Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικές εικόνες στη Γάζα: Σε ομαδικούς τάφους οι νεκροί - Νetanyahu: «Προετοιμαζόμαστε για τη χερσαία επέμβαση»

Δραματικές εικόνες στη Γάζα: Σε ομαδικούς τάφους οι νεκροί - Νetanyahu: «Προετοιμαζόμαστε για τη χερσαία επέμβαση»
Οι ομαδικές ταφές έχουν πάρει το πράσινο φως από τους τοπικούς μουσουλμάνους ιερείς
Συνεχίζεται για 19η ημέρα το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού.
Οι σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί ισοπεδώνουν τις εναπομείνασες περιοχές της Γάζας.
Είναι τόσα τα πτώματα των Παλαιστινίων στη Γάζα, που θάβουν τους νεκρούς σε ομαδικούς τάφους, δίνοντας τους αριθμό αντί για όνομα…
Εσχάτως κάποιες οικογένειες χρησιμοποιούν βραχιόλια, με την ελπίδα τουλάχιστον, αν σκοτωθούν, να τους βρουν οι συγγενείς τους και να ταφούν κανονικά.
8_52.JPG
Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu απηύθυνε διάγγελμα μετά τη συνεδρίαση του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου.
Όπως τόνισε, «Η χερσαία εισβολή θα πραγματοποιηθεί, παρά τις καθυστερήσεις».
Το διάγγελμα ήρθε μετά την πληροφορία της Wall Strett Journal ότι το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή.

Ομαδικοί τάφοι…

Οι ομαδικές ταφές έχουν πάρει το πράσινο φως από τους τοπικούς μουσουλμάνους ιερείς.
Πριν από την ταφή, οι γιατροί κρατούν φωτογραφίες και δείγματα αίματος των νεκρών, και τους δίνουν αριθμούς.

Επισημαίνεται πως ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στον κόσμο, και να κατευθυνθούν νότια, σε πιο ασφαλείς τοποθεσίες.
Στο μεταξύ, αεροπορικές επιδρομές πλήττουν τον θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε: «Οι Ισραηλινές Άμυνας ενθαρρύνουν τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να κινηθούν προς τα νότια και να μην παραμείνουν κοντά σε στόχους στην πόλη».
Αλλά, η Hamas έχει εδραιωθεί μεταξύ του άμαχου πληθυσμού σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.
Έτσι, οπουδήποτε προκύψει στόχος, οι Ισραηλινοί θα τον χτυπήσουν, με τα αποτελέσματα, συνήθως, να είναι μακάβρια.
Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε τους βομβαρδισμούς του στη νότια Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από μια από τις πιο θανατηφόρες ημέρες για τους Παλαιστίνιους από τις 7 Οκτωβρίου.
Οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν ζητήσει να σταματήσουν οι μάχες για να επιτραπεί η βοήθεια στον πολιορκημένο θύλακα, ο οποίος έχει ξεμείνει από νερό, τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα.
Συνολικά 756 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 344 παιδιά, σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που ανέφερε πως τουλάχιστον 6.546 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς από τις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων 2.704 παιδιά.

Παραδοχή ευθύνης από Netanyahu

Αμέσως μετά τη συνάντηση των στελεχών του Πολεμικού Συμβουλίου του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός της χώρας Benjamin Netanyahu, προχώρησε σε διάγγελμα.
Όπως υποστήριξε «Δεν θα δώσουμε καμία λεπτομέρεια στη δημοσιότητα σχετικά με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα», ενώ υπογράμμισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εξουδετερώσει ως τώρα «χιλιάδες τρομοκράτες της Hamas.
Επιπλέον, σε μία πρώτη αναγνώριση της ευθύνης για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο Netanyahu ανέφερε ότι «όλοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για επίθεση, συμπεριλαμβανομένου και εμένα».
«Είμαστε στο αποκορύφωμα ενός αγώνα για την ύπαρξή μας», σχολίασε ακόμα ο Netanyahu και υποστήριξε ότι οι δύο στόχοι είναι η καταστροφή της Χαμάς και η επιστροφή των ομήρων.
Ο Netanyahu τόνισε ακόμα ότι όλα τα μέλη της Χαμάς «είναι νεκροί που περπατούν».
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σημείωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο λειτουργεί «χωρίς πολιτικούς λόγους».
«Ετοιμαζόμαστε για χερσαία εισβολή.
Δεν θα διευκρινίσω πότε, πώς, πόσοι.
Επίσης, δεν θα αναφέρω λεπτομερώς το φάσμα των εκτιμήσεων, τις περισσότερες από τις οποίες το κοινό δεν γνωρίζει.
Και έτσι υποτίθεται ότι είναι.
Αυτός είναι ο τρόπος για να προστατεύσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας», εξήγησε αναφορικά με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα.
«Ο χρόνος της επιχείρησης καθορίστηκε ομόφωνα από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και τον αρχηγό του επιτελείου», αποκάλυψε ακόμα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, καλώντας ξανά τους άμαχους να αποχωρήσουν με κατεύθυνση προς τη Νότια Γάζα.
Επιπλέον, ανέφερε ότι τα υπουργεία του Ισραήλ εργάζονται έτσι ώστε να καταρτίσουν σχέδια για τη φροντίδα των εκτοπισμένων.
Τέλος, ο Benjamin Netanyahu υποστήριξε πως ολοένα και περισσότεροι ξένοι ηγέτες, συντάσσονται με το Ισραήλ και πλέον αναγνωρίζουν ότι «η Ηamas είναι το ISIS και το ISIS είναι η Ηamas».

IDF: Πύραυλος εδάφους – αέρος εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο στο Ισραήλ

Σ
ύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, πύραυλος εδάφους – αέρος εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο στο Ισραήλ για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο που κήρυξε το Τελ Αβίβ στη Χαμάς έπειτα από την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου.
Ισραηλινό αεροσκάφος έπληξε τη θέση από την οποία εκτοξεύτηκε ο πύραυλος.
Παρέμβαση Putin για Μεσανατολικό: Κάποιες δυνάμεις θέλουν να κλιμάκωση της σύγκρουσης

«Βλέπουμε ορισμένες δυνάμεις να επιχειρούν να προκαλέσουν περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, να σύρουν στον πόλεμο όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες και λαούς προς ίδιον όφελος…
Σκοπός είναι να εκτοξεύσουν ένα πραγματικό κύμα χάους μίσους – και όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και πέρα από τα σύνορά της».
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους σημείωσε ότι η επιδείνωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης αφορά και τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Putin, η Μόσχα παρακολουθεί με ανησυχία και πόνο τα γεγονότα στους Αγίους Τόπους, που έχουν ιερή σημασία για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή στην περιοχή συμβαίνει μια ανθρωπιστική καταστροφή.
Υποστήριξε επίσης πως γίνονται προσπάθειες από κάποιους να εκμεταλλευτούν τα θρησκευτικά συναισθήματα των πιστών στο πλαίσιο των όσων συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τον Putin, σκοπός τέτοιων ενεργειών είναι να αυξηθεί η αστάθεια στον κόσμο.
«Αλλά, περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης εγκυμονεί σοβαρές και εξαιρετικά επικίνδυνες, καταστροφικές συνέπειες.
Και όχι μόνο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Η κρίση θα μπορούσε να διαχυθεί πολύ πέρα από τα σύνορα της Μέσης Ανατολής» σημείωσε.
Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε τη θέση της Μόσχας σχετικά με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή:
Βασίζεται σε αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων, κυρίαρχων κρατών: του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.
Τόνισε δε ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί μακροπρόθεσμη και θεμελιώδης ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Η παλαιστινιοισραηλινή σύγκρουση συνδέεται με τα εδαφικά συμφέροντα των δύο πλευρών και παραμένει πηγή έντασης στην περιοχή για πολλές δεκαετίες.

Johnson (πρώην CIA): Πιο επικίνδυνη από την πυραυλική κρίση του 1962, η ένταση στη Μέση Ανατολή

Η τελευταία κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινών - Παλαιστινίων μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω, εάν το Ιράν αποφασίσει να εμπλακεί και εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να βλέπουν τη Ρωσία και την Κίνα ως εχθρούς, δήλωσε στο Sputnik ο Larry Johnson, συγγραφέας και πρώην αναλυτής της CIA.
Η κατάσταση γύρω από μια νέα κλιμάκωση της σύγκρουσης δεν δείχνει σημάδια επίλυσης, με το Τελ Αβίβ ήδη να διανύει την τρίτη εβδομάδα του βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας, επί του παρόντος υπό πλήρη αποκλεισμό.
Αυτές οι εξελίξεις εκτυλίσσονται καθώς οι ΗΠΑ δείχνουν την πλήρη υποστήριξή τους στο Ισραήλ, ενώ τα αραβικά κράτη και το Ιράν έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους.
«Είναι πιο επικίνδυνη από την κουβανική κρίση των πυραύλων του 1962.
Και κάθε μέρα που περνά, πλησιάζουμε στο να βάλουμε φωτιά στον κόσμο», υποστήριξε ο Johnson.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι «κανείς δεν παίρνει το πόδι του από το γκάζι είναι εκπληκτικό».
O Johnson υπενθυμίζει ότι οι ΗΠΑ «βρίσκονται παράνομα στη Συρία», τονίζοντας ότι από τη μία οι Αμερικανοί μιλάνε για μία τάξη βασισμένη σε διεθνείς κανόνες, την οποία παραβιάζουν οι ίδιοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης