Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τέλος» το πετρέλαιο της Λιβύης για όσες χώρες στηρίζουν το Ισραήλ

«Τέλος» το πετρέλαιο της Λιβύης για όσες χώρες στηρίζουν το Ισραήλ
Το κοινοβούλιο της ανατολικής Λιβύης αναμένεται, επίσης, να καλέσει τους πρέσβεις δυτικών χωρών να εγκαταλείψουν τη χώρα
Εν μέσω των συνεχών βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, το κοινοβούλιο της Λιβύης αποφάσισε να βάλει «στοπ» στις εξαγωγές πετρελαίου σε όσες χώρες υποστηρίζουν διπλωματικά το εβραϊκό κράτος.
«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου σε χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ σε περίπτωση που δεν σταματήσουν οι ισραηλινές σφαγές», τόνισε σχετικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Abdullah Belihaq.
Επιπλέον, το κοινοβούλιο της ανατολικής Λιβύης αναμένεται να καλέσει τους πρέσβεις, των φιλικά διακείμενων προς το Ισραήλ, δυτικών χωρών να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «το σώμα καταδικάζει σθεναρά την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία στα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα».
Τέλος, το ανακοινωθέν της βουλής της Λιβύης κάνει λόγο για «γενοκτονία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Δύσης εναντίον αμάχων υπό αποκλεισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης