Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ντελίριο παραπληροφόρησης για την υγεία του Putin: Ποιοι «πέθαναν» τον Ρώσο πρόεδρο – Από καρδιακή προσβολή μέχρι καρκίνο

Ντελίριο παραπληροφόρησης για την υγεία του Putin: Ποιοι «πέθαναν» τον Ρώσο πρόεδρο – Από καρδιακή προσβολή μέχρι καρκίνο
Όργιο φημών αλλά ο Putin στέκει αγέρωχος 
Σχετικά Άρθρα
Θέλουν αλλά δεν μπορούν... να πεθάνουν τον Vladimir Putin.
Νέες φήμες κυκλοφόρησαν για την υγεία του ρώσου Προέδρου  στις 24 Οκτωβρίου, όταν  ο ανώνυμος λογαριασμός Telegram General SVR ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος ηγέτης υπέστη καρδιακή ανακοπή το Σαββατοκύριακο και έπρεπε να αναρρώσει.
Ο λογαριασμός φέρεται να διευθύνεται από πρώην αξιωματούχο της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών και έχει συνδεθεί με μια σειρά από φήμες για την υγεία του Putin. Το δημοσίευμα διαψεύστηκε από το Κρεμλίνο.
«Όλα είναι καλά. Η είδηση είναι πάλι ψευδής», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov όταν ρωτήθηκε για μια μη πηγή ρεπορτάζ ρωσικού καναλιού στο Telegram, που δημοσιεύθηκε επίσης από ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Η «είδηση» ανέφερε ότι ο πρόεδρος υπέστη σοβαρό επεισόδιο υγείας το απόγευμα της Κυριακής.
«Ανήκει στην κατηγορία των παράλογων φρασών που μια ολόκληρη σειρά ΜΜΕ συζητούν με αξιοζήλευτη επιμονή. Αυτό δεν προκαλεί τίποτα άλλο παρά ένα χαμόγελο», είπε ο Peskov...
Ο Ρώσος Πρόεδρος είναι λάτρης των πολεμικών τεχνών, ο οποίος έχει καλλιεργήσει προσεκτικά μια εικόνα «ανθρώπου δράσης». Έκλεισε τα 71 του χρόνια στις 7 Οκτωβρίου.
Ο Putin διατηρεί ένα εντατικό πρόγραμμα συναντήσεων και δημοσίων εμφανίσεων, ειδικά τηλεοπτικών.
Το πρόσφατο πρόγραμμά του περιελάμβανε μια επίσκεψη στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα, με στάσεις σε δύο ρωσικές πόλεις στο δρόμο της επιστροφής.
Οι φήμες για την υγεία του Ρώσου Προέδρου είναι έντονες από τότε που εκκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία, μια κίνηση που έχει καταδικαστεί διεθνώς και απομονώνει τη Μόσχα όλο και περισσότερο. Ο Putin είναι επικεφαλής του κράτους εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.
Όπως αναφέρονταν, βρέθηκε ξαπλωμένος στο πάτωμα δίπλα σε ένα αναποδογυρισμένο τραπέζι με τρόφιμα και ποτά προτού μεταφερθεί σε ένα κοντινό δωμάτιο εξοπλισμένο με ιατρικές εγκαταστάσεις, όπου του χορηγήθηκε καρδιοαναπνευστική βοήθεια.
Το κανάλι - το οποίο δεν δημοσιεύει ποτέ καμία ακλόνητη απόδειξη πίσω από τέτοιους ισχυρισμούς - ισχυρίζεται επίσης ότι οι δημόσιες εμφανίσεις του Putin, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων στο εξωτερικό, πραγματοποιούνται από σωσίες.
Ο Ρώσος Πρόεδρος φημολογείται ότι είναι συνεχώς άρρωστος στο τελικό στάδιο, με μακροχρόνιους ισχυρισμούς ότι έχει καρκίνο στο πάγκρεας και Πάρκινσον, μεταξύ άλλων παθήσεων - ακόμη και ότι εισέβαλε στην Ουκρανία λόγω της αντίδρασης στα φάρμακά που λαμβάνει.
Το 2022, ακόμη και ο επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς αρνήθηκε όλες τις προτάσεις για την ασταθή και κακή υγεία του Putin. Υπάρχουν αυξανόμενες ανεπιβεβαίωτες εικασίες των μέσων ενημέρωσης ότι ο  Putin μπορεί να πάσχει από κακή υγεία, πιθανώς καρκίνο. Αλλά ο William Berns είπε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να το υποδηλώνουν, αστειευόμενος ότι φαινόταν «πολύ υγιής».

Προηγούμενες φήμες για την υγεία του

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την κατάσταση της υγείας του Putin είναι πολλές. Τον Νοέμβριο του 2022, ο στρατηγός SVR δήλωσε ότι ο Πρόεδρος πάσχει από Πάρκινσον και καρκίνο του παγκρέατος.
Αναφέρθηκε ότι ο στενός κύκλος του Ρώσου ανησυχεί ότι  «η κόπωση και ο επίμονος βήχας» του γίνονται αντιληπτοί και θα εκληφθούν από τις ρωσικές ελίτ ως «σημάδι της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του ηγέτη».
Τον Απρίλιο, υπήρξαν αναφορές ότι ο Putin είχε υποστεί προσωρινή «νευρική κρίση» μετά την αλλαγή σε πιο ζωτικής σημασίας αντικαρκινικό φάρμακο.
Εκείνη την εποχή, ο εκπρόσωπός του Peskov δεν διέψευσε κατηγορηματικά τις δηλώσεις, αλλά τις χαρακτήρισε ως «πολύ περίεργες».
«Τώρα υποβάλλεται σε τρίτο κύκλο θεραπείας», είπε ο πολιτικός αναλυτής Valery Solovey, πρώην καθηγητής στο διάσημο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας [MGIMO], μια σχολή εκπαίδευσης για κατασκόπους και διπλωμάτες. «Τα δύο προηγούμενα ήταν εξαιρετικά ανεπιτυχή».
Μετά την υποτιθέμενη νευρική κατάρρευση του, υποστηρίχθηκε ότι οι γιατροί έκαναν ένεση ενός «αντιψυχωσικού φαρμάκου», το οποίο οδήγησε σε ταχεία βελτίωση.
Οι γιατροί λέγεται ότι «ακύρωσαν ένα νέο φάρμακο που μόλις είχαν συνταγογραφήσει στον πρόεδρο» λόγω των εξουθενωτικών «παρενεργειών» παρόλο που ήταν η βάση της νέας θεραπείας του.
Τον Δεκέμβριο του 2022, ένας Δανός ανώτερος κατάσκοπος ισχυρίστηκε ότι ο Putin είχε υποστεί μεγαλομανία που προκλήθηκε από φάρμακα για τον καρκίνο και ότι αυτό ήταν ένας παράγοντας στην απόφασή του να εισβάλει στην Ουκρανία. Είπαν ότι «παραισθήσεις» και το «πρόσωπο σε σχήμα φεγγαριού» του ηγέτη του Κρεμλίνου στις αρχές του 2022 ήταν σημάδια των παρενεργειών της ορμονικής θεραπείας για τους όγκους.
Στη συνέχεια, ένα άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφάνιζε τον Putin με «τρέμουλο στα πόδια και τα χέρια» πριν από μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πριν από όλα αυτά, υπήρχαν φήμες ότι ο Putin είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση που σχετίζεται με καρκίνο του θυρεοειδούς - κάτι που το Κρεμλίνο αρνήθηκε ως «μυθοπλασία και αναλήθεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης