγαλύτερη και πιο σημαντική ΝΙΚΗ! Η ισχυρή μου ΠΡΟΤΑΣΗ είναι να πάω με τον κορυφαίο υποψήφιο, τον Mike Johnson, & ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ [ενν. την εκλογή του], ΓΡΗΓΟΡΑ!» τόνισε σχετικά ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Μέχρι τώρα, ο Johnson ήταν μέλος της Επιτροπής Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών του Κογκρέσου.
Επίσης, έχει διατελέσει πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση.
Σημειώνεται ότι αφού έλαβε πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Louisiana και Διδακτορικό από το Νομικό Κέντρο Paul M. Hebert, ο Johnson ανέλαβε ρόλους ως καθηγητής κολεγίου, ενώ μετέπειτα ανέλαβε και τη δική του ραδιοφωνική εκπομπή, πολιτικού περιεχομένου.
Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα στο νομοθετικό σώμα της Louisiana, όπου υπηρέτησε από το 2015 έως το 2017, προτού εκλεγεί στο Κογκρέσο στην Τέταρτη Περιφέρεια της Louisiana.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης