Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφοπλιστικά ειλικρινής ο Pyne (Πεντάγωνο): Χαμένη υπόθεση η Ουκρανία – Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν άλλα όπλα – Η Ρωσία θα πάρει και άλλα εδάφη

Αφοπλιστικά ειλικρινής ο Pyne (Πεντάγωνο): Χαμένη υπόθεση η Ουκρανία – Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν άλλα όπλα – Η Ρωσία θα πάρει και άλλα εδάφη
Στην επόμενη επιθετιική της εκστρατεία η Ρωσία θα καταλάβει και άλλα εδάφη εκτιμά ο David T. Pyne, πρώην αξιωματoύχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Η αποτυχημένη αντεπίθεση του Κιέβου ώθησε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την πολιτική τους για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, δήλωσε στο Sputnik ο David T. Pyne, μελετητής της Ομάδας Εργασίας EMP και πρώην αξιωματoύχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Το μέγεθος και το ποσοστό της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το καθεστώς του Κιέβου έχει μειωθεί δραστικά, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.
Το πιο πρόσφατο πακέτο βοήθειας, το 48ο του είδους του, ανήλθε σε μόλις 200 εκατομμύρια δολάρια, όσο το ποσό που καταγράφηκε το 2021 πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ο λόγος για τη μείωση της στρατιωτικής υποστήριξης της Ουάσιγκτον προς το Κίεβο ήταν ότι «οι ΗΠΑ προσέφεραν ένα τεράστιο ποσό ξένης βοήθειας για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 47,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2022», δήλωσε ο Pyne.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε επειδή το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατέλαβε την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και ο μετέπειτα πρόεδρος του Σώματος Kevin McCarthy είχε δηλώσει πως δεν θα υπήρχε άλλη λευκή επιταγή για την Ουκρανία.
«Αυτή η βοήθεια ήταν το ποσό που η κυβέρνηση Biden πίστευε ότι ήταν απαραίτητο για την πλήρη υποστήριξη των στρατιωτικών και οικονομικών αναγκών της Ουκρανίας μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2023 που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2023.
Απλώς δεν έχουν απομείνει πολλά χρήματα που έχουν διατεθεί από το Κογκρέσο πέρυσι για να δώσει στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Pyne.

Χαμένη υπόθεση η Ουκρανία

Υπενθύμισε ότι ο Λευκός Οίκος «μόλις παρουσίασε στο Κογκρέσο ένα πακέτο βοήθειας 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.
Μόνο στην Ουκρανία αντιστοιχούν 61, 4 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι θα χρειαστεί για να συνεχίσει να πολεμά κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2024.
Ο αναλυτής τόνισε ότι η αντεπίθεση απέτυχε «παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε τις πιο επίλεκτες δυτικά εκπαιδευμένες ταξιαρχίες της και τα πιο ικανά οπλικά συστήματα που προμήθευσε η Δύση, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2A5 και των αμερικανικών αρμάτων M-1A1 SA».
«Ηγέτες των δυτικών κυβέρνησεων και αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έρχονται αντιμέτωποι με τη σκοτεινή πραγματικότητα ότι η Ουκρανία έχει εξαντλήσει τις επιθετικές της ικανότητες και επομένως οι δυνάμεις της πρέπει να αναπτυχθούν εκ νέου σε πιο αμυντικές θέσεις για να προφυλαχθούν από μια αναμενόμενη ρωσική χειμερινή επίθεση που πιστεύουν ότι θα πετύχει βα καταλάβει σημαντικές εδαφικές εκτάσεις», σημείωσε ο Pyne.
Υποστήριξε ότι ενώ το Κίεβο θα συνεχίσει να παρουσιάζει μια «λίστα επιθυμιών» για δυτικά όπλα, η προθυμία της Δύσης να τα προμηθεύσει «θα εξαρτηθεί τόσο από το πώς πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί να αντιδράσει στην παροχή αυτών των πρόσθετων οπλικών συστημάτων όσο και από το εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν επαρκή όπλα στα αποθέματά τους για να το κάνουν».
«Θα πίστευα ότι η Ουκρανία μπορεί να περιμένει να λάβει πολύ λιγότερα συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά από τις ΗΠΑ στο μέλλον, καθώς αυτά τα συστήματα είναι τώρα σε έλλειψη και το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ έδειξε την ανάγκη για τις ΗΠΑ να διατηρήσουν ένα σημαντικό εφεδρικό αποθέματα τέτοιων πυρομαχικών αντί να τα στείλουν όλα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει ενάντια στη Ρωσική Ομοσπονδία», υπογράμμισε ο αναλυτής.

Η Ουκρανία δεν μπορεί να ανακτήσει εδάφη από τη Ρωσία

Αναφερόμενος στην τρέχουσα μείωση των παραδόσεων τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία από τη Δύση, ο Pyne εκτίμησε ότι οι δυτικοί ηγέτες «καταλαβαίνουν ότι η Ουκρανία είναι απίθανο να μπορέσει να ανακτήσει επιπλέον εδάφη από τη Ρωσία λόγω του γεγονότος ότι έχει υποστεί καταστροφικές απώλειες κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσής της και ότι σίγουρα θα αποτύχει να επιτύχει τους στρατιωτικούς της στόχους».
«Νομίζω ότι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία είναι μια χαμένη υπόθεση και ότι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος είναι με μια συμβιβαστική ειρηνευτική συμφωνία κατόπιν διαπραγματεύσεων.
Νομίζω ότι κατανοούν ότι πλησιάζει γρήγορα η ώρα που η Ουκρανία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να επιδιώξει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τον τερματισμό της σύγκρουσης, καθώς η προθυμία της Δύσης να στηρίξει την Ουκρανία συνεχίζει να μειώνεται ιδιαίτερα όσον αφορά τη λαϊκή υποστήριξη του αμερικανικού λαού», σύμφωνα με την Pyne.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης